ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

 

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2021

 

1 Φεβ. 2021.  Μετά την Ρουμανική Εκκλησία  και η Αλβανική Εκκλησία αρνήθηκε τη δήλωση του Επιφάνιου ότι φέρεται να είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την νέα ουκρανική εκκλησία (OCU).

Η Αλβανική Εκκλησία αρνήθηκε τον πρόσφατο ισχυρισμό του επικεφαλής της OCU Επιφάνιου ότι μετά την Εκκλησία της Κύπρου, όπου ο προκαθήμενος ανακοίνωσε μονομερώς την αναγνώριση της OCU, θα ακολουθήσουν άλλες Εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανικής Εκκλησίας.

«Με εκπλήσσει αυτή η είδηση», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. «Δεν ξέρω από πού προέρχεται. Η Σύνοδος της Αλβανικής Εκκλησίας δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με αυτό».  (pentapostagma.gr)

+   +   +

11 Φεβ. 2021. Λεμεσού Αθανάσιος σε Ουκρανούς: «Μείνετε πιστοί στον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο»!

    «Με πολύ θλίψη και συνοχή καρδίας παρακολουθούμε των διωγμούς και τους αγώνες τους οποίους οι αδελφοί μας οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας στην Ουκρανία καταβάλουνε για προάσπιση της αληθούς πίστεως και της προσήλωσή τους στην κανονική Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας, την αγάπη και τις προσευχές μας, και καλούμε τους αδελφούς μας να παραμείνουν πιστοί στην Εκκλησία μας και στον κανονικό Μητροπολίτη της Ουκρανίας, κ. Ονούφριο. Ευχόμαστε η χάρη του Θεού να τους στηρίξει, να τους ενισχύει και να τους παρηγορήσει και να είναι βέβαιοι ότι μια μέρα οι διωγμοί και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η αλήθεια του Χριστού και η κανονικότητα της εκκλησίας θα διαλάμψει, όπως μας είπε ο Κύριος. Εύχομαι σε όλους την ευλογία του Θεού και την ενίσχυση του Αγίου Πνεύματος» (vimaorthodoxias.gr).

 

 

 

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2020
Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).