Πρωθιερεύς Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981)

Μαρτυρίες από τη ζωή και τη διδασκαλία του χαρισματικού πρωθιερέως,

του Ρωσικού Πατριαρχείου, π. Νικολάι Ραγκόζιν

Όλες οι μαρτυρίες σε εκτυπώσιμο αρχείο κειμένου pdf 

1. Οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο

2. Πνευματοπαίδια του γέροντος  

3. Η δύναμη των νηστευτών της Δευτέρας!

4. Μαρτυρίες   

5. Έσχατοι καιροί, γενικά

6. Για τον αληθινό ιερέα

7. Χρήμα & ταυτότητες 666  

8. Μαζική πτώση του κλήρου!  

9. Το «Θηρίο» που τα ξέρει όλα! 

10. Η διάσπαση (σχίσμα) του κλήρου

11. Το σημάδι της ταφής του Λένιν  

12. Τι θα αλλάξουν στην Ορθοδοξία οι Οικουμενιστές  

13. Αντίχριστος και (ψεύδο) 8η Οικουμενική Σύνοδος!

14. Τα 3 τραίνα & ο πυρηνικός πόλεμος

15. Ο τρόπος επιβολής του σφραγίσματος

 

 

 

 

 π. Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981).  - 16. Οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ & ο άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ.

  

Μαρτυρίες:

- Είπε, ο π. Νικολάι, κάτι για τον Ηλία και τον Ενώχ;

- Είπε ότι πρέπει να έρθουν να μας δυναμώσουν (πνευματικά). Αυτό θα συμβεί επίσης πριν τον ερχομό του Αντιχρίστου.

Ο άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ θα αναστηθεί, επίσης, και ο Ενώχ κι ο Ηλίας θα έρθουν.

Ο π. είπε ότι ο άγιος Σεραφείμ του Σεραφείμ θα αναστηθεί και θα κηρύξει.

Αυτό το είπε μια ηλικιωμένη γυναίκα και ο πατήρ είπε το ίδιο. Ότι ο άγιος Σεραφείμ θα αναστηθεί για λίγες ώρες.

Κάποιοι ιερείς λένε ότι θα αναστηθεί για 3 μέρες ή κάποιο άλλο χρόνο, αλλά ο πατήρ είπε ότι αυτό θα συμβεί μόνο για λίγες ώρες.

Θα κηρύξει, αυτό θα συμβεί μέσα στην εκκλησία και θα τον δουν όλοι. Μετά θα γυρίσει στην κατάστασή του. Θα εγερθεί εκ νεκρών πριν τον ερχομό του Αντιχρίστου για να δυναμώσει τον λαό.

       Σημείωση (υπό ΛΜΔ):

      Η οφθαλμοφανής κάποτε, και ενώπιον όλων παρουσία του αγίου για λίγο, αν και είναι δυνατόν να γίνει, δεν φαίνεται να είναι το κύριο νόημα της «έγερσης», όπως εκτέθηκε από τον ίδιο τον άγιο Σεραφείμ.

      Ο ίδιος ο άγιος Σεραφείμ προείπε την επανεμφάνισή του όσο ζούσε. Όμως η διάρκεια αυτής της κατάστασης τέθηκε από τον ίδιο διαφορετικά. δηλ. είπε, ότι σχετίζεται με τα χρόνια που έφυγε ενωρίτερα από τη ζωή, κατ' εντολή του Θεού (Επίτομος)... [1]

    Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, ενώ είπε ότι επρόκειτο να ζήσει πολύ περισσότερο από 100 χρόνια. Συνεπώς μιλούσε για μακροχρόνια ζωντανή πνευματική παρουσία που ξεκίνησε ήδη μετά το 1991, όταν βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν τα άγια λείψανά του στο Ντιβέγιεβο. Ο άγιος Σεραφείμ είχε προβλέψει, ότι μετά την επανεμφάνισή του θα πήγαινε στο Μοναστήρι του Ντιβέγιεβο. Και επειδή αυτό πραγματοποιήθηκε όπως το είχε πει, με την τελευταία  επιζώσα μοναχή (από τον διωγμό των κομμουνιστών το 1927, και το κλείσιμο της Μονής) την 95χρονη μοναχή Μαργαρίτα, να τον υποδέχεται με την λαμπάδα που ο άγιος είχε παραδώσει στις μοναχές πριν την κοίμησή του το 1833 για το σκοπό αυτό, αποτελεί επί πλέον απόδειξη ότι η «επανεμφάνιση» (που άρχισε το 1991 και συνεχίζεται) δεν είναι θέμα (μόνο) λίγων ωρών. Το σημαντικότερο είναι, μάλλον, η φανέρωση της διαρκούς, μετά το 1991, παρουσίας του στη Γη, από τα θαύματα που ήδη κάνει, με τα οποία δυναμώνει η πίστη των ανθρώπων.


[1]  Ο μακαριστός π. Σεραφείμ Ρόουζ μίλησε, στο Σαν Φρανσίσκο στις 3/8/1981, για το θέμα της επανεμφάνισης του αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. «Εδώ είναι ότι είπε ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ στον Μοτοβίλωφ: "Πολλές φορές άκουσα από το στόμα του μεγάλου ευαρέστου στον Θεό Γέροντος, πατρός Σεραφείμ, ότι δεν θα έκειτο στο Σάρωφ με το σώμα του. Και τόλμησα μόνος εγώ (ο Μοτοβίλωφ) να τον ρωτήσω: - "Μπάτιουσκα (παπούλη), καταδέχεσαι να μας λες συνεχώς ότι το σώμα σου δεν θα κείται στο Σάρωφ. Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι Μοναχοί (της Μονής του Σαρώφ) θα το απομακρύνουν";

- "Θεοφιλέστατε, ο Κύριος και Θεός είχε καθορίσει ότι εγώ, ο ταπεινός Σεραφείμ, θα έπρεπε να ζήσω αρκετά περισσότερο από 100 χρόνια. Αλλά επειδή μετά από καιρό οι επίσκοποι θα γίνουν τόσο ολιγόπιστοι που θα ξεπεράσουν στην ολιγοπιστία τους Ρωμιούς επισκόπους της εποχής του (αυτοκράτορος) Θεοδοσίου του Μικρού, ώστε δεν θα πιστεύουν πλέον στο κυρίαρχο δόγμα της Χριστιανικής Πίστης (της Αναστάσεως -Λ.Μ.Δ.), γι' αυτό φάνηκε ευάρεστο στον Κύριο να πάρει εμένα, τον ταπεινό Σεραφείμ, από την πρόσκαιρη ζωή, άχρι καιρού, και μετά να με επανεμφανίσει. Και η επανεμφάνισή μου θα είναι κάπως σαν το ξύπνημα των Επτά Παίδων στο σπήλαιο της Οχλίδος στις ημέρες του Θεοδοσίου του μικρού"». (Επίτομος, σελ. 104). Γιατί στην Έφεσο τότε είχε ξεκινήσει μια αίρεση που δεν δεχόταν την Ανάσταση των νεκρών.

(https://www.imdleo.gr/diaf/files/proph/2_epitomos_parts/15_mellon_Rwsias_epanemfanisi.pdf)

π. Νικολάι Ραγκόζιν - 17. Νέοι και πατρίδα & υπακοή πρώτα στον Θεό.

             Μαρτυρίες:

- Τι είπε, ο π. Νικολάι, για τους νέους, που πολλοί αποφεύγουν να υπηρετούν στον στρατό;  

- Ο πατήρ δεν ευλογούσε την παράλειψη της στρατιωτικής θητείας.

Είπε ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, τον τόπο που γεννηθήκαμε. Ασχέτως τι κυβέρνηση έχομε, αυτή είναι η γενέτειρά μας και δεν μπορούμε να την προδώσουμε.

Έλεγε ότι ασχέτως τι ζωή έχομε, πρέπει να κρατιόμαστε μαζί για χάρη της πατρίδας μας.

Νομίζω ότι μας έδωσε σαν παράδειγμα τον τσάρο Νικόλαο, που μπορούσε να φύγει από τη χώρα όταν παραιτήθηκε από βασιλιάς αλλά δεν το έκανε.

(Ο πατήρ) μας στήριζε και μας είπε ότι δεν πρέπει να χάσομε την ελπίδα μας. Διότι αν ανήκαμε σ' αυτόν τον κόσμο, ο κόσμος θα μας αγαπούσε. Αλλά εάν σας έχει διαλέξει ο Θεός και θέλει να σας σώσει, ο κόσμος δεν θα σας αγαπά.

Όταν ήρθα στον πατέρα Νικολάι, μου είπε: «Μαρία, θα έρθει καιρός που όλοι θα ξεσηκωθούν εναντίον σου, ακόμα κι οι πιστοί»!

«Ακόμα κι οι πιστοί θα ξεσηκωθούν εναντίον σου». Μου έγραψε ότι δεν έπρεπε να φοβάμαι. ότι θα έπρεπε να θυμάμαι όλα όσα μου είπε και να ζω καθώς είπε.

Κι αν ακόμα ζω σε μοναστήρι, αλλά οι εντολές του Θεού δεν γίνονται σεβαστές, δεν πρέπει να υπακούω (στα συγκεκριμένα θέματα).

Και τώρα έχουν κάτι εναντίον μου, επειδή η ηγουμένη δίνει ευλογία να εργαστούμε σε κάποια αργία και εγώ δεν πάω! Φαίνεται σαν να είμαι λιποτάκτης.

Νομίζουν ότι θεωρώ τον εαυτό μου να έχει αγιάσει, επειδή δεν θέλω να υπακούσω. Και στο μοναστήρι η υπακοή είναι η σπουδαιότερη (αρετή).

Το σπουδαιότερο είναι η υπακοή, και μου λένε ότι εγώ δεν υπακούω.

Αλλά ο πατήρ είπε ότι ο νόμος του Θεού είναι ο σπουδαιότερος. Όπως εκφράσθηκε ο ίδιος: «Αν σου πουν να φυτέψεις ένα λαχανικό ανάποδα (η ρίζα προς τα πάνω), τότε κάνε όπως σου είπαν». Διότι δεν έχει να κάνει με τις εντολές του Θεού, είναι κοσμικό θέμα. «Αν σου πουν να υπακούσεις και αυτό αντιτίθεται στον νόμο του Θεού, τότε δεν πρέπει να υπακούσεις».

Αν όμως το κάνεις (και ανεξέταστα υπακούς πάντα - γιατί βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως μας διδάσκει το Ευαγγέλιο) τότε θα πάρεις το δρόμο παραλαβής της σφραγίδας του Θηρίου. Διότι (με τον ίδιο τρόπο) θα σου πουν ότι δεν υπακούς γιατί δεν δέχεσαι το σφράγισμα, δεν έχεις κανένα έγγραφο.

Ήμουν με την Γκαλίνα (Γαλήνη), καθόμασταν και οι τρεις στο τραπέζι. Η Γκαλίνα είπε στον π. Νικολάι ότι φοβάται να ζήσει μέχρι τους χρόνους του Αντιχρίστου.

Η Γκαλίνα ήταν άρρωστη, είχε άσθμα και άλλες αρρώστιες. Και ο πατήρ απάντησε: «Γκαλίνα, εμείς δεν θα ζούμε μέχρι αυτούς τους χρόνους. Ήμουν ακόμη εκεί χωρίς να λέω κάτι. Και ο π. πρόσθεσε: «Η Μαρία είναι ακόμη νέα».

Δεν ξέρω πως να κατανοήσω αυτά τα λόγια. Ή θα φτάσω να δω αυτές τις μέρες ή κάτι άλλο. Δεν ξέρω...

Για όλα αυτά, ο π. Νικολάι, μίλησε στα 1970... Τα είπε όπως τα είδε ότι θα συμβούν και εμείς τα ζούμε.

Τα ζούμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο έχουν αλλάξει οι έννοιες του καλού και του κακού! Πόσο πολύ η πίστη έχει λιγοστέψει, όχι μόνο μεταξύ του λαού αλλά και μεταξύ των κληρικών.

Και ερωτήματα: «Τι θα κάνομε»; «Πως θα σώσουμε τις ψυχές μας»; ερωτώνται όχι μόνο από σκεπτικιστές αλλά και Χριστιανούς. Σαν να μην είχαμε διαβάσει τη Γραφή, σαν να μην είχαμε ακούσει τα λόγια του Χριστού «Εγώ είμαι η Οδός, και η Αλήθεια, και η Ζωή».

Ώστε: ακολουθείστε τον Χριστό, μην δεχτείτε οτιδήποτε (αμαρτωλό) αυτού του κόσμου και θα τιμηθείτε ως πολίτες του Ουρανού!

     Σημείωση (ΛΜΔ):   

Η φιλοπατρία είναι γνωστό ότι είναι αρετή από αρχαιοτάτων χρόνων: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης» (Ιλιάδα Μ 243). Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός (προφητικό σημάδι), ν' αγωνιζόμαστε για την πατρίδα!

      Κάθε πατρίδα μπορεί να υποστηρίζει τα δίκαια των πολιτών της, χωρίς αυτό να είναι εθνικισμός, όταν δεν υποσκάπτει τα δίκαια των άλλων λαών. Και το δίκαιο είναι αυτό που ορίζει ο αληθής Θεός και άνθρωπος, ο Κ. Ιησούς Χριστός με το συνοπτικό: μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν! Όπως είναι γραμμένο στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο «και καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως»! Δηλ. όπως θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι και εσείς όμοια να κάνετε σ' αυτούς. (Λουκ 6:31). Έτσι σε μια παγκοσμιοποίηση που θα στηρίζεται στις εντολές του Χριστού δεν θα υπάρχει αδικία, δυστυχία και πόλεμοι. Αντίθετα η εωσφορική παγκοσμιοποίηση, σήμερα, διαλύει τα κράτη, καταπατώντας τα δίκαια των λαών, και νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει ένα υπερκράτος ... ειρήνης! Αλλά θα φτιάξει, κατά την Αποκάλυψη, ένα πλανήτη χωρίς ζωή... που θα γίνει επίγεια κόλαση με κυβερνήτη τον Αντίχριστο, κι αυτό για 3,5 χρόνια.

      Κάτω ένα κάλεσμα πατριωτισμού στην Αμερική. (BreakPoint: Why We Must Love Our Country, by: Eric Metaxas, www.breakpoint.org/2017/07/breakpoint-why-we-must-love-our-country/)

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - όλα τα βίντεο από το youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=8Q8dRtWNjd4&list=PLySYrYhbksGkGILGk3-x79CNBMrqEe3hv

Δείτε:

- Αγιοκατάταξη γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017)

- Βασιλική Πλεξίδα (το θαύμα, το "πάτριον", η προφητεία) και ο Ρώσος πατριάρχης για έσχατες μέρες + Πούτιν για πολεμική προετοιμασία

Νεότερα Πολυμέσα

- Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ' αυτούς! Είδηση και προφητεία

- Η πνευματική σημασία της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

- Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής


Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr