Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλειπες Θεοτόκε...

 

Πυρκαϊές 2009

      Για τις πνευματικές αιτίες των δοκιμασιών που έρχονται στη ζωή είχαμε γράψει και στο αντίστοιχο αρχείο του 2007. Μάλιστα είχαμε επεκταθεί για να συμπεριλάβουμε και πολλά θέματα της τρέχουσας πραγματικότητας που σχετίζονται με τις δοκιμασίες, όπως είναι η νοοτροπία της Νέας Τάξης που τις αυξάνει υπερβολικά και, όπως γράψαμε, στο τέλος θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στον 3ο Παγκόσμιο ή Γενικό Πόλεμο (κατά την έκφραση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού).

      Η νεοειδωλολατρεία λοιπόν του χρήματος, των ηδονών, και του φιλο-καισαρισμού (ακόμη και με δημοκρατικό μανδύα) που καλλιεργείται σήμερα από τα προπαγανδιστικά της Νέας Τάξης ΜΜΕ, μας οδηγούν να ξεχάσουμε τον ορθό τρόπο σκέψης, που απαιτεί διάκριση σε όλα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή, και αφηνόμαστε σε πνευματική και διανοητική παραλυσία.

       Αν θυμηθούμε τον ψύχραιμο τρόπο που έκριναν τα πράγματα οι Πατέρες της Εκκλησίας, τότε τα λόγια τους ότι ουδείς πείραστος (αδοκίμαστος) θα εισέλθει στη Βασιλεία των ουρανών, μας παρηγορούν για την λυπηρή ιστορία των πυρκαγιών, αλλά και την προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από διάφορους τυχοδιώκτες.

      Είναι σκανδαλιστική η εγκληματική αμέλεια κάποιων ατόμων ή και ομάδων ατόμων, που δεν εργάζονται όπως θα όφειλαν για το καλό όλων, αλλά για το θεωρούμενο δικό τους καλό. Αποτελεί σκάνδαλο η εύκολη ζωή λίγων που γίνεται σε βάρος των πολλών.

       Και η Νέα Τάξη παραμερίζει τα ιδανικά και κάθε αρετή, επειδή ενδιαφέρεται μόνο για το είδωλο του χρήματος, οπότε επιτείνει το κακό. Αφενός ενσπείρει στα μυαλά των ανθρώπων ιδέες καταστροφικές όπως τους εμπρησμούς χάριν κέρδους, αφετέρου με τη διαφήμιση της κακίας, μειώνει το ενδιαφέρον για φιλανθρωπία ώστε να ανακουφιστούν από τη συμφορά τους οι παθόντες.

      Η Αυτο - Αλήθεια, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, μας ενημερώνει ότι θα έρθουν πολλά σ' αυτή τη ζωή που θα μας σκανδαλίσουν, αλλά είναι αδύνατο να μην έλθουν τα σκάνδαλα. Αυτό όμως γίνεται από τα πάθη μας όχι γιατί το θέλει ο Θεός, και γιαυτό τονίζεται: Αλλοίμονο όμως, σαυτόν δια του οποίου έρχονται τα σκάνδαλα.

    Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις ορατές αιτίες για το από που προήλθαν οι πυρκαγιές, ούτε επίσης τις αιτίες που δεν σβήσανε γρήγορα, αλλά όπως και για το 2007 να αναρωτηθούμε:

Γιατί δεν έβρεξε;

       Όπως με τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου, έτσι και τώρα λέμε, ότι πρέπει να παρατηρήσουμε στις μεγάλες φετεινές (2009) πυρκαγιές, πέρα από τους ανθρωπογενείς παράγοντες που επέδρασαν, και την απουσία της ανατρεπτικής των κακών, χάριτος του Θεού.

     Όσον αφορά τους παράγοντες από τον άνθρωπο, καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν ενήργησαν μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά σ' όλο τον Πλανήτη:

   Βλέπουμε την ίδια ημερομηνία με την έξαρση των δικών μας πυρκαγιών να υπάρχει και έξαρση παγκόσμια. Σε μας μόνο,  όμως, φαίνεται ότι απείλησε ζωές και περιουσίες τόσο έντονα.

 

    Είναι κι αυτό άραγε γεγονός ενταγμένο στα νοηματικά όρια του  αποφθέγματος «η κρίση θ' αρχίσει από τον οίκο του Θεού»;

 

 

 

 

 

      Κάτω η καταγραφή της NASA για τις πυρκαγιές της Αττικής του Αυγούστου 2009, αριστερά στις 22, και δεξιά στις 23 του μηνός.

άνω οι φωτιές στις 24-8-2009

      Στο 2007 ειπώθηκε για τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου ότι επρόκειτο ίσως για «ασύμμετρη απειλή». Βέβαια αυτό ειπώθηκε με τη φυσική - πολιτική έννοια του όρου.

      Τώρα όσο θα προχωράμε στον «γενικό πόλεμο», τόσο περισσότερο οι σκοτισμένες διάνοιες των ανθρώπων θα δημιουργούν προβλήματα, και θα το καταλαβαίνουμε αυτό από την ανικανότητά μας να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

      Ο κάθε ένας θα κάνει "ότι του κατέβει στο κεφάλι" χωρίς να ενδιαφέρεται για τους άλλους. Αυτή η ακραία συμπεριφορά είναι ένα φαινόμενο που θα γίνεται όλο και πιο έντονο, όσο η χάρη του Θεού συνεχίζει να συστέλλεται λόγω της γενικευμένης αποστασίας.

       Θα μπορούσαμε λοιπόν επειδή μας ενδιαφέρουν οι πνευματικές αιτίες κυρίως, να πούμε για τις πυρκαγιές ότι αποτελούν πνευματικά ασύμμετρη απειλή.

   Και μάλιστα να το επεκτείνουμε για όλες τις δοκιμασίες μεγάλου μεγέθους που έρχονται, επειδή οι αιτίες όλων των ειδών των πειρασμών έχουν αρχίσει να είναι πλέον πνευματικές. Αν σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί βάζουμε μέσα στην Ελλάδα την πανθρησκευτική νοοτροπία και πχ παραχωρούμε εκτάσεις για τζαμιά μέσα στη γη μας, αυτό δεν γίνεται τυχαία, είναι αποστασία από την Αλήθεια, που έγινε πρώτα μέσα μας, και δεν είναι μικρό λάθος. Είναι μια σημαντική αφορμή εγκατάλειψης από το Θεό, αλλά δυστυχώς δεν είναι η μόνη.

     Και όσο πιο πολύ μας εγκαταλείπει ο Θεός, τόσο ο αγώνας μας γίνεται πιο ασύμμετρος, επειδή είμαστε αναγκασμένοι να πολεμάμε με ανθρώπινα μέσα, καταστάσεις  προκαλούμενες από δαιμονικές και όχι ανθρώπινες νοοτροπίες και ιδέες, παρόλο που εκφράζονται μέσω ανθρώπων και έχουν συχνά ασήμαντες αφορμές.

     Ίσως μάλιστα (χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτό) επειδή συνηθίζουν τα πνευματικά να αφήνουν κάποια ίχνη τους στα υλικά πράγματα, να συνηγορεί και ο αριθμός των στρεμμάτων που κάηκε: 314.000 στρέμματα το κρίσιμο Αυγουστιάτικο 3ήμερο. (Το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές υπολογίζει σε 313.680 τα στρέμματα δασικής γης, που κάηκαν το τελευταίο τριήμερο στη χώρα. news_in.gr)

     Είναι δηλ. η καμμένη έκταση ίση προς π x 105 ή 100.000 φορές ο  ασύμμετρος αριθμός π (=3,14) που είναι και το αρχικό της λέξης πυρκαγιά (μόνο στα Ελληνικά)!


  
  Κλείνουμε ξανατονίζοντας: Τώρα πλέον τα γεγονότα τρέχουν, διότι δεν αναμένονται αλλά ήδη έφθασαν, και από το μέγεθός τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με συμβατικά ανθρώπινα μέσα. Πνευματικά όμως μέσα έχουμε;
 

13/26-8-2009, Μαξίμου του Ομολογητού

Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης

 

Πυρκαγιές 2009, το παραπάνω κείμενο με λίγες φωτογραφίες σε pdf  

 

Δείτε και Πυρκαγιές 2007           ή  σε pdf  


Χάρτες Πυρκαγιών της NASA

 

2009a        2009b

 

+  +  +  +  +  +  +  +  +

 

Δείτε, σε εξωτερικό λινκ, την θέα από το Λυκαβητό, από την πιο κάτω πανοραμική φωτό στις 26-10-2008:

Μπορείτε να κάνετε διπλό αριστερό κλίκ σε οποιοδήποτε μέρος πάνω στη φωτογραφία ή κύλιση με το ροδάκι του ποντικιού, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για το ΖΟΟΜ να καθαρίσει η εικόνα (όπως ακριβώς χειρίζεστε το Google Earth) και θα δείτε λεπτομέρειες.

 

Δείτε από την Ακρόπολη προς το Λυκαβηττό (11-8-2009):

Ακρόπολη και προάστεια (1-10-2008):

 

Επί τη ευκαιρία:

  Στην ορκομωσία του Ομπάμα δείτε μια εξαιρετική πανοραμική, για την επιτυχή συγκόλληση των επί μέρους φωτό (που είναι γεμάτες με ανθρώπους).

220 φωτογραφίες, 1,5 Gigapixels. Λόγω αλληλοκάλυψης κάθε φωτογραφία πρέπει να ήταν περίπου 12Mpixels (1500/220=6,8Mp) αλλά την δουλειά έκανε το λογισμικό και η ταχύτητα λήψης των διαδοχιικών φωτογραφιών   

 

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

Β Ι Β Λ Ι Α

Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α

 Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η

Ε Μ Ε Ι Σ

[Νέα τάξη-Οικουμ-Ορθοδοξία] [Τρομοκρατία] [Τρομοκρατία+] [Ασίζη] [WCC] [Ορθόδοξοι-WCC-Φωτογραφίες] [Ιράκ] [Λίβανος] [Ορθόδοξοιαπικοί] [Πάπας-Εβραίοι][Φανάρι-Πάπας][Καιρός] [Πολυμέσα]  [Σεισμοί]  [666-υπολ]  [Barcode] [Φήμες-Μεσσηνία] [Τραχώνι] [Οσετία] [Νοστράδαμος] [CERN] [Πυρκαγιές 09] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [+2012] [Links] [περιεχόμενα]