Πρωθιερεύς Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981)

Μαρτυρίες από τη ζωή και τη διδασκαλία του χαρισματικού πρωθιερέως,

του Ρωσικού Πατριαρχείου, π. Νικολάι Ραγκόζιν

Όλες οι μαρτυρίες σε εκτυπώσιμο αρχείο κειμένου pdf 

1. Οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο

2. Πνευματοπαίδια του γέροντος

3. Η δύναμη των νηστευτών της Δευτέρας!

4. Μαρτυρίες

5. Έσχατοι καιροί, γενικά

6. Για τον αληθινό ιερέα

7. Χρήμα & ταυτότητες 666

11. Το σημάδι της ταφής του Λένιν για τον ερχομό του Αντιχρίστου και επεξηγήσεις

12. Τι θα αλλάξουν στην Ορθοδοξία οι Οικουμενιστές

13. Αντίχριστος και (ψεύδο) 8η Οικουμενική Σύνοδος!

14. Τα 3 τραίνα & ο πυρηνικός πόλεμος

15. Ο τρόπος επιβολής του σφραγίσματος

16. Οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ & ο άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

17. Νέοι και πατρίδα & υπακοή πρώτα στον Θεό

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - 8. Μαζική πτώση του κλήρου!

 (https://youtu.be/5kCNAHNKNBo)

     Ο πατήρ Νικολάι έλεγε ότι θα υπάρξει μαζική πτώση του κλήρου (αποστασία από την καθαρότητα της Ορθόδοξης πίστης) που θα οδηγήσει στον Αντίχριστο.

 

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - 9. Το «Θηρίο» που τα ξέρει όλα!

(https://youtu.be/2QrGdRCFEnM)

     Μαρτυρίες:

    Ενώ είμασταν μαζί στο κελλί του π. Νικολάι, ο πατήρ μου είπε: «Μαρία ξέρω ότι δεν θα το πεις, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι όταν η δραστηριοποίηση των ελευθεροτεκτόνων θα...».

    Ο πατήρ είπε ότι οι Μασόνοι θα είναι στα γραφεία, θα έχουν τα πόστα. Τότε να ξέρετε ότι το τέλος είναι κοντά. Έτσι το είπε: Όταν ελευθερία θα έρθει και ο κόσμος θα πηγαίνει στην Ιερουσαλήμ, τότε ο κόσμος θα χάσει τελείως τον Θεό. (Δηλ. την πίστη του σ' Αυτόν).

    Αυτό είπε. Κατάλαβα ότι ήδη αυτό συνέβαινε, αρχίζοντας από το 1990. Όταν ελευθερία δόθηκε στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησία, ο πατήρ έλεγε ότι τότε ο κόσμος έχασε τελείως τον Θεό.

    Ο π. Νικολάι μίλησε για κομπιούτερς, αν και δεν υπήρχαν τότε.

   - Χρησιμοποίησε ο πατήρ αυτή τη λέξη; "Κομπιούτερς";

     Ο πατήρ έλεγε ότι θα κάνουν μια μηχανή που θα την ονομάσουν «Θηρίο». (Ήδη υπάρχει στις Βρυξέλλες). Σ' αυτή τη μηχανή κάθε τι θα είναι γνωστό... Το τελευταίο θαύμα είναι αυτή η μηχανή, «Το Θηρίο»! Σύντομα θα ξεκινήσει και τότε θα είναι πολύ άσχημα. Ο καθένας, ο κόσμος όλος θα εισαχθεί σ' αυτό το κομπιούτερ.

    Ο π. Νικολάι το είπε έτσι. Είπε ότι αυτή η μηχανή είναι όμοια με TV. Ή όπως έλεγε ο κόσμος, αν κάτι συμβαίνει στη Μόσχα το βλέπεις στο σπίτι σου. Το κομπιούτερ θα ξέρει γενικά όλα τα κρυμμένα πράγματα.

    Ο π. έλεγε ότι στον καιρό των διωγμών πλήθος ανθρώπων θα εγκαταλείψουν (τον Χριστό) λόγω του φόβου, του φόβου των βασάνων.

    Θα βάζουν ένα άνθρωπο μπροστά στο «Θηρίο», και το «Θηρίο» θα λέει: «Μην πιστεύετε αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός αρνήθηκε μόνο με τα λόγια ενώ προσεύχεται. Δεν αρνήθηκε με την ψυχή του»! Τους χρειάζεται να αρνηθείτε με όλη την καρδιά σας, να αποβάλλετε τον Θεό (από μέσα σας).

Το Θηρίο εν εξελίξει:

   Το «Θηρίο» δεν είναι μόνο το υπέρ-υπολογιστικό σύστημα των Βρυξελλών, αλλά το παγκόσμιο ηλεκτρονικό σύστημα που διασυνδεδεμένο σε όλες τις υπηρεσίες και εταιρίες, κρατικές και ιδιωτικές θα ρυθμίζει τη ζωή των υπόδουλων σ' αυτό πολιτών, μαχόμενο όμως τους Χριστιανούς διότι και αυτοί δεν θα δηλώνουν υποταγή σ' αυτό.

      Το Facebook δεν "έπεσε" τυχαία, λένε, πριν λίγο καιρό. Παρά λίγο οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί να ξέφευγαν εντελώς από τον έλεγχο των τεχνικών που τις έχουν επινοήσει και εγκαταστήσει, γι' αυτό αναγκάστηκαν, λένε με μια δόση υπερβολής για τις ικανότητες της τεχνολογίας, να τις βγάλουν από το ρεύμα! 

 

Οπωσδήποτε, η διείσδυση της τεχνολογίας στη ζωή μας αποδεικνύει ότι πάντα ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αληθεύει και είναι επίκαιρος:

Τα άλαλα και τα μπάλαλα θα κυβερνάνε τον Κόσμο!

π. Νικολάι Ραγκόζιν - 10. Η διάσπαση του κλήρου!

    Μαρτυρίες:

   Ο π. Νικολάι είπε ότι θα έρθει μια καταστροφή και ο κλήρος θα διασπασθεί (διχασθεί). Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τους ανθρώπους. Αυτό είπε.

- Αυτή η διάσπαση θα συμβεί σε σχέση με αυτό το πρόβλημα;

- Δεν είπε. Είπε μόνο για διάσπαση. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι θα συμβεί για το λόγο αυτό. Πριν τις ταυτότητες δεν υπήρχε κάποιος διχασμός ενώ τώρα υπάρχει (εάν είναι αυτό μόνο). Ο π. Νικολάι είπε ότι αυτό θα έχει τεράστια αρνητική επίδραση στον κόσμο, διότι δεν θα ξέρουν ποιον να πιστεύσουν. Ποιος είναι σωστός; Ποιον να ακολουθήσεις;

    Για τους ανθρώπους θα είναι καταστροφή γιατί ο κλήρος θα διασπαστεί. Αυτές είναι οι λέξεις του πατρός. Ένας διχασμός (σχίσμα;) θα συμβεί. Και καθώς ο π. Νικολάι είπε, ότι ένα βασίλειο δεν μπορεί να υπάρξει αν διασπαστεί, το ίδιο επίσης αληθεύει για την Ορθοδοξία (στην γήινη οργάνωσή της).

    Πιθανόν λόγω του διχασμού τώρα κατά των ταυτοτήτων, πιθανόν αργότερα, η τροποποίηση της πίστης θα ξεκινήσει. Διότι όποιος λάβει αυτή την ταυτότητα θα αποδεχθεί επίσης την τροποποίηση της πίστης. Είπε ότι οι ακολουθίες θα τροποποιηθούν. Και ότι θα σας διώκουν.

    Αλλά είπε ένα πλήθος νέων ανθρώπων θα γίνουν ιερείς. Για τον κλήρο είπε ότι (οι πολλοί) θα υπηρετούν για την γυναίκα τους και τα παιδιά τους. Είπε ότι (τελικά) θα δεχτούν τον Αντίχριστο.

   - Ο κλήρος; Είπε ότι οι ιερείς θα δίνουν ευλογίες να αποδεχτείτε τις (νέες) ταυτότητες και όλα τα σχετικά έγγραφα, αλλά εσείς πρέπει να μην τα δεχτείτε. Δεν είναι επιτρεπτό σε σας (τους Χριστιανούς) να αποδεχτείτε το σημάδι (σφραγίδα του Θηρίου) ούτε τις (νέες) ταυτότητες.

      Αν η πλειοψηφία των κληρικών πέσει και ο κόσμος ακολουθήσει τον κλήρο, αυτό σημαίνει ότι η πλειονότης των ανθρώπων θα πέσει επίσης, και πολύ λίγοι θα σώσουν τις ψυχές τους!

     Ο π. Νικολάι είπε ότι στο παρόν ο εχθρός πολεμάει ως εξής: Θα σας εξηγήσω με δικά μου λόγια. Για παράδειγμα υπάρχει ένας τίμιος άνθρωπος και δέχεται επίθεση από τον εχθρό ώστε να επιλέξει τον λάθος δρόμο. Και οι πιστοί (που τον εκτιμούν) θα τον ακολουθήσουν.

    Τώρα όλες οι προσπάθειες του διαβόλου είναι να διαφθείρει τους κληρικούς, ώστε να διαλέξουν τον «λάθος δρόμο». Αν ο κλήρος διαλέξει τον λάθος δρόμο, το ίδιο θα κάνουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ανάγκη για τους δαίμονες να πολεμήσουν τους λαϊκούς, διότι αυτοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του κλήρου.

       Είπε ο π. Νικολάι ότι θα έρθει ο καιρός που όλοι οι κληρικοί θα ξεστρατήσουν μακριά από τον Θεό;

      - Το έλεγε.

     - Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Ο πατήρ έλεγε ότι θα έρθει ένας τέτοιος καιρός, που τότε όλοι θα είναι προδότες (της πίστης).

    - Εννοείς τον κλήρο;

    - Ναι. Θυμάμαι ότι έδινε το εξής παράδειγμα. Όταν ο Κύριός μας ζούσε στη Γη, μεταξύ των μαθητών του υπήρχε ένας προδότης, ο Ιούδας. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν πιστοί. Πριν την 2α Παρουσία του Κυρίου τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα υπάρχουν λίγοι κληρικοί πιστοί στον Χριστό. Έλεγε ότι τα πράγματα θα αντιστραφούν. Ότι θα υπάρχουν λίγοι Ποιμένες.

     Έλεγε ότι όσο ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης είναι στη ζωή ρωτάτε τον για οτιδήποτε. Όταν πλέον δεν θα ζει, μην ρωτάτε κανένα (για πνευματική καθοδήγηση), διαβάζετε το (3o;) βιβλίο του Έσδρα (ή την Αποκάλυψη). Γιατί όλα είναι γραμμένα εκεί.

     Όταν πηγαίνετε στην εκκλησία, πηγαίνετε για τον Θεό, όχι για τους ιερείς. Παρόλο που οι ιερείς θα είναι τέτοιοι (όπως ειπώθηκε) εσείς πρέπει να πηγαίνετε στην εκκλησία (και να συμμετέχετε στα Μυστήρια). Γιατί οι κληρικοί θα δώσουν λόγο στον Θεό για όσα έπραξαν.

    - Μήπως ο π. είπε ότι θα υπάρξει καιρός που δεν θα είναι επιτρεπτό να πάμε στην εκκλησία;

    - Το έλεγε.

   - Πότε θα γίνει αυτό; Έλεγε ότι θα έρθει καιρός που δεν θα είναι επιτρεπτό (εκ Θεού) να μπούμε στην εκκλησία. Γιατί στο πρόσφορο για τη θεία κοινωνία θα μπει ένα άστρο και το άστρο θα αντικαταστήσει τον σταυρό!

     - Δηλ. θα αλλάξουν τη σφραγίδα στο πρόσφορο της θείας κοινωνίας;

    - Ναι. - Μήπως θυμάσαι τι έλεγε ο πατήρ για το πεντάκτινο αστέρι; Για το 5κτινο άστρο ο π. Νικολάι είπε ότι τώρα το απορρίπτομε γιατί αντιπροσωπεύει το άστρο του (αντίχριστου) Λένιν.

     Ο εχθρός (διάβολος) θα ενεργήσει έτσι που πριν το τέλος (του κόσμου) θα το κάνει εξάκτινο. Και ο κόσμος θα συμφωνήσει και θα δεχτεί το εξάκτινο άστρο. Θα λένε ότι είναι πολύ καλό που το 5κτινο άστρο αντικαταστάθηκε από το 6κτινο και θα το δεχτούν. Αυτό το άστρο θα είναι όμοιο με το άστρο του Αντιχρίστου.

           Παρατήρηση:          

         Με πολύ διάκριση, λόγω και του προφητικού του χαρίσματος, ο π. Νικολάι μας συμβουλεύει ότι η πνευματική καθοδήγηση θα είναι σπάνια στο μέλλον, επειδή οι περισσότεροι κληρικοί θα αποστατήσουν από την αληθινή πίστη δεχόμενοι τον οικουμενισμό και άλλες επινοήσεις των πολιτικών που καταργούν την ελευθερία του ατόμου, όπως τις νέες ταυτότητες που υποτάσσουν τους ανθρώπους στο απάνθρωπο σύστημα του Αντίχριστου, μέχρι να εμφανισθεί κι ο ίδιος! Και υπάρχει η απειλή στο Ευαγγέλιο ότι αν τυφλός οδηγεί τυφλό σε βόθυνο (καταβόθρα) θα πάσουν κι οι δύο! «...άφετε αυτούς. οδηγοί είσι τυφλοί τυφλών. Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται»! Δηλ. θα απωλεσθούν κι οι δύο.             

       Όμως συμβουλεύει, ο πατήρ, ότι οι άνθρωποι μπορούν να πηγαίνουν στην εκκλησία (και να μετέχουν στα Μυστήρια), παρόλο που θα έχει αρχίσει η αποστασία (χωρίς βέβαια να επικροτούν τυχόν πλάνες του κλήρου). Διότι άλλο είναι η απλή εξομολόγηση για άφεση των αμαρτιών και άλλο η πνευματική καθοδήγηση. Και διότι από τα Μυστήρια ο Θεός θα αποτραβήξει τη χάρη Του όταν φανερά θα αλλάξουν τον Σταυρό με το άστρο στο πρόσφορο της Θείας Λειτουργίας. Θα κάνουν κι άλλες αλλαγές τότε: Θα αλλάξει το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω εις ένα Θεόν...) και θα πάψουν να απαγγέλουν το (πατροπαράδοτο) «Πάτερ ημών»... κλπ. Δείτε και: 8. Μαζική πτώση του κλήρου!  

      Για το 3ο βιβλίο του Έσδρα:

Υπάρχουν πολλές εκδοχές. Σύμφωνα με την Εκκλησία μας ονομάζομε 1ο και 2ο βιβλίο και όχι 3ο στην Παλαιά Διαθήκη. Αλλά ο Έσδρας έγραψε 4 βιβλία, οπότε τότε το 3ο είναι αυτό που ονομάζεται Α βιβλίο του Έσδρα στον κατάλογο των κανονικών βιβλίων της Π. Διαθήκης:

Α/Α Τίτλος Συγγραφέας Χρόνος
Συγγραφής
13   Παραλειπόμενων Α΄ Έσδρας 450 π.Χ.
14   Παραλειπόμενων Β΄ Έσδρας 450 π.Χ.
15   Έσδρας Α΄ Έσδρας 450 π.Χ.
16   Έσδρας Β΄ Έσδρας 450 π.Χ.
17   Νεεμίας Νεεμίας 420 π.Χ.

     Όπως βλέπετε και στο παραπάνω απόσπασμα από τον πίνακα των κανονικών βιβλίων της Π. Διαθήκης το 3ο βιβλίο είναι το Α΄ Έσδρα στον κατάλογο. Όμως υπάρχει και απόκρυφο του Έσδρα, το οποίο περιέχει κάποια οράματά του, που μπορεί επίσης να θεωρηθεί τρίτο βιβλίο. Επειδή όμως αυτό είναι εκτός κανόνος, είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιείται η Αποκάλυψη του Ιωάννου του Θεολόγου σαν το καταλληλότερο βιβλίο για να περιγράψει την έσχατη εποχή! Και όπως γράφεται γι' αυτήν: Μακάριος όποιος διαβάζει και όσοι ακούν τους λόγους της προφητείας (της Αποκάλυψης) και τηρούν τα γραμμένα σ’ αυτή, γιατί ο καιρός είναι κοντά! (Αποκ. 1:3)

 

   Επόμενο βίντεο με άγνωστες στην Ελλάδα αποκαλύψεις:

11. Το σημάδι της ταφής του Λένιν για τον ερχομό του Αντιχρίστου και επεξηγήσεις

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - όλα τα βίντεο από το youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=8Q8dRtWNjd4&list=PLySYrYhbksGkGILGk3-x79CNBMrqEe3hv

 

Δείτε:

- Αγιοκατάταξη γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017)

- Βασιλική Πλεξίδα (το θαύμα, το "πάτριον", η προφητεία) και ο Ρώσος πατριάρχης για έσχατες μέρες + Πούτιν για πολεμική προετοιμασία

Νεότερα Πολυμέσα

- Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ' αυτούς! Είδηση και προφητεία

- Η πνευματική σημασία της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

- Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής


Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr