ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

 

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2020

 

26-12-2019. Μόσχα: Διακόπτουμε την κοινωνία με το Πατρ. Αλεξανδρείας -Ιστορική απόφαση- ΣΧΙΣΜΑ. Οι Ρώσοι Ιεράρχες εξέτασαν σχολαστικά την απόφαση του Πατριάρχη Θεοδώρου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει τη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας και εξέφρασαν τη βαθειά λύπη τους για την απόφασή του που καθιστά αδύνατη τη διατήρηση της ευχαριστιακής κοινωνίας μαζί του όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

       Ακόμη θα αποσυρθούν οι ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που βρίσκονται στην Αφρικανική ήπειρο από τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και θα τους δοθεί ένα σταυροπηγιακό καθεστώς. Εκτός από αυτό η Ιερά Σύνοδος της Μόσχας αποφάσισε να διακόψει την λειτουργία του μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επί του θρόνου του Πατριάρχη Μόσχας, ενώ το μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας επί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποφασίστηκε να «υπαχθεί» στην ενορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κάιρο.

Εκτυπώσιμο: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/Ukr-mos-alex.pdf  

 

06-01-2020. Βαρθολομαίος: Ποτέ εις την ιστορίαν του, ο Οικουμενικός Θρόνος δεν παρέμεινεν αδρανής, όταν οι Ορθόδοξοι λαοί προσέφευγαν σ’ αυτόν.

      Ο Παναγιώτατος, σημείωσε ότι «η κανονικώς αστήρικτος και εκκλησιολογικώς έωλος πρωτοβουλία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση»...

        Εκτυπώσιμο: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/Ukr-ierosol.pdf

10-01-2020. Ηχηρό «Όχι» Αρχιεπισκόπου στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Πανορθόδοξη.

      Συνήλθε από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Αρχικά η ΔΙΣ ενημερώθηκε επί της επιστολής του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο περί της συναντήσεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων. Ο Μακαριώτατος απήντησε επ’ αυτής ότι δεν θα μεταβεί στην εν λόγω συνάντηση διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι κανονικό προνόμιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.... (Δόγμα)

23-2-2020. Καθηγητής Κυριαζόπουλος: Το Φανάρι δημιούργησε την ΟCU για ένωση της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό.

«Σχεδιάζεται σύνοδος Παπικών και Ορθοδόξων για ένωση μέχρι 2025», υποστηρίζει ο καθ. Κυριάκος Κυριαζόπουλος. Επίσης: Τόνισε ότι το Βατικανό κανόνισε μέσω του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών» ραντεβού του Αρχιεπισκόπου των ουνιτών της Ουκρανίας (Σβιατόσλαβ Σεβτσούκ - συντ.) με τον Βαρθολομαίο. Εκεί συμφώνησαν να προχωρήσουν οι Οικουμενικές σχέσεις μεταξύ του Επιφανίου και των Ουνιτών στην Ουκρανία.

Εκτυπώσιμο: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/Ukr-Ortho-unites.pdf 

+  +  +

      Μια είδηση που επιβεβαιώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα σωτηριώδη δογματικά ζητήματα οι κληρικοί του Επιφανίου.

Παρότι ο π. Ανδρέας Ντουντσένκο (της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο) επισκέφθηκε με ομάδα προσκυνητών την Βηθλεέμ, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν του έδωσε άδεια να Ιερουργήσει. Αμέσως ο κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απευθύνθηκε στον Καθολικό Επίσκοπο ζητώντας άδεια να λειτουργήσει στον Καθολικό Ναό. "Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στη Βηθλεέμ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Περεγιεσλάβ Αλεξάνδρου (Ντραπίνκο) και του Καθολικού Επισκόπου Κιέβου - Ζιτομίρ Αλεξάνδρου Γιαζλοβέτσκι" - έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο εν λόγω κληρικός. Σύμφωνα με τον Spzh.news, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία που τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ανήκει στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. romfea.gr

+  +  +

      Η χωρίς μετάνοια προσχώρηση στην "Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας" της ομάδας του Φιλαρέτου (που συμπεριλαμβάνει και τον Επιφάνιο) καθώς και άλλων, τους έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχουν να κάνουν με σοβαρό θεσμό. Έτσι ο Φιλάρετος επέστρεψε στο πατριαρχείο Κιέβου και τελικά ο Επιφάνιος τον έπαυσε. Είδηση: 05 Φεβ 2020 - Φιλάρετος σε Επιφάνιο: ''Δεν είμαι Ιεράρχης της Εκκλησίας σας''. σύνδ. Ενώ: 04 Φεβ 2020 - Ο Επιφάνιος έπαυσε τον Φιλάρετο από μέλος της Ιεράς Συνόδου. σύνδ.  Και άλλος  Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας επέστρεψε στο ''Πατριαρχείο'' Κιέβου (05 Φεβ 2020-romfea.gr). Έγραψε ο επίσκοπος αυτός (Φιλάρετος της Φαλέστ): «Μέσα σ’ ένα χρόνο της ύπαρξής της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν κατόρθωσε σε καμία περίπτωση να ενώσει όλους τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας, καταλήγοντας αντικείμενο μηχανορραφιών ορισμένων πολιτικών δυνάμεων». (23-2-202-Romfea.gr).

26-2-2020. ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ - ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΘΕΟΦΙΛΟΥ...  Σε διάλογο καλούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη οι συμμετέχοντες Προκαθήμενοι στην «Αδελφική» Συνάντηση Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Αμμάν, ενώ τονίζουν ότι μόνο με Πανορθόδοξη Σύνοδο θα γίνει η επίλυση του «Ουκρανικού». Η Σύνοδος υπό τον Θεόφιλο δεν έγινε για να πάρει αποφάσεις και δεν μπορεί να θεωρηθεί Πανορθόδοξη.

Εκτυπώσιμο: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/Ukr-Amman.pdf

27-2-2020. Προσφυγή της Π.Ο.Ε. στο ΣτΕ. O Γεώργιος Τραμπούλης, Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας “Ορθόδοξος Τύπος” μιλάει για την προσφυγή που έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Ουκρανικό ζήτημα.

Η προσφυγή της Π.Ο.Ε. στο ΣτΕ δεν έγινε για την ουσία του θέματος, που αφορά την θεολογία, αλλά συγκεκριμένα για την καταπάτηση του Καταστατικού Χάρτη και άλλων νόμων του Κράτους από την Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου. Διότι αφ' ενὸς δεν διεξήχθη ψηφοφορία και αφετέρου δεν τηρήθηκαν πρακτικά συνεδριάσεως, ως μαρτυρούν οι ίδιοι οι Ιεράρχες αλλά και τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Για τους λόγους αυτούς η απόφαση της Ιεραρχίας είναι μη νόμιμη και πρέπει να ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. (ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

9-3-2020. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: Το θέμα της Ουκρανίας δεν έκλεισε. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος».

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Υπάρχει, ξέρετε, το απόφθεγμα Roma locuta, causa finita – «Η Ρώμη τοποθετήθηκε, το θέμα έκλεισε», αλλά τώρα μας λένε ότι εάν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισε κάτι, τότε όλοι θα πρέπει απλώς να υποταχθούμε, δηλαδή «η Ιστανμπούλ τοποθετήθηκε, το θέμα έκλεισε». Αλλά το ζήτημα της Ουκρανίας δεν έκλεισε. Η Ιστανμπούλ τοποθετήθηκε, εξέδωσε τόμο, αλλά δεν τον αποδέχθηκαν οι άνθρωποι: η ιεραρχία δεν τον αποδέχθηκε, ο κλήρος δεν τον αποδέχθηκε, αυτό σημαίνει ότι δεν έκλεισε το θέμα και η ιστορία θα έχει συνέχεια.

Εκτυπώσιμο αρχείο pdf

09-03-2020. Κυριακή (8 Μαρτίου) της Ορθοδοξίας. Οικουμενικός πατριάρχης: Η αναγνώριση του Ουκρανικού, η ενότητα και η Ορθοδοξία!

Οικουμενικός: Η αντίδρασις εις το Ουκρανικόν Αυτοκέφαλον ουδέν έχει κανονικόν και εκκλησιολογικον έρεισμα, αλλά είναι απόρροια εμπροθέτου και όλως βλαπτικής μετατροπής της Εκκλησίας, της θεοϊδρύτου και θεανθρωπίνης «κοινωνίας θεώσεως», εις εγκόσμιον καθίδρυμα...

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Κατανοούμε πως στην Πόλη αυτή αλλά και σε πόλεις της άμεσης δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως συνήλθαν όλες οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Εδώ κατωχυρώθη το δόγμα της Εκκλησίας∙ εδώ εθριάμβευσεν η Ορθοδοξία∙ εδώ κατηργήθη η πλάνη».

Εκτυπώσιμο αρχείο pdf


Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).