ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...  

                               ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

    W C C  (παγκόσμιο συμβούλιο των εκκλησιών)

      world council of churches

 

   "Να θυμάστε το λόγο που σας είπα: Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος του κυρίου του. Εάν Εμένα κατεδίωξαν και εσάς θα καταδιώξουν. Εάν τον λόγον Μου ετήρησαν, και τον δικό σας θα τηρήσουν". (Κατά Ιωάννην ευαγγέλιον ΙΕ-20)

 

Το σήμα του WCC σε θεατρική παράσταση:

9η Συνέλευση στο Porto Alegre, στις 20-2-2006

(αρχείο: 20feb_o_mundo.pdf)

 

   

 

Όπως βλέπεται ο Σταυρός έχει γίνει φύλλο και φτερό!

 

 

 

Το κόκκινο χέρι του Θεού τους

πάντως, συνεχίζει να στηρίζει το κατασκεύασμα από κάτω, αποτελώντας το σκαρί του πλοίου.

 

Το χάρτινο καραβάκι  του WCC:

   

 

Το χάρτινο καραβάκι του WCC ποια θάλασσα θα διασχίσει;

    Πάντως κάποιοι νέοι το εμπιστεύονται, διότι ίσως ξεχνάνε ότι και η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη καθαγιάζονταν με αίμα, και όχι με διασκεδαστικές συναθροίσεις.

   Η μεν Παλαιά σαν τύπος της Καινής χρησιμοποιούσε το αίμα των ζώων. Η Καινή όμως καθαγιάσθηκε με το Δεσποτικό Αίμα. Και όσοι θέλουν να Τον ακολουθούν πρέπει να είναι έτοιμοι να υποβληθούν σε θυσίες.

 

Η  σύνθεση

της ισοπέδωσης των θρησκειών του πλανήτη, προβάλλεται από το τεύχος του WCC,

 για την 9η Συνέλευση στο Porto Alegre,

στις 17-2-2006

Η σύνθεση είναι του Andrιs Martinez (Argentina)

 

 

 

 

"Του Κυρίου η Γη και το πλήρωμα αυτής"

Η επικεφαλίδα (στο πράσινο) λέει τα παραπάνω, δηλαδή: "Η Γη και όλοι που κατοικούν σ' αυτήν είναι του Κυρίου".

Ποιανού Κυρίου;

   Όταν όλα ισοπεδώνονται, και η Χριστιανική θρησκεία γίνεται ένα σημαδάκι κάπου μέσα στη σύγχυση, τότε τι νόημα έχει η επίκληση Βιβλικών ρημάτων, παρά μόνο την παραπλάνηση;

     Προσέξτε και το ερωτηματικό πάνω από το σταυρό.  Μπήκε τυχαία, ακριβώς πάνω από το σταυρό, και με το ίδιο χρώμα, ή μήπως διότι πρέπει να αναρωτιόμαστε για το μέλλον του σταυρού στην Πανθρησκεία;

 

Κάτω άλλο έμβλημα που υποτίθεται καλύπτει τις

3 μονοθεϊστικές θρησκείες του πλανήτη:

 Αυτοί που ακούνε:

τρεις Μονοθεϊστικές θρησκείες, νομίζουν ότι αυτές τουλάχιστον λατρεύουν τον ίδιο Θεό.

   Επομένως σκέπτονται, υπάρχει ελπίδα συνένωσής  των.

 

     Όταν όμως, για παράδειγμα, μιλάμε για "ένα" άνθρωπο, λαμβάνοντας μαρτυρία από τρεις άλλους ανθρώπους, και ο ένας τον θέλει κοντό, ο άλλος μεσαίου αναστήματος και ο άλλος υψηλό, και όμοια έχουμε διαφορές των 3 μαρτύρων και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, πχ στο πάχος, στην απόχρωση του δέρματος, στο σχήμα του προσώπου κλπ, δεν συμπεραίνομε ότι αυτοί οι τρεις μάρτυρες μιλάνε για τρία διαφορετικά πρόσωπα;

       Δηλ. μαρτυρούν για ένα άτομο ο καθένας, αλλά διαφορετικό!

 

    Κατά παρόμοιο τρόπο είναι αδύνατον να συμφωνήσουν ως έχουν οι θρησκείες, ακόμη και οι μονοθεϊστικές, διότι πιστεύουν μεν σε ένα Θεό η κάθε μία, αλλά όμως ξεκάθαρα διαφορετικό Θεό.

 

    Για να επιτύχει την ένωσή τους λοιπόν η Πανθρησκεία, προσπαθεί να τους αλλάξει τα φώτα! Χρησιμοποιεί γι' αυτό το λόγο μέθοδο πλύσης εγκεφάλου στα μέλη της με συμβούλους -ψυχαναλυτές που τα κατευθύνουν κατά ομάδες!!

(Δείτε το άρθρο:  πλύση εγκεφάλου που αποτελεί απόσπασμα από το: Συνέδριο ματαιότητος)

 

       Αυτά είναι γελοία όμως, και ο πολύς κόσμος όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτά, αλλά επί πλέον βρίσκεται με τα νεύρα τεντωμένα από όσα συμβαίνουν γύρω του.

      Δυστυχώς ακόμη και οι Ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν το έχουν προσέξει αυτό, και για το λόγο αυτό τρέχουν ακόμη σε ανόητα και μάταια συνέδρια.

     Θυμάστε τι έγινε μόλις ο πάπας (2006), σε ακαδημαϊκό επίπεδο μάλιστα, καταφέρθηκε έμμεσα κατά του "πολιτισμού" του Ισλάμ. Άρχισαν να καίνε οι μουσουλμάνοι ότι έβρισκαν. Μέχρι και εκκλησίες Ορθοδόξων! Τι ωφέλησαν λοιπόν οι έως τότε συζητήσεις;

 

    Να αναφέρουμε ακόμη, ότι κάθε  θρησκεία, και οι μονοθεϊστικές, έχουν από διάφορους παράγοντες (εμπάθειες, φιλονικίες και άλλες αδυναμίες ή και συνέργεια δαιμονική), κατατμηθεί σε πολλές ομάδες - αιρέσεις, που η κάθε μια από αυτές έχει τη δική της αντίληψη περί Θεού.

 

 

 

     Στην πραγματικότητα ο Θεός της  κάθε μιας μονοθεϊστικής θρησκείας, έχει εντελώς διάφορα χαρακτηριστικά από αυτά της άλλη.

   Πχ. των Μωαμεθανών ο Θεός δεν είναι Τριαδικός. Δεν δέχεται σαν υιό του τον Ιησού Χριστό, αλλά τον υποβιβάζει σε άνθρωπο απλό που είναι προφήτης, μικρότερος του Μωάμεθ. Δεν δέχεται την ηθική της Παλαιάς Διαθήκης, διότι υποβιβάζει τη γυναίκα (εκτός που της βάζει φερετζέ), δέχεται σαν νόμιμη την αρσενοκοιτία κλπ.

    Επίσης κατά παράδοση, το Ισλάμ έχει γήινου τύπου κοσμοκρατορικές επιδιώξεις, προβάλλει υλικού τύπου Παράδεισο, θεωρεί καθαγιασμένη τη "μαρτυρική", βίαιη συμπεριφορά κατά των αντιπάλων, και αυτό προσπάθησε να περάσει στα μηνύματά του και ο φερόμενος σαν Οσάμα Μπιν Λάντεν.

 

      Η Εβραϊκή θρησκεία, εφ' όσον αναφερόμαστε στους πιστούς της Παλαιάς Διαθήκης, δεν δέχθηκε σαν Μεσσία τον Ιησού Χριστό. Έχει το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού".

   Η Εβραϊκή παράδοση απαιτεί τη χρήση ζωοθυσιών και τελετουργικών τύπων του παρελθόντος, μη χρησιμοποιουμένων πλέον από κανένα πολιτισμένο λαό. Στην πραγματικότητα το Εβραϊκό έθνος δεν είχε τα χρόνια του Χριστού καθαρή πίστη στο Θεό των Αγίων Προφητών και στις θεόπνευστες Γραφές των. Είχε δεχθεί μεγάλο επηρεασμό από τις μυστικιστικές ειδωλολατρικές ή σατανολατρικές γραφές και παραδόσεις των Βαβυλωνίων, μερικές από τις οποίες, τις διατήρησε μέσα στην Καμπάλα, το Ταλμούδ, ή και σε άλλα βιβλία και τις δέχεται μέχρι σήμερα, με διάφορες μετασκευές. Οι τότε αρχιερείς των Ιουδαίων, τους οποίους μάλλον θέλουν να μιμηθούν οι σύγχρονοι ραβίνοι, είχαν φτιάξει μια θρησκεία στα μέτρα τους, γιαυτό τους είπε ο Χριστός:

  «ει γαρ επιστεύετε Μωϋσεί, επιστεύετε αν εμοί. περί γαρ εμού εκείνος έγραψεν» (Ιω Ε-46). Επίσης:

   «ου Μωϋσής δέδωκεν υμίν τον νόμον; και ουδείς εξ υμών ποιεί τον νόμον. τι με ζητείτε αποκτείναι»; (Ιω Ζ-19). Ο λαός τηρούσε πλυσίματα ποτηριών και χεριών και άλλα παρόμοια σαν θρησκευτικά παραγγέλματα, που είχαν πλέον γίνει "παράδοση" γι' αυτούς:

    «αφέντες γαρ την εντολήν του Θεού κρατείτε την παράδοσιν των ανθρώπων, βαπτισμούς ξεστών και ποτηρίων, και άλλα παρόμοια τοιαύτα πολλά ποιείτε. και έλεγεν αυτοίς. καλώς αθετείτε την εντολήν του Θεού ίνα την παράδοσιν υμών τηρήσητε»! (Μάρκ Ζ 8-9).

   Σήμερα μπορούμε μόνο καταχρηστικά να μιλάμε για Εβραϊκή θρησκεία, λόγω των πολλών και μεγάλων διαφορών της πίστης των διαφόρων Εβραϊκών ομάδων και των διδασκάλων τους (ραβίνων).

 

      Η Χριστιανική θρησκεία στην αυθεντική Ορθόδοξη έκφρασή της, δεν θέλει με κανένα τρόπο να αναμιγνύεται με τις άλλες, ούτε καν με συμπροσευχή, για να μην χάσει την πνευματικότητά της. Δεν περιμένει άλλο γήϊνο Μεσσία σωτήρα, όπως οι Εβραίοι (τον Αντίχριστο), ή οι μουσουλμάνοι τον 12ο ιμάμη.

      Ο ίδιος ο Χριστός αρνήθηκε κάθε γήϊνο αξίωμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν παρόμοια κοσμο-κρατορική επιδίωξη. Και όπως είπε στον Πιλάτο, "Η Βασιλεία Μου δεν είναι εκ του κόσμου τούτου".

 

      Αν λάβουμε υπ' όψιν και τις αιρέσεις των τριών θρησκειών που προαναφέραμε, τότε έχομε στην πραγματικότητα πίστη σε δεκάδες ή εκατοντάδες "θεούς". Διότι όταν η κάθε ομάδα προσθέτει η αφαιρεί από την πίστη της άλλης ομάδας, δημιουργεί διαφορετικές δοξασίες περί Θεού για τον εαυτό της. Και το πως δρούμε καθορίζεται ακριβώς από τη "θέα" του Θεού που έχουμε.   

      Έτσι κάποιοι Εβραίοι μπορούν να πιστεύουν ότι οι Χριστιανοί δημιουργήθηκαν από τον "έξω από εδώ", και θεωρούνται ισότιμοι μόνο με τα ζώα.

      Οι μουσουλμάνοι να νομίζουν ότι ο Αλλάχ ανάλογα με τα κεφάλια των απίστων που θα κόψουν θα τους δώσει το βραβείο τους.

    Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να κινδυνεύουν περισσότερο από τη δικιά τους επιπολαιότητα, παρά από τους άλλους, ή οι άλλοι από αυτούς, αλλά οι παπικοί να δρουν ανάλογα με τα συμφέροντα του πάπα, υποκριτικά πάντα σαν άρπαγες σταυροφόροι... κλπ...

 

 

 

Προσέξτε:

Είναι λογικό που η αληθινή θρησκεία είναι μόνο μία. Διότι με μια σύντομη εξέταση, πρέπει,

1. Να δεχθούμε ότι ο αληθινός Θεός θα λατρεύεται και αυτός από κάποια θρησκεία της αρεσκείας του, και δεν θα είναι όλες οι θρησκείες ανθρώπινες επινοήσεις. Αν ήταν ανθρώπινες επινοήσεις όλες, τότε αμφισβητούμε το ίδιο το κύρος του Θεού και πιστεύουμε σε κάτι πολύ χειρότερο: Στην θεά τύχη! Κάτι που, και με μια απλή ματιά γύρω μας, αποδεικνύεται εξαιρετικά ανόητο. Υπάρχει λοιπόν αληθινή θρησκεία.

2.  Όποιος όμως φεύγει από την αληθινή θρησκεία και την διδασκαλία της, πιστεύει αυτομάτως κάτι διαφορετικό, το οποίο ως μη ταυτιζόμενο με την Αλήθεια, αποτελεί ψέμα. Τέτοιες είναι οι αιρέσεις.

3. Αν δεχθούμε ότι δύο ή περισσότερες θρησκείες ή εκκλησίες κατέχουν την Αλήθεια, τότε αναγκαστικά αυτές θα πρέπει να ταυτίζονται. Δηλαδή τότε μιλάμε για τοπικές εκκλησίες του ίδιου συνόλου, όπως για παράδειγμα ο Χριστός μιλάει στον Ευαγγελιστή Ιωάννη για τις 7 εκκλησίες της Ασίας.

4.  Αν δεχθούμε ότι πιθανόν κάθε θρησκεία ή εκκλησία κατέχει μέρος της Αλήθειας, τότε το υπόλοιπο μέρος που κατέχει είναι ψέμα. Επομένως σαν σύνολο ανήκει στις ανθρώπινες, μη θεόπνευστες "εκκλησίες". Διότι η αληθινή εκκλησία είναι ακριβώς αληθινή επειδή δεν στηρίζεται σε κανένα ψέμα, αλλά μόνο στην Αλήθεια! Και επειδή ο Ιησούς Χριστός μία εκκλησία ίδρυσε, αυτή είναι η αληθινή, και αυτή είναι η Ορθόδοξη, διότι μόνο αυτή διατηρεί ότι παρέλαβε, και μάλιστα το επεξεργάστηκε, το ερμήνευσε, το εμπλούτησε με το παράδειγμα της βιωτής πολυαρίθμων Αγίων, και διατηρεί ζωντανή επαφή μαζί τους. Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, εγκαταλείφθηκε από τους Αγίους, και για το λόγο αυτό διέγραψε πλήθος μεγάλων αγίων από τα αγιολόγιά της, νομίζοντας ίσως ότι έτσι τους τιμωρεί! Οι προτεσταντικές "εκκλησίες" ούτε καν αντιλαμβάνονται την ανάγκη της ύπαρξης Αγίων, για να έχει η "εκκλησία" τους νόημα.

 

Δείτε ακόμη το άρθρο του π. Βασιλείου Σακκά:

Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;  

 

 
 

 

Επομένως, ακόμη και αν παραβλέψουμε προς το παρόν τις αιρέσεις,

έχομε πίστη σε ένα Θεό

από την κάθε μονοθεϊστική Θρησκεία,

αλλά όχι στον ίδιο Θεό!

 

Από το ίδιο τεύχος του WCC, της 9ης Συνέλευσης στο Porto Alegre στις 17-2-2006, αναφερόμενο στην 4η Συνέλευση της Ουψάλας.

άλλη Βιβλική έκφραση:

"Ιδού Εγώ καινά ποιώ πάντα".

Είναι προφανές πλέον ότι η χρήση ρημάτων της Βίβλου γίνεται για παραπλανητικούς σκοπούς.

Το WCC τι θα κάνει;

"Καινούς Ουρανούς και Καινή Γη";!!

 

 

Συμπροσευχές βέβαια γίνονται:

από το δικτυακό τόπο του WCC,

την ενότητα λατρεία / προσευχές

 

 

 

Οι Ορθόδοξοι συμμετέχοντες λένε ότι δεν γίνονται συμπροσευχές.

Τα καταγραμμένα γεγονότα το διαψεύδουν.

Τώρα γίνονται κοινές ιεραποστολές για να σωθεί η Αφρική, η Ασία κλπ

    Πως γίνονται ιεραποστολές χωρίς κοινή πίστη; Ή μήπως χωρίς να το ξέρομε έχει περάσει σαν "παράδοση" πλέον η κοινή πίστη, παρόλο που στα χαρτιά γράφονται άλλα;

    Προσέξτε: όπως η Παράδοση των Ορθοδόξων δημιουργεί γι' αυτούς υποχρέωση στην τήρησή της, έτσι κινδυνεύει να γίνει και με το WCC.

  Ή μήπως όσοι συμμετέχουν αισθάνονται ότι έγινε κιόλας;

 

 

Ελευθερία στην επέμβαση πάνω στα ιερά σύμβολα.

Μια ακόμη εσχατολογική ελευθερία προς το γενικό ισοπέδωμα.

 

επίσης από το δικτυακό τόπο του WCC, την ενότητα λατρεία / προσευχές.

Το υπόμνημα γράφει:

Σύμβολα από όλες τις περιοχές που δόθηκαν πριν

την 9η Συνέλευση (στη Βραζιλία).

 

 

 

Ανεπαίσθητη ή σωστότερα

γενική διακωμώδηση & καταστροφή

των ιερών συμβόλων;

    Οι στάρετς της Ρωσίας ήταν επιεικείς στις προβλέψεις τους!

    Πως να μην αλλοιωθούν τα σύμβολα, όταν οι προτεστάντες που έχουν την πλειοψηφεία στο WCC, έχουν ξεφύγει τελείως από κάθε έννοια  Χριστιανικής εκκλησίας. Μάλιστα αυτό γίνεται αφορμή να διαβάζουμε συχνά άρθρα, όπως "Η ανίερη συμμαχία Χριστιανοσύνης και Νέας Τάξης".

(στα αγγλικά)  1   2   

     Και να εξιστορείται το παρελθόν των εκκλησιαστικών ηγετών τους, που αποδεικνύει ότι στην πράξη δρουν σαν σύνδεσμοι των πιο απίθανων συμφερόντων, εκτός αυτών του Χριστού!

Διακινούν όπλα, παίρνουν χρήματα από τον Moon και τις οργανώσεις του, εξυπηρετούν τη CIA, αλλά κατά κάποιους προοδευτικούς αρχιερείς είναι "αδελφοί Χριστιανοί άλλου δόγματος"!

 

 

Η ελευθερία της συμβολικής έκφρασης στους τόπους συγκέντρωσης, είναι πράγματι τελείως ανεξέλεγκτη:

 

 

(3.02.2006 File: porto-alegre-5.jpeg)

 

 

    Γιατί να μην δείτε Χριστιανο-παγανιστικές συνθέσεις στους κοινούς τόπους συγκέντρωσης; Ποιός θα τους ελέγξει;

      Μα όλα έγιναν για να οδηγήσουν στην γενική πολτοποίηση, όχι για να προστατεύσουν κάτι. Και με τι κριτήρια να προστατεύσουν;

      Εδώ αιώνες υπήρχε Χριστιανοσύνη και εικόνες, και ξαφνικά εμφανίστηκαν εικονομάχοι. 1,5 αιώνα πήρε στην Ορθοδοξία για να τους απομονώσει, παρά τα αμετάθετα δόγματα, τις κοινές παραδόσεις και πολιτισμό.

      Εκεί, στο WCC, χωρίς κατεύθυνση, το χάρτινο πλοίο των "εκκλησιών" τι θα κάνει στο πρώτο κυματάκι της θάλασσας, αν καταφέρει βέβαια να αρχίσει να πλέει; Η απάντηση είναι γνωστή από τις προφητείες: Θα καλέσει σε βοήθεια το κατεστημένο που το ανέδειξε, δηλ. τον αρχηγό, με τα ίδια μυαλά, Αντίχριστο...

 

 

Και οι ανανεωμένοι τρούλοι και χρυσοί σταυροί

μέσα στο υποστηρικτικό πρόγραμμα

του WCC (!):

 

 

Τρούλος με χρυσό σταυρό στη Δρέσδη,

από το site του WCC.

 

 

 

 

 

Kαι οι Ορθόδοξοι πρέπει να ξέρουν ότι "καιρός παντί πράγματι".

    Θυμηθείτε τον στάρετς Σεραφείμ της Βύριτσα:

   "Από τη μια θα ξαναστήνουν σταυρούς και θα επιχρυσώνουν τους τρούλους, και από την άλλη παντού θα βασιλεύει το ψεύδος και το κακό..."

 

και το στάρετς Λαυρέντιο του Chernigov:

    "Θα χρυσώνουν τους θόλους και τα καμπαναριά. Αλλά όταν αυτός ο καιρός περάσει, θα μπει η εποχή της βασιλείας του Αντιχρίστου..."

 

Μπορεί η νεολαία να αλλάξει τον κόσμο;

άνω οι νέοι ζητούν να αλλάξουν τον κόσμο, με το έλεος του Θεού. Το ευχόμαστε!

 

 

 

     Μακάρι οι νέοι να αποφασίσουν να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι αποφάσισαν να μιμηθούν το Δεσπότη Χριστό, και είναι έτοιμοι να συνυποφέρουν μαζί Του, για τη μεταστροφή του κόσμου.

Ή μήπως νομίζουν ότι με τραγουδάκια θα αλλάξει ο κόσμος;

    Όταν μάλιστα οι περισσότεροι καλοπροαίρετοι νέοι αγνοούν ότι υπάρχουν πονηρές πνευματικές δυνάμεις, που με χιλιάδες χρόνια πείρα, ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα σπέρνοντας τη διχόνοια και το μίσος σε κάθε ευκαιρία...

Οι κακοπροαίρετοι πάντως ξέρουν για τους δαίμονες από τα σατανιστικά συγκροτήματα της Rock !!

 

 

Η νεολαία χρησιμοποιείται από τους πλανώντες και πλανωμένους του WCC:

 

προσπάθεια δημιουργίας κατανυκτικής ατμόσφαιρας,

 και αυτοσυγκέντρωσης πριν την 9η Συνέλευση

 

 

Οι αρχηγοί ποζάρουν μαζί με τη νεολαία.

(22.02.2006 File: 060222-0337.jpg)

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ;

 

  ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WCC:

  ..."Είναι γνωστή και έχει κατ' επανάληψιν δημοσιοποιηθή η ανέκαθεν μεγάλη επιφύλαξις του Αγίου Όρους επί της συμμετοχής των Ορθοδόξων εις το προμνησθέν Συμβούλιον, καθώς και μόνη η ύπαρξις και λειτουργία αυτού ενέχει τας επικινδύνους πνευματικώς και απαραδέκτους εκκλησιολογικώς ιδέας του συγκρητισμού της πίστεως και της σχετικοποιήσεως των Ιερών Κανόνων, άπερ άλλωστε αρμοδίως υποβάλλομεν και προς την Εκκλησιαστικήν ημών Αρχήν, το Σεπτόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον, πάντοτε υπό την πνευματικήν έποψιν του θέματος και άνευ προθέσεως αναμίξεως εις τα λεγόμενα «θέματα εκκλησιαστικής πολιτικής»..."

Επιστολή όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο.

Καρυαί 3η/16η Μαΐου 2005, Αρ. πρωτ. Φ.2/5α/537

 

    «Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το Π.Σ.Ε. (W.C.C.) δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει "οικουμενικό" χαρακτήρα, αλλά θα παρέμενε απλά μια ενδοπροτεσταντική υπόθεση, αν δεν συμμετείχαν και κάποιες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Οι Ρωμαιοκαθολικοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Αργότερα όμως, χωρίς να ενταχθούν στο Π.Σ.Ε., μπήκαν και αυτοί στην Οικουμενική Κίνηση. Με σχετικό διάταγμα της Β' Βατικανής Συνόδου (1964), εγκαινίασαν έναν δικό τους Οικουμενισμό που στοχεύει στην ένωση όλων των Χριστιανών κάτω από την παπική εξουσία»

ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ Α, ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2004.

αποθηκ. σελίδα, 226KB, (pdf)  

 

Οι εν Χριστώ "αδελφοί" της Επισκοπιανής "εκκλησίας" επιβεβαιώνουν τα λόγια του Ρώσου μητροπολίτη (μετέπειτα πατριάρχη) Κυρίλλου.

     Μεταβίβαση, άνω, των σκήπτρων της "επισκοπιανής εκκλησίας" στην Αμερική, που αποτελεί θυγατρική της Αγγλικανικής, στην νεοεκλεγείσα Katharine Jefferts Schori, τον Νοέμβριο του 2006. (αγγλικά)

 

   

 

Ούτε που μπορεί να φαντασθεί η νεολαία σε τι καιρούς ζει!

Αυτοί οι ίδιοι που στηρίζουν τους πολέμους, τη βία και τη νεοταξική παγκοσμιοποίηση στη διεθνή σκηνή, αυτοί προωθούν τον πλήρως κατευθυνόμενο Οικουμενισμό των θρησκειών,

ώστε να τα ελέγχουν όλα!

 

άλλο καφετέρια

και άλλο Θρησκεία!

    Οι παρέες της νεολαίας τι μπορούν να φτιάξουν που να έχει σχέση με την από τον ίδιο το Θεό δομημένη Θρησκεία των Ορθοδόξων Χριστιανών, δια των Αποστόλων και των μέχρι σήμερα διαδόχων τους;

    Και με ποια θυσία τους θα κατορθώσουν να γίνουν τόσο ευάρεστοι στο Θεό, που να λάβουν τη Μυστηριακή Δύναμη, στο συνοθύλευμα των αυτόκλητων εκκλησιών τους;

     Εφόσον κανείς δεν μπορούσε να μας συμφιλιώσει με το Θεό, και χρειάστηκε να κατέβει ο Υιός στη Γη, και Αυτός Μόνος δικαιωματικά έφτιαξε την ΜΙΑ ΑΓΙΑ Εκκλησία Του, όλοι οι άλλοι που φτιάχνουν "εκκλησίες" ή εκκλησίες εκκλησιών (WCC), για ποιον τις φτιάχνουν;

 

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ

MIA ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 

   Αρχιμ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος:

«Ψευδοπροφήτης σατανικός, στις μέρες μας. μπορεί να χαρακτηρισθή επίσης  η  παναίρεσις του  Οικουμενισμού.

       Το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα είναι χαρακτηριστικός τύπος ψευδοπροφήτου, προδρόμου του Αντιχρίστου στην εποχή μας, διότι γίνεται ολοφάνερο, ότι πολεμάει με πλάνη και δολιότητα την Αγία μας Ορθοδοξία και προσπαθεί με σατανική δεξιοτεχνία και κατά στάδια, να μας οδηγήση στην προσκύνησι του σατανά»!  

"Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ" (Πώς, πότε και γιατί θα έρθη)
ΕΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΑΘΗΝΑΙ, 1990

 

Το 1948 στη συνδιάσκεψη της Μόσχας:

   «Οι σκοποί της Οικουμενικής Κινήσεως», δήλωσαν οι εκπρόσωποι, «όπως εκφράζονται με τον σχηματισμό του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών"... δεν αντιστοιχούν προς τα ιδεώδη του Χριστιανισμού ή τους σκοπούς της Εκκλησίας του Χριστού, όπως τα κατανοεί η Ορθόδοξη Εκκλησία». Συνεπώς καταδικάστηκε κάθε μορφής συμμετοχή στο WCC.

(Καλλίστου Ware, Eπ. Διοκλείας, Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, 1996, σελ. 508).

 

       Τότε τι είναι αυτό που άλλαξε, και η Ρωσική εκκλησία μπήκε από το 1961 στο WCC;  

    Πνευματικά ότι αλλαγή υπήρξε στο WCC ήταν προς το χειρότερο.

   Το παραδέχεται ο ίδιος ο μητροπολίτης Κύριλλος. (Ο επί των εξωτερικών υποθέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, κατόπιν πατριάρχης). Βλ. αριστερά.

    Παρ' όλη την πνευματική κρίση που επικρατεί επιμένει στην παραμονή εντός του WCC !

   ...άρα η αλλαγή πλεύσης έγινε με κοσμικά κριτήρια...

         ...όπως προβλέπανε οι προφητείες!

 

Η πρώτη γυναίκα στην προεδρεία της Επισκοπιανής "εκκλησίας":

Η Schori σε τέλεση "λειτουργίας".

Σημ. Οι σταυροί εξαφανίζονται όσο το πνευματικό σκοτάδι προχωράει...

 

   Τι εκκλησίες είναι αυτές που δεν καλούν τα μέλη τους να εξέλθουν του "κόσμου"; (εκκλησία από το εκ-καλώ, δηλ. καλώ έξω).

    Όταν όλα επιτρέπονται στις εκκλησίες αυτές, που είναι ο φωτισμός της διάκρισης ανάμεσα σε καλό και κακό; Δεν υπάρχει πλέον. Μόνο το παχυλό σκοτάδι υπάρχει, που καλύπτοντας τα πάντα, τα ομογενοποιεί και τα εξισώνει...

 

στην κορυφή

    Η νέα προεδρεύουσα επίσκοπος είναι υπέρ της χειροτονίας ομοφυλοφίλων κλπ.  Πριν ήταν επίσκοπος στη Νεβάδα. Είδηση της 21-11-2013: (Δόγμα)

«Η σύνοδος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τη χειροτονία γυναικών επισκόπων. Το σχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές θα επικυρωθεί μέσα στο 2014...»

Η είδηση που ήρθε στη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο ναό (21 Νοεμβρίου), μας πληροφορεί ότι οι γυναίκες της Αγγλικανικής "Εκκλησίας" αποφάσισαν να ξεπεράσουν και τη θέση της Παναγίας μέσα στην Αποστολική Εκκλησία, η οποία δεν λειτουργούσε, γιατί νομίζουν ότι υστερούν, και απεφάσισαν να λειτουργούν, προσθέτοντας άλλη μια αυθαιρεσία στην εκκοσμικευμένη πλήρως "Εκκλησία" τους...

  

       «Η διορθόδοξη συνεργασία στα πλαίσια της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». 03.11.2011 12:12  Ομιλία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνος επί τη αναγορεύσει του εις Επίτιμον Διδάκτορα της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως.

«(8). Το θέμα των σχέσεων των Ορθοδόξων Εκκλησιών προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον. Αυτό το θέμα για πρώτη φορά συζητήθηκε στα πλαίσια της Διορθόδοξης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του 1986... Σεβαστό μέρος του κειμένου προς το παρόν έχει απαρχαιωθεί και θέλει σοβαρή επανεπεξεργασία εξαιτίας μεγάλων αλλαγών στο διαχριστιανικό διάλογο.

Π.χ. ορισμένες προτεσταντικές ομολογίες που πρεσβεύουν άκρως φιλελεύθερες απόψεις έχουν νομιμοποιήσει την ιεροσύνη των γυναικών, τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις, και τις χειροτονίες ομοφυλοφίλων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει διακόψει διάλογο με μια σειρά προτεσταντικών ομολογιών για τους παραπάνω λόγους».

Αλλά η Ρωσία μετέχει στο ΠΣΕ !!!...

Νεότερο:

    Η "Εκκλησία" της Αγγλίας, λέει είδηση (10-7-2017), ψηφίζει να αποδεχθεί τα διαφυλικά (μη άνδρες ή γυναίκες) άτομα. Κορυφαίος "επίσκοπος" λέει ότι οι LGBT δεν είναι αμαρτία!

    Αυτό προκάλεσε διασπαστικές κινήσεις μέσα στην "Αγγλικανική Εκκλησία", με τους παραδοσιακούς (εκτός Αγγλίας κυρίως) να αντιτίθενται στις ανατρεπτικές για την Χριστιανική διδασκαλία δοξασίες και πρακτικές:

    Ο (Αγγλικανός) Αρχιεπίσκοπος Nicholas Okoh, Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος όλης της Νιγηρίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αρχηγών της GAFCON (Global Anglican Future Conference), έγραψε μετά από την απόφαση της Σκωτικής Επισκοπιανής Εκκλησίας να αλλάξει τους νόμους περί γάμου: "Αυτή η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του γάμου δεν είναι δευτερεύον ζήτημα για το οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε και να συνεχίσουμε να περπατάμε μαζί (με την υπόλοιπη Αγγλικανική Εκκλησία). Αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς έκανε λάθος όταν δίδασκε ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και ότι το σεξ έξω από ένα τέτοιο γάμο είναι αμαρτία". "Είναι μια ριζική απόρριψη της αυθεντίας της Γραφής. Η (Αγγλικανική) Εκκλησία ισχυρίζεται ότι μπορεί να καθαγιάσει τη συμπεριφορά που ο Λόγος του Θεού διδάσκει σαφώς ότι είναι αμαρτωλή. Σύμφωνα με τη Βίβλο, αυτή η συμπεριφορά, χωρίς τη μετάνοια, χωρίζει εκείνους που την εφαρμόζουν από τη βασιλεία Του".  (Σύνδ. Αγγλικά)

Και εμείς θα κάνομε μαζί με τους αρχηγούς των σαρκολατρών διάλογο..."Θεολογικό"!!!

 

Μητρ. Κύριλλος (Πατριάρχης Ρωσίας τώρα):

«Η κρίση της Οικουμενικής κίνησης είναι συνδεδεμένη πρώτα απ' όλα με την κρίση που έχει αλλάξει πολλές προτεσταντικές κοινότητες, που οδηγούνται τάχιστα προς μια άκρα φιλελευθεροποίηση και ριζοσπαστικό εκμοντερνισμό της πνευματικής ζωής, αποποιούμενες τις θεμελιώδεις αρχές των δογμάτων και της Χριστιανικής ηθικής», είπε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι εννοούσε τη νέα πρακτική της χειροτονίας ομοφυλοφίλων και την "ευλογία" των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου.  

αποθ. σελ. ή interfax (30-8-2006)

 

 

Από το τεύχος του Φεβ. 2006 για τη Συνέλευση της Βραζιλίας, (17feb_o_mundo.pdf)

 

 

 

    Μπορείτε να αντιστέκεστε όσο θέλετε στη βία κατά των γυναικών και παιδιών, αρκεί να ανήκετε σ' αυτούς που τα ελέγχουν όλα:

Και τη βία, και τις διαδηλώσεις κατά της βίας!!

  Όταν η ίδια διεστραμμένη πλουτοκρατία της Δύσης ελέγχει τους πολέμους και τη βία, σε Κοσσυφοπέδιο, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ, και χρηματοδοτεί, από τα κλεμμένα, τους ειρηνευτικούς οργανισμούς, το WCC κλπ, μην περιμένετε άλλο αποτέλεσμα από τις κοινητοποιήσεις παρά μερικές υποκριτικές δηλώσεις...

 

 

Από το άνοιγμα των εκδηλώσεων της Συνέλευσης της Βραζιλίας

(Opening Plenary)

(14.02.2006 File: 060214-228.jpg  WCC)

Από το όραμα του Αγίου Ιωάνου της Κροστάνδης:

        Προχωρήσαμε περισσότερο και πήγαμε σε μια μεγάλη εκκλησία. Ήθελα να κάνω το σημείο του σταυρού, αλλά ο γέροντας (Σεραφείμ του Σαρώφ) με συμβούλευσε: «Δεν είναι ανάγκη να κάνεις το σταυρό σου, επειδή αυτός είναι ένας τόπος του βδελύγματος της ερημώσεως».

    Η εκκλησία ήταν σκοτεινή και καταθλιπτική. Στην Αγία Τράπεζα ήταν ένα αστέρι και ένα Ευαγγέλιο με αστέρια. Κεριά καμωμένα από πίσσα καιγόντουσαν και έτριζαν σαν καυσόξυλα. Το δισκοπότηρο στεκόταν εκεί, καλυμμένο με μια απαίσια βρωμιά. Υπήρχε κι ένα πρόσφορο με αστέρια.  

   Ένας ιερέας στεκόταν μπροστά από την Αγία Τράπεζα με ένα πρόσωπο κατάμαυρο σαν πίσσα, και μια γυναίκα βρισκόταν κάτω από την Αγία Τράπεζα, καλυμμένη με κόκκινα και με ένα αστέρι στα χείλη της και ούρλιαζε και γελούσε σε όλη την εκκλησία λέγοντας: "Είμαι ελεύθερη!"  

    Σκέφτηκα: "Θεέ μου, πόσο τρομερό!".  Οι άνθρωποι, σαν τρελοί, άρχισαν να τρέχουν γύρω από την "Αγία Τράπεζα", φωνάζοντας, σφυρίζοντας και χειροκροτώντας. Μετά, άρχισαν να τραγουδούν άσεμνα τραγούδια. Ξαφνικά, ένας κεραυνός άστραψε, ένα φοβερό αστροπελέκι αντήχησε, η γη σείσθηκε και η εκκλησία κατέρρευσε, στέλνοντας τη γυναίκα, τους ανθρώπους, τον παπά και τους υπόλοιπους στην άβυσσο. Σκέφτηκα: "Θεέ μου, πόσο τρομερό, σώσε μας!".
    Ο γέροντας είδε αυτό που είχε γίνει, όπως κι εγώ. Τον ρώτησα: "Πάτερ, πείτε μου, ποια είναι η σημασία αυτής της φοβερής εκκλησίας"; Αποκρίθηκε: "Αυτοί είναι οι κοσμικοί άνθρωποι, οι αιρετικοί, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Αγία, Καθολική, και Αποστολική Εκκλησία
και αναγνώρισαν την πρόσφατη νεωτερίζουσα εκκλησία την οποία ο Θεός δεν έχει ευλογήσει.

     Σ' αυτή την εκκλησία δεν νηστεύουν, δεν παρακολουθούν ακολουθίες και δεν λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία"! (Απόσπασμα από το όραμα, παρμένο από τον "Επίτομο").

     Στο Σύμβολο της Πίστεως λέμε: "... Εις μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών, προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος".

    Όταν τρέχουμε να ενωθούμε με τους αυτοπροβαλλομένους σαν εκκλησιαστικούς ηγέτες των Δυτικών αυτόκλητων "εκκλησιών", δεν δείχνομε ότι δεν βλέπομε και δεν συνειδητοποιούμε την καθολικότητα της δικής μας Εκκλησίας; Την ενότητα που εκτείνεται σ' όλη τη Γη και τον Ουρανό;

       Μήπως το κάνουμε από "αγάπη" για να μην χαθούν οι άλλοι; Μα τότε έπρεπε να τους καλέσουμε στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας, όχι να τους αφήνουμε στη πλάνη τους και να τους επευλογούμε κιόλας με την παρουσία μας εκεί!!!

 

   

       Η αρχή των εκδηλώσεων στο Porto Alegre μιλάει συμβολικά, από μόνη της,  για την όλη προσπάθεια:

   Όλα κινούνται μέσα σε ψηλαφητό σκοτάδι...

Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα!

 

Όπως και το παρακάτω:

(Group Borboletas Independentes)

Κοινές προσευχές, θέατρο, Βιβλικές μελέτες και διασκέδαση, όλα παρόντα!

    Η θρησκεία του οράματος του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης είναι έτοιμη! Ήδη ο σταυρός μετατράπηκε σε φύλλο και φτερό, και όταν θα μπουν και οι υπόλοιποι του Αντιχρίστου, θα αντικατασταθεί με το σύμβολο του πεσόντος Εωσφόρου:   το άστρο!!

 

Στο χώρο της προσευχής. Πρόσφορο ή άρτος για να ευλογηθεί;

(21.02.2006,   File: 060221-0459.jpg, WCC )

 

 

 

Εναντίον της αυξανόμενης βίας, παράσταση κατά την έναρξη της Συνέλευσης:

Χορευτική ομάδα από τη Νέα Υόρκη υπό τον Melvin Miller.  (18.02.2006 File: 060218-387.jpg)

     Ο κύριος Miller φαίνεται ειρήνευσε τα φιλοπόλεμα πνεύματα στην Αμερική, και τώρα μαθαίνει και τις "εκκλησίες" πως με τους χορούς και τα τραγούδια θα καταπολεμηθεί η βία!

 

 

Δείτε και για το επιδιωκόμενο Inter-religious Council (Διαθρησκειακό Συμβούλιο) μέσα στα Ηνωμένα Έθνη (στα αγγλικά):

U.N. Wants to Spread Its Tentacles to Churches

 

 

       Ο Κύριος προς την Ιερουσαλήμ, και δι' αυτής προς κάθε πολιτεία του κόσμου η οποία αν και ακούει το λόγο του Θεού δεν επισυνάγεται υπό τας πτέρυγας της Εκκλησίας του:

     «Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ, η αποκτέννουσα τους προφήτας και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν! Ποσάκις ηθέλησα επισυναγαγείν τα τέκνα σου ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας, και ουκ ηθελήσατε. Ιδού αφίεται υμίν ο οίκος υμών έρημος». (Ματ.  ΚΓ 37-38).

 

         Η κλήση δεν γίνεται για να ενωθούν οι ακούοντες τον λόγο του Θεού εκεί όπου νομίζει έκαστος, αλλά υπό την σκέπη του Κυρίου. Και επέλεξε ο Ίδιος τα πρώτα πρόσωπα της Εκκλησίας του, δηλ τους αποστόλους και Μαθητάς Του:

      "Ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ' εγώ εξελεξάμην υμάς, και έθηκα υμάς ίνα υμείς υπάγητε και καρπόν φέρητε". (Ιω. ΙΕ-16).

        Ειδικά για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη λέγει, κατά το Μυστικό Δείπνο, ότι δεν επιλέχθηκε όπως οι άλλοι Μαθητές, αλλά για να εκπληρωθούν οι προφητείες:

        υ περί πάντων υμών λέγω. Εγώ οίδα ους εξελεξάμην. Αλλ' ίνα η γραφή πληρωθή, ο τρώγων μετ' εμού τον άρτον επήρεν επ' εμέ την πτέρναν αυτού". (Ιω ΙΓ-18) Και αυτό έγινε κατά παραχώρηση, διότι ο Ιούδας ήθελε να γίνει μαθητής όχι με σωστό λογισμό, αλλά από φιλοχρηματία, για να υποκλέπτει τις εισφορές των πιστών από το κοινό ταμείο.

 

        Η επιλογή των Μαθητών από τον Κύριο δεν έγινε με ανθρώπινα κριτήρια, και γι' αυτό λέγει:

      "Εφανέρωσα σου (Πάτερ) το όνομα τοις ανθρώποις, ους δέδωκας μοι εκ του κόσμου. Σοι ήσαν και εμοί αυτούς δέδωκας". (Ιω ΙΖ-6).

           Δηλ αναφαίροντας τον Θεό Πατέρα σαν αυτόν που του έδωσε τους Μαθητάς, υποδηλώνει ότι η επιλογή έγινε με Θεϊκά κριτήρια, επειδή μία η Θεότης (η φύση του Θεού) για τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιον Πνεύμα. Και ζητάει γι' αυτούς, και τους δι' αυτών πιστεύοντας στον Ίδιο, τη Θεϊκή προστασία:

          "Ου περί τούτων δε ερωτώ μόνον, αλλά και περί των πιστευόντων δια του λόγου αυτών εις εμέ" (Ιω ΙΖ-20).

         

         Όμως δεν προσεύχεται να τηρηθεί ο "κόσμος" υπό την ιδίαν Θεϊκήν προστασίαν, όπως αυτή των μαθητών, και το τονίζει:

         "Εγώ υπέρ αυτών (των Μαθητών) ερωτώ. Ου περί του κόσμου ερωτώ, αλλά περί ων δέδωκας μοι, ότι σοι είσι".  (Ιω ΙΖ-9).

 

         Οι γνήσιοι Μαθητές του Λόγου μισούνται από τον κόσμο, δηλ τους ανθρώπους που σαν πρωταρχικό στόχο τους έχουν υλικές - ευδαιμονικές επιδιώξεις:

      "Ότι δε εκ του κόσμου ουκ εστέ, αλλ' εγώ εξελεξάμην υμάς εκ του κόσμου, δια τούτο μισεί υμάς ο κόσμος". (Ιω. ΙΕ-19)

        Αντίθετα όταν μας αγαπάει ο κόσμος τότε σημαίνει ότι έχομε ίδιες ή παρόμοιες, κοσμικού τύπου επιδιώξεις:

       "Ει εκ του κόσμου ήτε, ο κόσμος αν το ίδιον εφίλει".

 

       Αν είμασταν λοιπόν κοσμικής προέλευσης, ή και μόνο αν δεν ομολογούμε μπροστά στους ανθρώπους και δεν φανερώνουμε την Αλήθεια του Λόγου του Θεού που ελέγχει τον κόσμο για την πονηρία του, τότε δεν μας μάχεται το κοσμικό πνεύμα, διότι δεν θεωρούμαστε δεδηλωμένοι εχθροί του. Γι' αυτό λέγει για τους Μαθητές του, τότε που δεν ήταν ακόμη ώριμοι, ότι δεν μπορεί να τους μισήσει ο κόσμος, διότι δεν είχαν τη δύναμη να ελέγξουν τον κόσμο, πριν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την Πεντηκοστή, τον οποίο τότε έλεγχε μόνο ο Διδάσκαλός τους Ιησούς:    

         "Ου δύναται ο κόσμος μισείν υμάς. Εμέ δε μισεί, ότι Εγώ μαρτυρώ περί αυτού ότι τα έργα αυτού πονηρά εστίν".   (Ιω Ζ-7).

 

Δείτε και σχετικό βίντεο  για το W.C.C. (Π.Σ.Ε.) στην ΑΘΗΝΑ το 2005, "Συνέδριο για την Ιεραποστολή"

            

        Σημείωση: Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζομε ότι οι άνθρωποι κάνουν σφάλματα, και ότι όλοι, όσο και να έφταιξαν, μπορούν να αλλάξουν εφ' όσον ακόμη ζουν, και να σωθούν. Γι' αυτό οι παρατηρήσεις μας αφορούν τις καταστάσεις και όχι τα πρόσωπα, τα οποία παρεμπιπτόντως αναφέρονται.

 

 

Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η

Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ Β Ι Β Λ Ι Α ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ν Ε Α  Τ Α Ξ Η

Ε Μ Ε Ι Σ

 

[Νέα τάξη - Οικουμ - Ορθοδοξία] [Τρομοκρατία] [Τρομοκρατία+] [Ασίζη] [Ορθό��οξοι στο WCC - Φωτό] [Ιράκ] [Λίβανος[Ορθόδοξοιαπικοί] [Πάπας-Εβραίοι] [Φανάρι-Πάπας] [Καιρός] [Πολυμέσα] [Σεισμοί] [666-υπολ]  [Barcode [Φήμες-Μεσσηνία] [Τραχώνι]  [Νοστράδαμος]  [Πυρκαγιές]  [Οσετία] [CERN] [RFID] [AMKA] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [2011] [2012]  [2013]  [2014]  [2012+]  [περιεχόμενα]  [Links]

Αναζήτηση μέσα στο imdleo.gr