ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...  

                               ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπην δε μη έχω ουδέν ειμί.

(Απ. Παύλος προς Κορ. Α΄ Ιγ-2)

π. Παίσιος - Πνανγούδα

    Εδώ θα βρείτε Προφητείες από Αγίους της Εκκλησίας μας.

Είναι σε μορφή αρχείου pdf, με ενσωματωμένες γραμματοσειρές, διότι χρησιμοποιούνται εκτός από μονοτονικά και πολυτονικά κείμενα.

(Χρειάζεται για την ανάγνωσή τους το adobe reader, το οποίο όμως παρέχεται δωρεάν.)

 

(Στη φωτογραφία ο γέροντας Παίσιος μπροστά στο κελλί του, την Παναγούδα, κοντά στις Καρυές του Αγίου Όρους). Πολλά προφητικά του λόγια περιέχονται στις συλλογές που θα βρείτε στο site αυτό.

 

 

Οι κυριότερες ενότητες είναι:

 

+ Προφητείες, συλλογή από διάφορα βιβλία, με σχόλια του γράφοντος, Λεοντίου Μοναχού Διονυσιάτου (ΛΜΔ). Ξεκίνησε σαν καθαρά προσωπική συλλογή, αλλά όταν είδα ότι υπήρχε γενικότερο ενδιαφέρον, φρόντισα να την παρουσιάσω προς τα έξω, χωρίς να χαθεί το προσωπικό στοιχείο της εργασίας.

 

+ Επίτομος Προφητειών. Επίσης Ορθόδοξες προφητείες και διευκρινιστικά κείμενα από πολλές πηγές, μερικές σπάνιες, με σύντομες παρατηρήσεις και σχόλια υπό ΛΜΔ.

 

+ Διάφορα άλλα αξιοπρόσεκτα θέματα αποκαλυπτικά της εποχής μας,

σε σύντομη παρουσίαση υπό ΛΜΔ. Τα θέματα που εμφανίζονται εδώ είναι επιλεγμένα από διάφορες πηγές, για να μας συνδέουν με τους Αγίους της Εκκλησίας μας, και με τη διαχρονική ή μάλλον υπέρχρονη δύναμη της πίστης μας.

 

Προφητείες

      Είναι η πρώτη και βασική συλλογή προφητειών, για όποιον θέλει να μελετήσει το θέμα μεθοδικά, και να μάθει από τα αξιόπιστα στόματα των Αγίων Πατέρων τι μας περιμένει στο μέλλον, έτσι που πάμε...

     Επίσης να μάθουμε για την πρόνοια του Θεού για τον άνθρωπο των εσχάτων ημερών...

     Και να καταλάβουμε σε ποια χρονική στιγμή ζούμε σε σχέση με τα γραφόμενα στη Βίβλο...

     Σε αυτό πολύ μας βοηθάει ο γ. Παίσιος ο Αγιορείτης (+1994). Μια φράση του γέροντος ότι τα γεγονότα που έρχονται θα είναι μία πρόβα αυτών της συντελείας, διότι θα είναι πολύ έντονα, στο πνευματικό και στο υλικό πεδίο, μαζί και η άποψή του, για το απαραίτητο της ανάγνωσης των προφητειών και ιδαίτερα του Ιεζεκιήλ, μας οδηγούν σε εξήγηση σημείων των προφητειών που έχουν παρεξηγηθεί από τους Χριστιανούς της Δύσης. Αυτό ερμηνεύεται στο τέλος του βιβλίου αυτού, αφού έχουν αναλυθεί οι ερμηνείες των παλαιοτέρων πατέρων της Εκκλησίας.

          Έτσι στην πραγματικότητα η άποψη της αναλογίας των γεγονότων λίγο πριν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο με αυτών της εποχής του εσχάτου Αντιχρίστου, και της συντελείας, ανατρέπει τη γνώμη των προτεσταντών (ότι ο Αρμαγεδών και τα περί Γωγ - Μαγώγ είναι απλά ο επερχόμενος πόλεμος) και επεξηγεί και συμπληρώνει την παραδοσιακή (γενικώς καθιερωμένη) άποψη των πατέρων της Εκκλησίας που εξετάζει τα γεγονότα σαν άκρως εσχατολογικά.

      Και ουσιαστικά ξεκλειδώνεται η συνήθης στους προφήτες, και ειδικότερα στον Ιεζεκιήλ, φραστική σύμπλεξη μελλοντικών καταστάσεων. Οι ερμηνείες των προτεσταντών, επειδή δεν εισχωρούν διακριτικά στις λεπτομέρειες, και μόνο αναφέρουν κάποιες σκόρπιες αλήθειες, ανακατεμένες με φαντασίες δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν.

    Για το ότι ζούμε στην προδρομική του εσχάτου Αντιχρίστου εποχή, μας προειδοποίησαν πολλοί μεγάλοι γέροντες της Ρωσίας, όπως ο στάρετς Σεραφείμ του Σαρώφ, που κι αυτός με την "επανεμφάνισή του" (1991) επισημαίνει ότι φθάσαμε στα γεγονότα της Συντελείας.

  Επίσης μιλάει για τα γεγονότα της εποχής μας ο στάρετς Σεραφείμ της Βίρυτσα και άλλοι πολλοί που προσθέτουν τη σύγχρονη μαρτυρία τους στη μαρτυρία των παλαιοτέρων πατέρων και προφητών, των Αποστόλων αλλά και του ίδιου του Κυρίου. Για αυτά θα δείτε περισσότερα στον "Επίτομο" υπό ΛΜΔ.

 Η εστίαση των πιστών στον προφήτη Ιεζεκιήλ, όπως υπεδείκνυε ο γέροντας Παΐσιος είναι κρίσιμη για μας που περιμένουμε τον μεγάλο πόλεμο. Μας δίνει θάρρος, διότι ο Θεός θα επέμβει υπέρ του Πνευματικού Ισραήλ, δηλ των Χριστιανών, και μάλιστα των Ορθοδόξων, στον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ δεν καταργείται το κατ' εξοχήν εσχατολογικό βάθος της προφητείας, το οποίο και τράβηξε την προσοχή των παλαιοτέρων.

     Και ενώ και εμείς επίσημα ζούμε, από το 1990 περίπου, στον κατήφορο των γεγονότων της συντελείας, όχι με δικά μας μετρήματα, αλλά με την αποκάλυψη του Θεού προς τον Άγιο Καλλίνικο της Τσερνίκα της Ρουμανίας, (που ήταν και χρονολογική!), όμως η εποχή του τελευταίου και μεγαλύτερου Αντιχρίστου και η 2α Παρουσία, σίγουρα θα είναι ασυγκρίτως φοβερότερες, και γι' αυτό οι παλιότεροι Πατέρες έστρεψαν εκεί κυρίως την προσοχή τους. 

ΒΙΝΤΕΟ Προφητειών Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

 

Επίτομος Προφητειών

Προσθήκες και επεξηγήσεις πάνω στα γραφόμενα του τεύχους των "Προφητειών".

      Με τα Αναστάσιμα λάβαρα της νίκης στο εξώφυλλο, η συλλογή αυτή επιβεβαιώνει τη νικητήρια πορεία της Εκκλησίας, σε όλες τις εξεταζόμενες φάσεις, από το παρελθόν, στο εγγύς μέλλον, ως και στα γεγονότα κοντά στην Δευτέρα Παρουσία.

     Η γνώση πλησιάζοντας στην Συντέλεια, τείνει να ολοκληρώσει τον περιορισμένο, έτσι κι αλλιώς, κύκλο της. Η κατανόηση της σημασίας να έχουν γραφτεί όλα τα Θεόπνευστα βιβλία, εδώ και χιλιάδες χρόνια στα Ελληνικά, μόνο στις ημέρες μας έγινε φανερό γιατί ήταν απαραίτητη, από την όχι τυχαία συγκυρία της εξέλιξης των υπολογιστών. Τα Ελληνικά είναι μια γλώσσα που τα γράμματα είναι και αριθμοί. Και το συντακτικό (της Αρχαίας Ελληνικής) βοηθάει στην δημιουργία λέξεων από πρωτογενείς ρίζες που συνεχίζουν να διατηρούν την μαθηματική τους ακρίβεια!

      Γι' αυτό ο "Επίτομος" ξεκινάει με αυτό το θέμα και συνεχίζει με διάφορα άλλα θέματα και διευκρινήσεις, αναπτυγμένα όχι με Καρτεσιανό τρόπο, αλλά μάλλον με μια διαίσθηση για την χρησιμότητα κάθε θέματος. Ώστε στο τέλος να αισθάνεται κάποιος, ότι διαβάζοντας προχωράει σε μια αλληλένδετη γνώση, που θίγει αρκετά, σχετιζόμενα μεταξύ τους θέματα. Βέβαια σε κάποια φάση μπορούν να γίνουν εξειδικευμένες ερμηνείες. Αλλά όλα στις Γραφές και στους Πατέρες είναι αλληλένδετα (διότι "πάσα προφητεία Γραφής, ιδίας επιλύσεως ου γίνεται" Πέτρου Β΄επ. Α-20), οπότε πρέπει να υπενθυμίζονται στον αναγνώστη οι συνδετικοί αυτοί κρίκοι, και ελπίζομε ότι εδώ γίνεται μια τέτοια προσπάθεια. 

 

στην κορυφή

 

Διάφορα  αξιοπρόσεκτα θέματα:

(Προστίθενται με την πάροδο του χρόνου).

       Θα βρείτε διάφορα αρχεία στα ελληνικά, και μερικά στα αγγλικά. Όσα δεν έχουν παρατηρήσεις δεν σημαίνει ότι είναι 100% αποδεκτά ως έχουν, απλά είναι αξιοπρόσεκτα και μέσα στο γενικό πνεύμα της αναζήτησης της Αληθείας.

 

Συνιστάται για λόγους ταχύτητος:

 όταν κατεβάζετε pdf αρχείο, να κάνετε δεξί κλικ πάνω στο link

και να επιλέγετε, αν χρησιμοποιείτε internet explorer: save target as,

"αποθήκευση δεσμού ως" για ελληνική έκδοση & Mozilla firefox).

- - -

Αποκτείστε το πρόγραμμα ανάγνωσης των αρχείων *.pdf  adobe acrobat reader

σε  πρόσφατη έκδοση, δωρεάν από το διαδίκτυο          adobe

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Β Ι Β Λ Ι Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η Ε Μ Ε Ι Σ

[Νέα_τάξη -Οικουμ- Ορθοδοξία] [Τρομοκρατία] [Τρομοκρατία+] [Ασίζη] [WCC] [Ορθόδοξοι-WCC-Φωτογραφίες] [Ιράκ] [Λίβανος] [Ορθόδοξοιαπικοί] [Πάπας-Εβραίοι] [Φανάρι-Πάπας] [Πολυμέσα] [Φωτογραφίες] [Καιρός] [Σεισμοί] [666-υπολ] [Barcode] [Φήμες-Μεσσηνία] [Τραχώνι] [Πυρκαγιές] [Πείνα] [Οσετία] [Νοστράδαμος] [ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ] [CERN] [RFID] [2005] [2006[2007] [2008] [2009]  [2010] [2011] [2012] [2012+] [Links] [περιεχόμενα]