ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...  

                               ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

  ΑΣΙΖΗ (ASSISI): Φωτογραφίες και σχόλια.

 

   "Κανείς δεν μπορεί να δουλεύει σε δύο κυρίους. Διότι ή τον ένα θα μισήσει και τον άλλο θα αγαπήσει, ή τον ένα θα ανεχθεί και τον άλλο θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να δουλεύετε στον Θεό και στον μαμωνά" (Ευαγ. κατά Ματθαίον Στ-24)

 

 Ασίζη,

 Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, κεντρική Ιταλία,

 27 Οκτωβρίου 1986:

 

 

Ο πάπας και οι περί αυτόν "αρχηγοί" θρησκειών

ποζάρουν στο φακό, στην Ασίζη, το 1986:

 

  

 

 

    Οι ονομαζόμενοι συνήθως από τα μέσα ενημέρωσης σαν "αρχηγοί" θρησκειών, ποζάρουν στην Ασίζη με τον αρχηγό των "αρχηγών", δηλ τον πάπα.

 

  Στην Χριστιανική θρησκεία αρχηγός είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

 

   Δεν υπάρχει αντικαταστάτης του στη Γη, όπως αρέσει στον πάπα για να κάνει ότι θέλει. "Την δόξα μου ετέρω ου μη δώσω" λέγει ο ίδιος ο Κύριος.

   Και γιατί να βάλει αντικαταστάτη του στη Γη; Εφ' όσον "Πνεύμα ο Θεός", και Θεός πανταχού παρών. Και η Βασιλεία του είναι μέσα στον κάθε (αληθινά) πιστό: "Η Βασιλεία του Θεού εντός σας ευρίσκεται" (Λουκ. Ιζ-21) 

 

 

άλλη αναμνηστική φωτογραφία

 από την συνάθροιση της Ασίζης, το 1986:

 

Ο συγχωρεμένος καθηγητής Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης:

"...Το Σχίσμα δεν έγινε το 1054, άρχισε το 794 και ωλοκληρώθηκε το 1008-12 με την εκδίωξη των Ρωμαίων Ορδοδόξων από το Πατριαρχείο της Πρεσβυτέρας Ρώμης και την κατάλειψή του από Ρωμαίους δούλους των Φράγκων. Οι Φράγκοι έδιωξαν τους δούλους αυτούς το 1046 και έκτοτε οι πάπες της Ρώμης είναι Φραγκο-Λατίνοι..."

(ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

 

 

    

   Οι πάπες από τότε που ξέπεσαν, θεώρησαν ασύμφορο γι' αυτούς να είναι πρότυπα αρετής για τους πιστούς. Έτσι ενώ στην Ανατολή, η Εκκλησία παρέμεινε ζωντανή, αγωνιζόμενη κατά των αιρέσεων και των κατά διαστήματα αυθαιρεσιών της κοσμικής ηγεσίας, στη Δύση η εκκλησία υποτάχθηκε πλήρως στους βαρβάρους κατακτητές της Ρώμης.

    Αυτό στοίχισε στην εκκλησία της Ρώμης τον απο-δημοκρατισμό της, και την προώθηση της ολοκληρωτικής Φραγκο-παπικής νοοτροπίας.

   Με τη νοοτροπία αυτή οι δογματικές αρχές της δυτικής εκκλησίας έγιναν κουρελιασμένο κουβάρι, και ο αχόρταγος για δόξα και ισχύ πάπας, έφθασε στην ανακήρυξη του εαυτού του σαν Αλάθητου!! (Από καθέδρας Αλάθητος, λένε...)

 

      Και τα συγχωροχάρτια από καθέδρας τα είχε επιβάλλει ο πάπας. Και γι' αυτό προκάλεσε την απόσπαση, από την ολιγαρχική εκκλησία του, των προτεσταντικών ομάδων.

 

 

Και οι της μαύρης μαγείας και Βουντού, είναι καλοδεχούμενοι από τον πάπα Ιω. Παύλο ΙΙ στην Ασίζη!

 

 

Το νέο δόγμα του Βατικανού φανερώθηκε:

Βάλτε μετάνοια στον πάπα, και ότι θέλετε πιστεύετε!!!

 

 

 

    Μετά την αυτο-ανακήρυξή του σαν Αλάθητου πάνω στη Γη, ο πάπας αυτο-ανακηρύχθηκε επίσης, Πλανητικός Ασφαλίτης και Ειρηνάρχης!

 

      Και μάλιστα μοιράζει Ειρήνη όχι μόνο στους πιστούς του Χριστού, αλλά και σ' αυτούς του "έξω από εδώ"!!!

 

  Εμφανίζεται ισχυρότερος και φιλανθρωπότερος του Κυρίου!! Διότι την Ειρήνη του ο Κύριος μόνο στους μαθητές του έδωσε και στους δι' αυτών πιστεύοντας σ' Αυτόν. "Την Ειρήνην την ιδικήν μου σας δίνω. Όχι καθώς ο κόσμος δίνει, σας δίνω" (Ιω.Ιδ-27).

      Ο πάπας όμως επαγγέλεται ειρήνη στον κόσμο όλο, όχι βέβαια εσωτερική και αιώνια (αυτό δεν το μπορεί), αλλά εξωτερική, (φανταστική, ασταθή και εφήμερη), και την προσφέρει ακόμη και στους εχθρούς του Ιησού Χριστού!

 

 

 Ασίζη,

 Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, κεντρική Ιταλία,

 24 Φεβρουαρίου 2002:

 

 

Θρησκευτική συνάντηση

 για την ειρήνη, την ασφάλεια κλπ:

 

 

 

 

 

 

      Οι Ορθόδοξοι σέρνονται από το πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο στο οποίο:

το Βατικανό διαδραματίζει αρχηγικό ρόλο!

 

     Εξωτερικά μοιάζουν να μην αισθάνονται ότι ανήκουν στην πιο ισχυρή Δύναμη του Σύμπαντος, την μυστικά ενωμένη με τον Παντοκράτορα Θεό, την μόνη Αληθινή Εκκλησία...

 

     Μαζί με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ στο κέντρο με άσπρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πολλούς ακόμη θρησκευτικούς ηγέτες διαβάζουν τo βιβλιαράκι τους...

      Προηγήθηκε η συνάντηση του 1994, στην οποία εκπροσώπησε τους Ορθοδόξους ο αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας Αναστάσιος.

 

     

     Καλό είναι οι Ορθόδοξοι να θυμούνται ότι οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο* ως λέγει ο μέγας Παύλος, και να συμμορφώνονται με τα παραδομένα από τους Αγίους, και να μην συσχηματίζονται** με τον κόσμο των αμαρτωλών επιθυμιών και ουτοπικών οραμάτων του αιώνος τούτου, των προερχομένων από τον Σατανά.  Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στις υπό τον πάπα θεατρικές Πανθρησκειακές συναντήσεις, σαν να συναποτελούμε κι εμείς, οι Ορθόδοξοι, κομπάρσους και πιόνια του διεθνούς κατεστημένου;

 

      Δεν γνωρίζουν οι Ορθόδοξοι, ότι δια των Πανθρησκειακών επαφών τους, εκπέμπουν προς τα έξω μήνυμα υπακοής στους άρχοντες του κόσμου τούτου, και μάλιστα επί θρησκευτικών ζητημάτων;;

 

* "Δεν γνωρίζετε ότι οι άγιοι τον κόσμον θα κρίνουν"; (Α΄ Κορ. Στ-2) Και μάλιστα όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και αγγέλους (τους ξεπεσμένους, του Εωσφόρου) θα κρίνουν: "ουκ οίδατε ότι αγγέλους κρινούμεν"; (Α΄Κορ Στ-3)

** "...και μη συσχηματίζεσθαι τω αιώνι τούτω"  (Ρωμ. ΙΒ-2).

 

 

Σε μια κοντινότερα εστιασμένη φωτογραφία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πάπας:

 

 

Δείτε και: "Φανάρι -Πάπας".

   

     Η συνάντηση δεν έγινε σε ουδέτερο συνεδριακό χώρο.

     Δεν ήταν απλή συνάντηση γνωριμίας ή ένας ουδέτερος διάλογος, για την "ειρήνη" του κόσμου. Σκοπό είχε την προσευχή για την ειρήνη, την ασφάλεια κλπ στον κόσμο.

 

   Έγινε σε θρησκευτικό τόπο, με θρησκευτικό τρόπο, ιδιότυπο βέβαια, και με τιμή η οποία επικεντρωνόταν όχι στον Κύριο Ιησού Χριστό, αφού συμμετείχαν πολλές εχθρικές στον Χριστιανισμό θρησκείες, αλλά στον αρχηγό της συνάθροισης, δηλ. τον πάπα της Ρώμης!

 

     

        Μόνο κοσμικά σκεφτόμενος ο πάπας μπορούσε να φέρει δίπλα - δίπλα σε προσευχή, κάθε ανθρώπινα επινοημένη (ψευτο-)θρησκεία, με την μόνη αληθινή και κατά αποκάλυψη ιδρυμένη Εκκλησία του Χριστού. Αλλά από τότε που πήρε την απόφαση να γίνει Αλάθητος, ήξερε ότι κανείς δικός του δεν θα διαμαρτυρόταν. Γι' αυτό έκανε ένα επί πλέον βήμα: πήρε απόφαση να γίνει πλανητικός Ειρηνάρχης και Ασφαλίτης!

     Οι Ορθόδοξοι κουράσθηκαν μάλλον να αντιδρούν σοβαρά  στον παλιότερό του τίτλο, γιατί να αντιδράσουν στους καινούργιους; Παλιότερα, ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, επιτρέπει στον εαυτό του να πει: «Σας ρωτά ποτέ η γυναίκα σας πόσο αλάτι πρέπει να βάλει στο φαγητό; Ασφαλώς όχι. Έχει το αλάθητο. Αφήστε τον Πάπα να το έχει επίσης, αν θέλει».

(Hellenic Chronicle, 9 Απριλίου 1970)

  Έτσι σαν ισόθεος που έγινε, ότι θέλει κάνει!  (Σ' αυτή τη ζωή μόνο ...)

 

 

Η Πανθρησκεία

υπό τον πάπα:

Το καντήλι  πέρασε και σαν λειτουργικό σύμβολο της Πανθρησκείας!

 

 

Τα καντήλια, προωθήθηηκαν στην Ασίζη, μαζί με την ελιά, σαν κοινά αποδεκτά λειτουργικά σύμβολα.

Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις αρκετοί ήσαν δηλωμένοι μάγοι και υπηρέτες του Σατανά. Αυτοί και εμείς οι Χριστιανοί, προσευχόμαστε ο καθένας στο Θεό του, και ανάβουμε καντήλια ο καθένας στο Θεό του, και νομίζομε ότι αυτό είναι αρεστό και στον Αληθινό Θεό, και ότι τότε δείχνουμε στους συνανθρώπους μας (παραπλανώντας τους) αγάπη;;..!

 

 

 

     Η Πανθρησκεία υπό τον πάπα είναι ο στόχος τώρα (μάλλον από αρκετά χρόνια) του Βατικανού. Έτσι θα αναδειχθεί ο δικέρατος βοηθός του Αντιχρίστου, που από την Αποκάλυψη ονομάζεται ψευδο-προφήτης.

   Αυτός θα είναι, όπως προκύπτει από την ερμηνεία του συγχρόνου Σέρβου ομολογητού Ιουστίνου Πόποβιτς (1894-1979), ένας μελλοντικός πάπας!

Ο Λούσιφερ ένα από τα ονόματα του εχθρού του ανθρωπίνου γένους, θέλει να προβάλλεται σαν διαφωτιστής, ή φωτιστής, όπως λέει και το όνομά του.

  

 

 

Από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση:

 

Η προσευχή γίνεται κατά ομάδες

 

 

 

      Η κοινή προσευχή λένε, δεν είναι συμπροσευχή, διότι γίνεται κατά ομάδες.

       Αλλά οι ομάδες όλες πλέουν μέσα στο πλοίο της Πανθρησκείας του πάπα!

      Σημασία λοιπόν έχει σε ποιο πλοίο βρίσκεται κάποιος: της Εκκλησίας ή της Πανθρησκείας. Δεν μπορεί να είναι και στα δύο συγχρόνως. Ή μπορεί να δουλεύει και στα δύο;

  Δεν μπορεί διότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύει σε δύο Κυρίους!  Τον Μαμωνά της Νέας Τάξης και το Χριστό. Ή άλλως στο Σατανά που παραπλανά τον κόσμο για να μην προσέλθει στην Αληθινή Χριστιανική Θρησκεία και σωθεί, και τον Χριστό που ίδρυσε μόνο ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

 

 

Στο βήμα εκπρόσωπος του Δαλάϊ Λάμα

Πίσω Ορθόδοξοι κλπ

 

 

Ο άγιος Κοσμάς προειδοποιούσε:

   «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων». Πως θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι αν δεν ξεγελασθούν από το πνεύμα του κόσμου τούτου;

   Και: «Θάρθει καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου».  Ήδη πιεζόμενη από την κοσμική εξουσία, η εκκλησιαστική ηγεσία άρχισε να έχει και αυτή κοσμικό φρόνημα, που όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο ο κόσμος  απομακρύνεται από αυτήν. Η χρήση διγλωσσίας δεν μπορεί να δώσει λύση αλλά χειροτερεύει τα πράγματα.

 

   

Οι Ορθόδοξοι στη σύγχρονη Βαβέλ!!

   Προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο μέσα από την Παγκοσμιοποίηση των εωσφοριστών!

  Συγχρόνως με την προώθηση του σατανισμού και όλων των αντίθεων νόμων και βλασφημιών από τη Νέα Τάξη, προωθείται και η Βαβέλ της Πανθρησκείας.

   Ένας παράλληλος με τους Νεοταξίτες πολιτικούς,  στόχος του Βατικανού.

     Οι Ορθόδοξοι δεν υποπτεύονται τίποτα;

    Δεν ξέρω πόσο χειρότεροι είμαστε σήμερα, οι Ορθόδοξοι, από την εποχή των Πατέρων των νεωτέρων χρόνων, όπως του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ένα πράγμα όμως είναι φως ...φανάρι:

Είμαστε οι αφελέστεροι!

 

Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας:

"...Πνεύμα μέγα αγάπης εξαπλώνεται υπέρ τους Χριστιανούς Ανατολής και
Δύσεως".
..!!!

(βλ. Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον, πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δ. Μεταλληνού, Καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών)

 

 

 

 

Βουδιστές:

Οι διάφορες ομάδες, όπως εδώ οι Βουδιστές,

μαζευόντουσαν σε ιδιαίτερα παρεκκλήσια ή γωνιές παρεκκλησιών, ακόμη και σε άλλα μέρη του Μοναστηριού, για να χωρέσουν, και να κάνουν τις προσευχές τους.

 

 

 

Tenrikyian:

 

Shinto:

 

 

Σε μια γωνιά Σιγχιστές

(Sikhists):

 

 

 

Σε άλλη γωνιά Ινδουϊστές (Hinduists):

 

 

Επικλήσεις των πνευμάτων

των νεκρών

σε άλλη γωνιά από Ανιμιστές

(Animists):

 

   

     Πως τα κατάφερε ό πάπας και τους μάζεψε όλους αυτούς;

Μάγια τους έκανε!;;

   Κάποια που τον έχρισε αρχιμάγο στην Ινδία (βλ. Επίτομο), κάτι θα ήξερε!

     Αλλά να μαζέψει και τους δικούς μας, και τους Εβραίους, που τόσα ξέρουν από την Παλαιά ακόμη Διαθήκη κατά της μαγείας, της επίκλησης των πνευμάτων, και της ειδωλολατρείας, και να τους βάλλει μαζί με αυτούς να προσεύχονται υπέρ της ειρήνης, σε λίγα μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο, αυτό παραείναι κατόρθωμα!!

 

Είναι τυχαίο;
Στις 27 Οκτωβρίου 1986 γεννήθηκε Οικονομικά και Θρησκευτικά η Νέα Τάξη!

Ασίζη 2011, μια γενιά (25 χρόνια) μετά την Ασίζη του 1986:

     Ο πάπας Βενέδικτος γονατιστός "προσεύχεται" στην Ασίζη (2011).

Η Πανθρησκεία συγκροτημένη, άνω, σύμφωνα με τα πρότυπα της Νέας Τάξης.

Assisi 2011.


Ο πάπας φαίνεται να είναι ο μέγας διδάσκαλος στην Πανθρησκεία. Ξέρει καλά τι να διδάξει, ενώ οι καλεσμένοι του διαβάζουν το μάθημά τους από το βιβλιαράκι...! Η φωτογραφία είναι από τη βασιλική Santa Maria degli Angeli. Assisi 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   άνω ο πάπας Βενέδικτος και άλλοι εκπρόσωποι εκκλησιών και θρησκειών, μιλάνε στην Ασίζη τον Οκτώβριο του 2011.

 

Το ενδιαφέρον στην Ασίζη 27 Οκτ. 2011 είναι ότι:  ο πάπας ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας "θρησκευτικών ηγετών" και ενός "μη πιστού"!!! Δηλ. άρχισε να φαίνεται ότι ο πάπας είναι σε θέση Χριστού για όλους τους θρησκευόμενους, που τους ηγέτες τους έχει σαν αποστόλους του, αλλά επιμελείται και των αθέων που συμμετέχουν κι αυτοί με ένα ηγέτη, διότι έχει προφητευθεί ότι θα υποστηρίξει στο τέλος και τον Αντίχριστο ο οποίος δεν θα πιστεύει σε κανένα θεό ή σέβασμα!!!

Αυτό από καθολικό site: «On 27 October 2011, during an inter-religious meeting in Assisi, one by one, 13 religious leaders and one non-believer all renewed their commitment to build peace in the world. Pope Benedict XVI was also among the group: «Violence never again! War never again! Terrorism never again!...» (Πλήρες  κείμενο του Vatican Radio)

Ο πάπας κατάφερε και τους άθεους να προσεύχονται;;;

https://vimeo.com/178400880

περισσότερα πολυμέσα

    Βέβαια το να εμφανίζεται ο πάπας σαν Χριστός (ή αντί Χριστού) το δείχνει και στους Καθολικούς νέους:

Στην Ισπανία συνέφαγε με 12 εκπροσώπους της νεολαίας...

 Η ομάδα που συνέφαγε με τον πάπα στις 20 Αυγ. 2011, είχε επιλεγεί από 30.000 νεαρά άτομα από όλο τον κόσμο που μετείχαν στο World Youth Day 2011. Μίλαγαν Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά λέει η είδηση.

   

    Και από το Zenit:

«The Pope sat at a round table with 12 youth, two of whom represented Spain as the WYD host country and the rest representing each continent. The 12 were WYD volunteers, chosen randomly for the honor of eating with the Holy Father. The Pope sat at a round table with 12 youth, two of whom represented Spain as the WYD host country and the rest representing each continent. The 12 were WYD volunteers, chosen randomly for the honor of eating with the Holy Father»...

   Για να μην χάνει "πελάτες" ο πάπας Βενέδικτος 16ος παρότρυνε τους νέους να χρησιμοποιούν και το Facebook! Καλές οι τεχνολογίες, αλλά το ονομαστικά προτεινόμενο Facebook είναι και σπιούνος της Νέας Τάξης!

    "He spoke to us of the new technologies, of Facebook, and he told us that the Church has been communicating for 2,000 years, and today it should also be present in the virtual plaza, using these new instruments for the proclamation of the Gospel," one of the youth reported...

Ασίζη 20 Σεπτεμβρίου 2016:

      Ο πάπας προχωράει ολοταχώς στην Πανθρησκεία. Κάτι περιμένει να συμβεί όμως, και η συνήθης ημερομηνία της συνάντησης στις 27 Οκτωβρίου δεν θεωρήθηκε ασφαλής. Έτσι την μετάθεσε στις 18-20 Σεπ.

 

     Κάποιοι που παραπλανήθηκαν από τον εχθρό του ανθρωπίνου γένους, έφτιαξαν την "τρομοκρατία" σαν βοηθητικό εργαλείο για τις κοσμικές ή μάλλον δαιμονικές επιδιώξεις τους. Και αυτό το εργαλείο θεωρείται εξ ίσου ωφέλιμο από το Βατικανό! Διότι έτσι μπορεί να εκβιάσει την συμμετοχή όλων των "θρησκειών" στο ειρηνευτικό κατασκεύασμα της Πανθρησκείας υπό τον πάπα! Αλλά για τους αληθινούς μαθητές του Χριστού, υπάρχει η ευαγγελική διαβεβαίωση και γνώση, ότι η ειρήνη της Γης δεν προηγείται της Πίστεως:

    "Μη νομίσετε ότι ήλθα για να βάλω ειρήνη στη Γη. Δεν ήλθα για να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα", λέγει ο Κύριος Ιησούς (Ματ. Ι-34). Σημασία δεν έχει λοιπόν η ειρηνική καλοπέραση πάνω στη Γη, αλλά η πίστη με την οποία η ψυχή του ανθρώπου, αφού δοκιμασθεί από τη μάχαιρα του Πνεύματος, ζει στην (εσωτερική) ειρήνη της καρδιάς, που χαρίζεται στους νικητές των δοκιμασιών, η οποία δεν παύει, αλλά τους συνοδεύει στην αιωνιότητα. Και στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιον τονίζεται:

     "Νομίζετε ότι ήλθα για να δώσω ειρήνη στη Γη; Όχι σας λέγω, αλλά διαμερισμό. Διότι από τώρα πέντε θα είναι σε ένα σπίτι διαχωρισμένοι. Οι τρεις κατά των δύο και οι δύο κατά των τριών. Διότι θα διαχωρισθεί πατήρ κατά του υιού και υιός κατά του πατρός, μητέρα κατά της θυγατρός της και θυγάτηρ κατά της μητρός της. Η πεθερά κατά της νύφης της, και η νύφη κατά της πεθεράς της. (Λουκ Ιβ-51 ως 53).

      Αυτοί που πιστεύουν στον Κύριο αναγνωρίζουν την ορθότητα των λόγων του Κυρίου με τις πράξεις τους. Όταν επομένως ο αγωνοθέτης Χριστός, έχει καθορίσει αυτή τη ζωή, σαν αγώνα για να διαχωρισθούν οι πιστοί από τους απίστους, ακόμη και μεταξύ των συγγενών του πρώτου βαθμού, τότε όσοι Ορθόδοξοι περιφέρονται σε Πανθρησκειακά συνέδρια για να επιτύχουν το εντελώς αντίθετο, να ενώσουν τους πιστούς με τους αμετανόητα απίστους και αιρετικούς δεν τάχουν χαμένα;

      "Ή δεν γνωρίζετε ότι η φιλία του κόσμου είναι εχθρική προς τον Θεό; Όποιος λοιπόν θελήσει να γίνει φίλος του κόσμου, καθίσταται εχθρός του Θεού". (Ιακ. Δ-4)

 

     Τι θα διαφέρουν τότε οι Ορθόδοξοι από τους άλλους, τους οποίους αποχαύνωσε το πνεύμα του κόσμου τούτου και τους έκαμε πειθήνια όργανά του, και τους περιφέρει εδώ και εκεί, σε γραφικά συνέδρια, λέγοντας ειρήνη και ασφάλεια αλλά συνεχώς έρχονται μάχες και πόλεμοι;

 

    Να θυμόμαστε: " Όχι ο καθένας που μου λέγει Κύριε Κύριε, θα εισέλθει εις την Βασιλείαν των Ουρανών, αλλά ο πράττων το θέλημα του Πατρός μου του εν Ουρανοίς". (Ματθ. Ζ-21).

 

   

   π. Γεώργιος Μεταλληνός:

   «Όπως ορθά έχει παρατηρηθεί, "οι διαθρησκειακοί διάλογοι μοιάζει να ανταποκρίνωνται πλήρως στην εκδοχή και στην πρακτική, με την οποία διαλέγονται σήμερα οι συνδικαλιστές, οι πολιτικοί, οι ιδεολογίες". (Χρ. Γιανναράς).

    Μετά δε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, και ότι αυτή η ημερομηνία σημαίνει για τον κόσμο μας, φάνηκε καθαρά πλέον, ότι οι διάλογοι αυτοί γίνονται «κατ' επιταγήν» και μάλιστα, για την υπεράσπιση και προπαγάνδιση της επίσημης και νόμιμης τρομοκρατίας, έναντι της ανεπίσημης και «ρέμπελης». Έτσι, η εποχή μας γελοιοποιεί και τους θρησκευτικούς διαλόγους, που συνεργάζονται για την αστυνόμευση του κόσμου κατά τα συμφέροντα και διαθέσεις των ισχυρών της Γης. Και μείς, υπακούοντας στις οδηγίες και στη «γραμμή», συμμετέχουμε και μεταβάλλουμε την Ορθοδοξία σε όργανο και ουραγό»

(Οι διάλογοι χωρίς προσωπείον, Ορθόδοξος Λόγος)    

ή αποθηκ. σελίδα ή  pdf
 

     Σημείωση: Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζομε ότι οι άνθρωποι κάνουν σφάλματα, και ότι όλοι, όσο και να έφταιξαν, μπορούν να αλλάξουν εφ' όσον ακόμη ζουν, και να σωθούν. Γι' αυτό οι παρατηρήσεις μας αφορούν τις καταστάσεις και όχι τα πρόσωπα, τα οποία παρεμπιπτόντως αναφέρονται ως συνδεόμενα με αυτές.

 

Δείτε τα video-clips της Πανθρησκείας & Οικουμενισμού, στην Ασίζη,

την παγανίστρια που χρίει τον πάπα (Αρχιμάγο, τί άλλο;) κλπ.

27-10-1986, να θυμάστε την ημερομηνία!  

 

 

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

 Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ Β Ι Β Λ Ι Α ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η

Ε Μ Ε Ι Σ

 

[Νέα τάξη-Οικουμ-Ορθοδοξία] [Τρομοκρατία] [Τρομοκρατία+] [WCC]  [Ορθόδοξοι στο WCC - Φωτογραφίες] [Ιράκ] [Λίβανος]  [Ορθόδοξοιαπικοί]  [Πάπας-Εβραίοι]  [Φανάρι-Πάπας] [Καιρός] [Πολυμέσα]  [Σεισμοί]  [666-υπολ]  [Barcode] [Φήμες-Μεσσηνία] [Τραχώνι] [Νοστράδαμος] [Πυρκαγιές] [Οσετία] [CERN] [RFID] [AMKA] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012] [2012+] [2013] [2014] [2015] [περιεχόμενα] [Links]