ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2023

Είδηση (21 Ιαν 2023), άνω, πυρπόλυσης εκκλησιών της υπό τον Ονούφριο Ρωσικής Εκκλησίας, στην Ουκρανία. (youtube)

   20 Ιαν 2023. Είδηση. Ορθόδοξος επίσκοπος κατάγγειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών ότι πέρυσι 129 Ορθόδοξες εκκλησίες στην Ουκρανία που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του Ουκρανικού καθεστώτος. (pentapostagma).

   «Σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 17 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος από τη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, ένας Ορθόδοξος επίσκοπος που συνδέεται με το Πατριαρχείο Μόσχας αποκάλυψε ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία για την ουκρανική πραγματικότητα. Λόγω της απαγόρευσης της Ορθοδοξίας που επιβλήθηκε πρόσφατα από το καθεστώς Ζελένσκι, δεκατρείς Ουκρανοί επίσκοποι στερήθηκαν στην πραγματικότητα τη δική τους ουκρανική υπηκοότητα..

    Εάν οι επίσκοποι συνεχίσουν να χάνουν την εθνικότητά τους, σίγουρα θα εξαναγκαστούν σε εξορία, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Ουκρανία. Ο επίσκοπος τόνισε επίσης ότι αυτές οι ανακλήσεις ιθαγένειας διατάσσονται παράτυπα, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία που τις νομιμοποιεί, παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα της χώρας. Ένα άλλο στοιχείο που ενημέρωσε ο ίδιος αφορά τη διαδικασία απαλλοτρίωσης ναών δικαιοδοσίας της Ρωσικής Εκκλησίας. Ο επίσκοπος ανέφερε στην ομιλία του ότι μόνο πέρυσι 129 εκκλησίες που ανήκουν στο Πατριαρχείο της Μόσχας κατελήφθησαν από πράκτορες του ουκρανικού καθεστώτος. Μέρος αυτών των απαλλοτριωμένων εκκλησιών χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για μη θρησκευτικούς σκοπούς, ενώ άλλες δίνονται στην υπερεθνικιστική και μη κανονική αίρεση που ονομάζεται «Πατριαρχείο Κιέβου» (του Φιλαρέτου, που ανεξαρτητοποήθηκε από τον Επιφάνιο, στον οποίο έδωσε τον Τόμο το πατριαρχείο Κων/λης), η οποία υποστηρίζεται ευρέως από τη Χούντα του Μαϊντάν, καθώς υιοθετεί το αντιρωσικό νέο -Ναζιστική ιδεολογία του ουκρανικού κράτους».

  

    25 Μαΐου 2022. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. (pdf)  

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2021+2022

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2020
Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).