ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

 

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2022

25-1-2022. vimaorthodoxias.gr  Η Εξαρχία της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική οργανώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ο Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας (Γκορμπατσώφ) Πατριαρχικός Έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική, σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι spas: Οι κληρικοί που θα στελεχώσουν την Εξαρχία προέρχονται από τους ντόπιους Αφρικανούς κληρικούς... «Ο αριθμός των κληρικών αυξάνεται διαρκώς. Κατά τη στιγμή της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 102, οι οποίοι προέρχονταν από οκτώ Αφρικανικές χώρες. Σήμερα είναι ήδη 150 από περισσότερες από 12 χώρες και ο αριθμός τους αυξάνεται».

+   +   +

11 Ιαν. 2022. (vimaorthodoxias.gr). Την άμεση Σύγκληση της Πανορθοδόξου Συνόδου, ζητάει ο Πειραιώς Σεραφείμ.

   «Η απόδοση Αυτοκεφαλίας σε αναθεματισμένους, καθηρημένους και σχισματικούς ανθρώπους, χωρίς μετάνοια και η αποκατάσταση τους χωρίς την νόμιμη δωσιδικία που προβλέπουν οι Ιεροί Κανόνες, δυστυχώς οδηγούν την Ορθόδοξη Εκκλησία σε επικίνδυνες ατραπούς... Υπενθυμίζω, ότι ο ψευδο-Πατριάρχης Φιλάρετος Ντενισένκο, ...προέβη προ λίγων ημερών σε δύο Χειροτονίες Ελλήνων Παλαιοημερολογιτών ψευδοκληρικών τους οποίους έκανε και Επισκόπους, άρα, λοιπόν το θέμα είναι σοβαρότατο και πολυεπίπεδο».

Το παρόν άρθρο αποθηκευμένο σε εκτυπώσιμο αρχείο

  

Το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου το 2021

 

1 Φεβ. 2021.  Μετά την Ρουμανική Εκκλησία  και η Αλβανική Εκκλησία αρνήθηκε τη δήλωση του Επιφάνιου ότι φέρεται να είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την νέα ουκρανική εκκλησία (OCU).

Η Αλβανική Εκκλησία αρνήθηκε τον πρόσφατο ισχυρισμό του επικεφαλής της OCU Επιφάνιου ότι μετά την Εκκλησία της Κύπρου, όπου ο προκαθήμενος ανακοίνωσε μονομερώς την αναγνώριση της OCU, θα ακολουθήσουν άλλες Εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανικής Εκκλησίας.

«Με εκπλήσσει αυτή η είδηση», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. «Δεν ξέρω από πού προέρχεται. Η Σύνοδος της Αλβανικής Εκκλησίας δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με αυτό».  (pentapostagma.gr)

+   +   +

11 Φεβ. 2021. Λεμεσού Αθανάσιος σε Ουκρανούς: «Μείνετε πιστοί στον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο»!

    «Με πολύ θλίψη και συνοχή καρδίας παρακολουθούμε των διωγμούς και τους αγώνες τους οποίους οι αδελφοί μας οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας στην Ουκρανία καταβάλουνε για προάσπιση της αληθούς πίστεως και της προσήλωσή τους στην κανονική Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας, την αγάπη και τις προσευχές μας, και καλούμε τους αδελφούς μας να παραμείνουν πιστοί στην Εκκλησία μας και στον κανονικό Μητροπολίτη της Ουκρανίας, κ. Ονούφριο. Ευχόμαστε η χάρη του Θεού να τους στηρίξει, να τους ενισχύει και να τους παρηγορήσει και να είναι βέβαιοι ότι μια μέρα οι διωγμοί και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η αλήθεια του Χριστού και η κανονικότητα της εκκλησίας θα διαλάμψει, όπως μας είπε ο Κύριος. Εύχομαι σε όλους την ευλογία του Θεού και την ενίσχυση του Αγίου Πνεύματος» (vimaorthodoxias.gr).

+   +   +

lemesou athanasios45  18 Νοεμ. 2021. Ο Λεμεσού Αθανάσιος απαντά σε δημοσιεύματα και διευκρινίζει για το Ουκρανικό.

Ο Πανιερώτατος αναφέρεται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με αφορμή το αρχιερατικό συλλείτουργο, τα οποία έκαναν λόγο ότι ο κ. Αθανάσιος άλλαξε στάση και θέση έναντι του Ουκρανικού ζητήματος.

Στην (παρατιθέμενη) επιστολή του, ο Πανιερώτατος γι' ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζει ότι:

«Η εγκαθίδρυση του Επιφανίου ως Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έγινε παρά τους ιερούς κανόνες και κατ' αντίθεση προς την καθιερωμένη πράξη και τάξη της Εκκλησίας μας»!  εκτυπώσιμο

+   +   +

19 Νοεμ. 2021. Φιλάρετος: ''Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν εξελέγη από Τοπική Σύνοδο''.

     Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ουκρανία 24» παραχώρησε ο “Επίτιμος Πατριάρχης” του filaretow1λεγόμενου Πατριαρχείου Κιέβου, Φιλάρετος Ντενισένκο. Ο κ. Φιλάρετος τόνισε ότι προτίθεται να επιτύχει καθεστώς Πατριαρχείου για την Ουκρανία, λέγοντας ότι «αγωνίζομαι για το Πατριαρχείο και απορρίπτω τη Μητρόπολη, διότι η Μητρόπολη έχει καθεστώς, το οποίο μπορεί να εξαρτάται από Πατριαρχείο. Αγωνιζόμαστε ώστε η Εκκλησία να μην είναι εξαρτώμενη ούτε από Έλληνες, ούτε από Ρώσους, και θέλουμε να έχουμε τη δική μας Ουκρανική Εκκλησία, την πραγματικά ανεξάρτητη, αλλά έχοντας αδελφικές σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη και με την Μόσχα, αλλά και με όλες τις τοπικές Εκκλησίες» - υπογράμμισε ο κ. Φιλάρετος.

   Σε άλλο σημείο ο “επίτιμος Πατριάρχης” αναφέρθηκε στην αντικανονικότητα της εκλογής του Μητροπολίτη Επιφάνιου ως προκαθήμενου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, λέγοντας: «Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν εξελέγη από Τοπική Σύνοδο και γι’ αυτό δεν είναι νόμιμος Προκαθήμενος».  romfea.gr

+   +   +

30 Δεκ 2021.  Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας.  

    Τό παλαίφατο Πατριαρχεῖο τῆς Ἀλεξανδρείας ἐκφράζει βαθύτατη θλίψη γιὰ τὴ συνοδική ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας περί συστάσεως Ἐξαρχίας στὰ κανονικά ὅρια τῆς δικαιοδοσίας τῆς Παλαίφατης Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας, μιὰ ἀπόφαση ἡ ὁποία ἐλήφθη ἐν μέσῳ τῶν ἑορτῶν τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως καὶ τῆς θείας Ἐπιφανείας, κατά τὶς ὁποῖες προβάλλεται ὁ Βασιλεύς τῆς Εἰρήνης Χριστός. romfea.gr

   Μετά την αναγνώριση της νέας, υπό τον Επιφάνιο, Ουκρανικής Εκκλησίας από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, έρχεται η "απάντηση" των Ρώσων με την ίδρυση δικής τους Αφρικανικής Εκκλησίας... Φταίνε μόνο οι Ρώσοι;

    25 Μαΐου 2022. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία. (pdf)  

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2020
Το Ουκρανικό ζήτημα το 2019

Το Ουκρανικό ζήτημα το 2018

headless sign

 

Διαβάστε τι γράφαμε για την
Ου-κρανική εποχή!...
(που διακηρύσσεται σαν ακέφαλη από όσους αναμένουν σαν κεφαλή τον Μεσσία της Νέας Τάξης - Αντίχριστο).