Πρωθιερεύς Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981)

Μαρτυρίες από τη ζωή και τη διδασκαλία του χαρισματικού πρωθιερέως,

του Ρωσικού Πατριαρχείου, π. Νικολάι Ραγκόζιν

Όλες οι μαρτυρίες σε εκτυπώσιμο αρχείο κειμένου pdf 

1. Οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο

2. Πνευματοπαίδια του γέροντος  

3. Η δύναμη των νηστευτών της Δευτέρας!  

4. Μαρτυρίες   

5. Έσχατοι καιροί, γενικά

6. Για τον αληθινό ιερέα

7. Χρήμα & ταυτότητες 666  

8. Μαζική πτώση του κλήρου!  

9. Το «Θηρίο» που τα ξέρει όλα! 

10. Η διάσπαση (σχίσμα) του κλήρου

12. Τι θα αλλάξουν στην Ορθοδοξία οι Οικουμενιστές

13. Αντίχριστος και (ψεύδο) 8η Οικουμενική Σύνοδος!

14. Τα 3 τραίνα & ο πυρηνικός πόλεμος

15. Ο τρόπος επιβολής του σφραγίσματος.

16. Οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ & ο άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ.

17. Νέοι και πατρίδα, υπακοή πρώτα στον Θεό.

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - 11. Το σημάδι της ταφής του Λένιν

+  επεξηγήσεις υπό Λεοντίου Μ. Δ.

      

    Μαρτυρίες:

- Τι είπε, ο π. Νικολάι, για τον Λένιν;

- Ο πατήρ είπε ότι ο Λένιν είναι σαν πρόδρομος του (τελικού) Αντιχρίστου.

Αλλά είπε, πρέπει να ταφεί. Θα έρθει ο καιρός που θα τον θάψουν.

Όταν τον θάψουν, ο Αντίχριστος θα έρθει!

Ο πατήρ είπε ότι όσο ο Αντίχριστος δεν έχει ακόμη μεγαλώσει, ο Λένιν θα είναι άταφος!

Όταν θα θάβουν τον Λένιν, τότε ο Αντίχριστος θα εμφανισθεί!

Έλεγε ότι ο Αντίχριστος θα γίνει δεκτός από όλο τον κλήρο και τότε δεν θα είναι πλέον επιτρεπτό να πηγαίνομε στην εκκλησία.

Όταν έρθει ο Αντίχριστος, ο π. Νικολάι μας προειδοποιούσε να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην πηγαίνομε στην υποταγμένη στον Αντίχριστο εκκλησία.

Είπε ότι στην εκκλησία θα υπάρχουν εικόνες του Αντιχρίστου. Ο πατήρ είπε ότι αυτό θα συμβεί τον καιρό του Αντιχρίστου.

Ότι στην (κάθε) εκκλησία αντί για εικόνες θα υπάρχουν πορτρέτα του Αντιχρίστου. Τότε δεν είναι επιτρεπτό σε μας να εισερχόμεθα στην εκκλησία.

 

 

            Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος στην 2η προς Θεσσαλονικείς ομιλία για τον Αντίχριστο:

          «Και θα αποκαλυφθεί ο άνθρωπος (Αντίχριστος), λέει (ο απ. Παύλος), ο υπερυψούμενος πάνω από κάθε λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα. Διότι δεν θα οδηγήσει σε ειδωλολατρεία εκείνος, αλλά είναι κάποιος αντίθεος, και θα καταργήσει όλους τους θεούς, και θα διατάξει να προσκυνούν αυτόν αντί του Θεού. Και θα καθήσει στον ναό του Θεού, όχι μόνο αυτόν των Ιεροσολύμων, αλλά και σ' όλες, τις πανταχού (οπουδήποτε), εκκλησίες».

 

 

 

          Αν και τα γεγονότα της εποχής μας, πριν τον 3ο Παγκ. Πόλεμο, απλώς μοιάζουν με αυτά της Συντελείας (διαβάστε το «3 ΟΥΑΙ»), ο Αντίχριστος ετοιμάζεται από τώρα... και το σημείο της εμφάνισής του, που είναι η ταφή του Λένιν κατά τον π. Νικολάι, συζητείται ήδη!

          Αναφορικά με όσα είπε ο π. Νικολάι οι ειδήσεις λένε (pdf-en):

          - Ο αρχιραββίνος Λαζάρ της Ρωσίας λέει ότι πρέπει να ταφεί το σώμα του Λένιν, και οι τάφοι που είναι στο κοιμητήρι κοντά στον τοίχο του Κρεμλίνου να μετακινηθούν. (Interfax - Ιαν. 2017).

          - Πάνω από τους μισούς Ρώσους (58%) θέλουν να ταφεί το σώμα του Λένιν. (Russia Today - Απρ. 2017).

          - Οι κομμουνιστές της Ρωσίας λένε διά του αρχηγού τους ότι ο πρόεδρος Πούτιν υποσχέθηκε να κρατήσει το σώμα του Λένιν στο Μαυσωλείο της Μόσχας! (RT - Αύγ. 2017).

          - Ο Λένιν θα πρέπει να ταφεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην προκληθεί ζημιά (μήπως μελαγχολήσουν οι κομμουνιστές;) πιστεύει αξιωματούχος της Ρωσικής Εκκλησίας (ο επί των Πολιτιστικών θεμάτων επίσκοπος Τύχων Σεβκούνοφ). (Interfax - Ιαν. 2017). Το Μάρτιο όμως του 2017, ο ανώτερος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αλεξάντρ Σίπκοφ, απέρριψε την ιδέα της απομάκρυνσης του σώματος του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία, λέγοντας ότι πριν να συμβεί αυτό η Ρωσία και οι γειτονικές χώρες πρέπει να απαλλαγούν από τη σοβιετική και κομμουνιστική κληρονομιά! (RT - Μάρ. 2017).

          Αλλά, η τιμή προς τον Λένιν, στο Μαυσωλείο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας της Ρωσίας, συντηρεί και ευπρεπίζει τη μνήμη ενός δεδηλωμένου εχθρού του Θεού και των πιστών ανθρώπων Του.

       Ο γνωστός Ρώσος πολιτικός Βλαδίμηρος Ζιρινόφσκι, υποψήφιος και για τη Ρωσική προεδρία, εξέθεσε σε ομιλία του στη Ρωσική Δούμα, στις 4-9-2013, με την ευκαιρία των συζητήσεων για μεταφορά του μαυσωλείου του Λένιν, τα εγκλήματα του Λένιν και του κομμουνισμού γενικότερα, στη Ρωσία. «100 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στους τάφους (από τους κομμουνιστές)»!

Και: «(Ο Λένιν) είναι ο κατ' εξοχήν εγκληματίας όλης της ανθρωπότητας»! (video)

      Η δημόσια προσκύνηση του Λένιν εμποδίζει τη χάρη του Θεού να δώσει ένα αρκετά ισχυρό Ρωσικό κράτος και ηγεσία, ώστε να αποτραπεί ο παγκόσμιος πόλεμος, παρά το ότι εκατομμύρια Ρώσων νεομαρτύρων ικετεύουν γι' αυτό. Ο παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει και για να τιμωρηθούν τότε όσοι (εκτός των άλλων αμαρτημάτων) επιμένουν στην αθεΐα και την προσκύνηση βλάσφημων και εγκληματιών ανθρώπων αντί του φιλανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού. Εξ άλλου διεθνή δικαστήρια για τους Ναζί εγκληματίες έγιναν, ενώ για τους κομμουνιστές κανένα...

      Όταν γίνει, η ταφή του Λένιν, θα είναι αργά, δεν θα δώσει ευλογία στο κράτος αλλά θα φέρει κάτι ακόμη χειρότερο, λέει ο π. Νικολάι, την ανάδειξη του τελικού Αντιχρίστου. Και αυτό όχι γιατί αυτή καθ' εαυτή είναι κακή, αλλά γιατί η ταφή δεν θα γίνει σαν πράξη μετανοίας του Ρωσικού λαού και των ηγετών του τώρα, δηλ. όσο υπάρχει καιρός, αλλά όταν οι άνθρωποι σε κατάσταση αμετανοησίας μπουν μέσα στη δίνη των γεγονότων των «εσχάτων καιρών», και γίνουν χειρότεροι από τις βιαιότητες (των πολέμων, της αναρχίας και άλλων καταστροφών υλικών και πνευματικών, όπως ο οικουμενισμός), οπότε ο μόνος που θα είναι άξιοι να δεχθούν σαν ηγέτη θα είναι ο Αντίχριστος. Για τα γεγονότα των «εσχάτων καιρών» και ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος προειδοποίησε ότι είναι κοντά και ότι είναι τυφλός όποιος δεν βλέπει το πλησίασμά τους!

         Ερώτημα: Είναι τόσο σπουδαία η κληρονομιά του αιματηρού και αποτυχημένου καθεστώτος που δεν μπορούν να την ξεχάσουν και πρέπει να μένουν κάτω από την επιρροή του σωματικά και πνευματικά νεκρού Λένιν;;; Γιατί αν δεν σ' αρέσει κάτι, το βάζεις στην άκρη. Δεν ψάχνεις δικαιολογίες για να το διατηρήσεις...

        Να σημειωθεί, ότι όπως έχει γραφεί, το πρώτο πράγμα που κατεδάφισαν οι μπολσεβίκοι του Λένιν το 1918 είναι ο σταυρός του Κρεμλίνου! Μάλιστα, κατά μία εκδοχή, κομμάτι από αυτόν τον σταυρό και όχι κάποιος κορμός εικονίζεται σε γνωστή φωτογραφία πάνω στον ώμο του Λένιν. (Αυτή η εξήγηση δόθηκε από τον Σεργκέι Στεπάσιν, πρόεδρο της «Palestinian Orthodox Society»). Εξ άλλου ότι δεν είναι κορμός δένδρου φαίνεται από το ότι έχει καλλιτεχνικές ραβδώσεις.

         Καμμιά επομένως ιδιαίτερη ευλογία εκ Θεού δεν πρέπει να αναμένεται για τους ηγέτες και τον λαό, όσο συνεχίζεται η δημόσια απόδοση τιμών στον αντίχριστο Λένιν και το απάνθρωπο σοβιετικό καθεστώς του.          

        Ο π. Νικολάι Ραγκόζιν και ο άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς (από το 1938) αναφέρθηκαν στον φόνο (με διαταγή του Λένιν), του χρισμένου τσάρου Νικολάου Β. Και οι δύο υποστηρίζουν τη σημασία της περιφρόνησης του χρίσματος του βασιλιά από τους φονείς. «Αλλά και ο Ρωσικός λαός συνεχίζει να συμμετέχει στην αμαρτία, ειδικά όταν υπερασπίζεται τους "καρπούς" της Επανάστασης», είπε σε ομιλία του ο π. Σεραφείμ Ρόουζ.[1] Και βέβαια όταν τιμούν τον Λένιν.

        Ο Δαβίδ, αν και αγαπητός στον Θεό δεν σήκωσε χέρι εναντίον του βασιλιά Σαούλ που τον κατεδίωκε, αν και είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να τον φονεύσει, γιατί ακριβώς ο Σαούλ είχε χρίσμα από τον προφήτη Σαμουήλ.

          Για το σοβιετικό τότε καθεστώς ο π. Νικολάι είχε πει ότι είναι νόθο γιατί εκθρόνισε και σκότωσε τον επιλεγέντα (με χρίσμα) από τον Θεό (βασιλιά). (Εστιάζεται στο χρίσμα του βασιλιά. Όπως ο Δαυίδ έλεγε: «ποιος θα σηκώσει χέρι στον χριστόν Κυρίου και θα αθωωθεί»; Τότε τον Σαούλ, βλ. Α Βασ. 26:9).

         Θετική ενέργεια όμως υπήρξε η αγιοκατάταξη 1200 νέων Μαρτύρων και ομολογητών τον Αύγουστο του 2.000 και μεταξύ αυτών του τσάρου Νικολάου Β και της οικογενείας του, από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

[1] www.imdleo.gr/diaf/2010/07/Rose-LMD.pdf το 10  

 

  

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - όλα τα βίντεο από το youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=8Q8dRtWNjd4&list=PLySYrYhbksGkGILGk3-x79CNBMrqEe3hv

 

Δείτε:

- Αγιοκατάταξη γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017)

- Βασιλική Πλεξίδα (το θαύμα, το "πάτριον", η προφητεία) και ο Ρώσος πατριάρχης για έσχατες μέρες + Πούτιν για πολεμική προετοιμασία

Νεότερα Πολυμέσα

- Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ' αυτούς! Είδηση και προφητεία

- Η πνευματική σημασία της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

- Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής


Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr