Πρωθιερεύς Νικολάι Ραγκόζιν (6 Δεκ. 1898 - 16 Δεκ. 1981)

Μαρτυρίες από τη ζωή και τη διδασκαλία του χαρισματικού πρωθιερέως,

του Ρωσικού Πατριαρχείου, π. Νικολάι Ραγκόζιν

Όλες οι μαρτυρίες σε εκτυπώσιμο αρχείο κειμένου pdf 

1. Οι άγιοι θα κρίνουν τον κόσμο

2. Πνευματοπαίδια του γέροντος  

3. Η δύναμη των νηστευτών της Δευτέρας!  

4. Μαρτυρίες   

5. Έσχατοι καιροί, γενικά

6. Για τον αληθινό ιερέα

7. Χρήμα & ταυτότητες 666  

8. Μαζική πτώση του κλήρου!  

9. Το «Θηρίο» που τα ξέρει όλα!

10. Η διάσπαση (σχίσμα) του κλήρου

11. Το σημάδι της ταφής του Λένιν

14. Τα 3 τραίνα & ο πυρηνικός πόλεμος

15. Ο τρόπος επιβολής του σφραγίσματος

16. Οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ & ο άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

17. Νέοι και πατρίδα & υπακοή πρώτα στον Θεό

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν - 12. Τι θα αλλάξουν στην Ορθοδοξία οι Οικουμενιστές 

εναλλακτικά: https://youtu.be/RVcDNnBI_js

    Μαρτυρίες:

- Τι είπε ο π. Νικολάι, για τις έσχατες μέρες;

- Ο πατήρ είπε ότι θα τροποποιήσουν όσα αφορούν την (Ορθόδοξη) πίστη.

- Θα αλλάξουν το Σύμβολο της πίστεως (Πιστεύω εις ένα Θεόν...);

- Συχνά έλεγε ότι θα απομακρύνουν το αρτοφόριο (ή όπως αλλιώς ονομάζεται κιβωτό) με τα Θεία Δώρα από το ιερό. Θα τα θεωρούν περιττά. Δεν θα λένε το (αυθεντικό) «Πιστεύω...» και το «Πάτερ ημών...». Θα προσθέσουν κάτι διαφορετικό και αυτό είναι μεγίστης σπουδαιότητας (παραποίηση).

Είπε ότι από τότε που δεν θα υπάρχει το Αρτοφόριο (ή Κιβωτός) στο Ιερό, δεν επιτρέπονται ακολουθίες... Είπε ότι αυτό που φυλάσσει τα Θεία Δώρα είναι σαν την Κιβωτό του Νώε.

Όταν οι άνθρωποι ρωτούσαν τον π. Νικολάι: Τι θα συμβεί αν δεν το αντιληφθούμε αυτό; Ο πατήρ απαντούσε ότι είναι αδύνατον να μην παρατηρήσετε την αλλαγή όταν πηγαίνετε συχνά στην εκκλησία... (την αλλαγή) στο «Πιστεύω...», και όταν οι πόρτες του ιερού είναι ανοικτές μπορείτε να δείτε το Αρτοφόριο. Όταν το Αρτοφόριο που λέγεται και Κιβωτός εξαφανισθεί, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα.

 Ο π. είπε ότι οποιαδήποτε στιγμή το βράδυ αν κάποιος του ζητούσε να πάει να δει ένα ετοιμοθάνατο άρρωστο, θα έπρεπε να πάει. Είναι υποχρέωσή του να πάει. Δεν ενδιαφερόταν για τον καιρό, για οτιδήποτε. Έπρεπε να πάει και να δώσει τη Θεία Ευχαριστία.

- Αν δεν επιτρέπεται να πάμε στην εκκλησία, τι πρέπει να κάνομε τότε, είπε ο πατήρ;

- Θα μαζευόμαστε κάπου. Οι άνθρωποι θα μαζεύονται σε μικρές ομάδες και θα προσεύχονται.

- Είπε, ο π. Νικολάι, αν θα μείνουν κάποιοι αληθινοί ιερείς;

- Πολύ λίγοι. Είπε ότι θα μείνουν αλλά πολύ λίγοι. Όλοι οι ιερείς θα λάβουν την κάρτα. - Είπε ο πατήρ αν οι γυναίκες γίνουν ιερείς;

- Είπε ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν γυναίκες να υπηρετούν στο Ιερό.

- Εννοείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας;

- Ναι. Αυτό πιθανόν θα γίνει όταν μετατρέψουν το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών». Αλλά όχι σε όλες τις εκκλησίες.

Ο πατήρ είπε ότι η γυναίκα θα υπηρετεί στο ιερό. Αυτό είναι που θα συμβεί. Ο πατήρ είπε ότι θα υπάρξουν κακοπραγίες, αναρχία, θα δείχνουν γυμνούς ανθρώπους, σχεδόν γυμνούς. Ο πατήρ είπε ότι αυτά θα συμβούν μετά την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος. Τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα είπε.

Μία γυναίκα είπε στον π. Νικολάι ότι ο διάβολος χλευάζει τη γυναίκα όπως θέλει, με όλα τα είδη των τάσεων της μόδας και του κοντέματος των μαλλιών. Και ότι δεν κατόρθωσε να χλευάσει τον άνδρα. Τα ρούχα του μένουν σχεδόν τα ίδια. (Τώρα όμως, ήδη μερικοί φορούν φουστάνια)!

Ο π. της απάντησε ότι αυτό δεν είναι αληθές, ο διάβολος χλεύασε τον άνδρα επίσης αλλά δεν το βλέπει ο καθένας. Στο παρελθόν ο άνδρας ήταν ο κύριος του οίκου, και στην εκκλησία ο ιερέας αντιπροσώπευε την αρχή. Αλλά τώρα οι άνδρες εξουσιάζονται από τις γυναίκες τους. Και αυτό είναι επίσης ένας χλευασμός με τον οποίο ο διάβολος κορόϊδεψε τον άνδρα και την γυναίκα.

Ο Θεός είπε ότι ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναικός. Ο άνδρας ήταν ο πρώτος που δημιουργήθηκε.

Όπως γινόταν πριν τον Κατακλυσμό, όταν οι άνθρωποι ήταν μοιχοί, και υπήρχε πολύ μοιχεία, έτσι επίσης πριν την 2α Παρουσία του Κυρίου μας, θα υπάρχει πολύ μοιχεία.

Η TV θα δείχνει γυμνούς ανθρώπους, θα διδάσκουν τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Είπε ότι το χειρότερο πράγμα θα είναι όταν τα παιδιά θα μάθουν επίσης να κάνουν τα ίδια. Είναι αμαρτία μεγάλη. Αυτό θα είναι επίσης σημάδι ότι το τέλος πλησιάζει.

Όταν η μοιχεία, και η αναρχία θα έρθουν, οι καλοί άνθρωποι δεν θα είναι σεβαστοί, δεν θα υπολογίζονται. Θα τους ζητείται να ζήσουν ακριβώς όπως ζουν οι αμαρτωλοί.

Ο π. Νικολάι είπε ότι θα σας κάνουν να διαλέξετε μεταξύ άρτου και σταυρού. Θα μας ρωτήσουν ποια είναι η επιλογή μας. Ο π. είπε ότι πρέπει να διαλέξομε τον σταυρό!

Ο π. Νικολάι είπε ότι χωρίς διωγμό δεν θα έρθει το τέλος. Διότι Μάρτυρες απαιτούνται ακόμη, για να αντικαταστήσουν τους ξεπεσμένους αγγέλους (δηλ. τους δαίμονες). Έτσι το εξήγησε ο πατήρ.

Είπε ότι όταν ο τελευταίος Μάρτυρας συμπληρώσει τον αριθμό των αγγέλων που ξέπεσαν, τότε όλα θα τελειώσουν. Το τέλος θα έρθει!

 

π. Νικολάι Ραγκόζιν - 13. Αντίχριστος και (ψεύδο) 8η Οικουμενική Σύνοδος!

εναλλακτικά: https://youtu.be/n4v3c-4llnc

    Μαρτυρίες:

- Τι είπε ο π. Νικολάι, για τις έσχατες μέρες; Μας άφησε κάποιες οδηγίες; Μας ενθαρρύνει; Τι θα κάνομε αν υπάρξει πείνα, αν μας διώξουν;

Ο πατήρ είπε ότι πρέπει να τα αντέξουμε όλα αυτά. Είναι καλύτερο για μας να πεθάνομε από πείνα παρά να δεχθούμε οτιδήποτε (αντίχριστο).

- Ο Θεός θα μας βοηθήσει;

- Ναι. Εμείς μόνο πρέπει να προσευχόμαστε και ο Θεός θα μας βοηθήσει. Είπε ακόμη, ότι θα τρώμε χώμα και θα χορταίνομε!

Θα τρως γρασίδι και χώμα και θα είσαι φουλ!

Ο άνθρωπος ζει όχι μόνο με ψωμί αλλά με τον λόγο του Θεού.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσευχόμαστε περισσότερο!

- Είπε ο πατήρ τι θα τρώμε όταν έρθει πείνα;

- Είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλα αποθέματα.

Θα γίνει πείνα, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να κάνετε μεγάλα αποθέματα τροφής. Είπε επίσης πολλές φορές ότι στον Βορρά αμπέλια θα μεγαλώσουν για τους πιστούς.

- Τι θα κάνομε όταν έρθουν οι διωγμοί; Να κάνομε αποθέματα με κονσέρβες;

- Όχι, αυτό δεν θα μας σώσει, διότι τα γεγονότα ήδη συμβαίνουν. Και δεν θα μπορούμε να σωθούμε πουθενά, ούτε υπό την γη, πουθενά! (Με φυσικό τρόπο).

Θα πάμε για εκτέλεση, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνομε εμείς (εκτός από θαύμα).

- Τι είπε ο π. Νικολάι για τους αποκαλυπτικούς καιρούς, τους έσχατους χρόνους, για τον Αντίχριστο;

- Είπε ότι η ζωή θα είναι πολύ σκληρή. Θα γίνονται πολλοί φόνοι. Ο πατήρ είπε ότι θα σε σκοτώνουν για μια γαβάθα σούπα.

Ο πατήρ είπε ότι όταν έρθει η πείνα, πρώτα θα έρθει ο πόλεμος, μετά ο Αντίχριστος. Όλα θα συμβούν. Όλα αυτά τα γεγονότα θα γίνουν κοντά το ένα στο άλλο.

- Μήπως ο πατήρ είπε τι θα έρθει πρώτα; Διωγμός, πείνα ή πόλεμος;

- Δεν θυμάμαι τη σειρά, αλλά κάποτε έλεγε ότι θα ήταν καλύτερα να ερχόταν ο πόλεμος πρώτα και μετά ο Αντίχριστος.

- Ώστε ο κόσμος να πεθάνει (πριν δοκιμασθεί από τον Αντίχριστο);

- Ναι θα ήταν καλύτερα αν ο πόλεμος έρθει πρώτα.

- Είπε ο πατήρ αν θα έπρεπε να ζούμε στους χρόνους του Αντιχρίστου;

- Είπε ότι θα εμφανισθεί στην TV (ο Αντίχριστος). Συχνά έλεγε: «Ο Θεός σας απαγορεύει να πάτε (σ' όποιον έχει TV) να δείτε τον Αντίχριστο».

Γιατί θα είναι πολύ ελκυστικός, τόσο ώστε ακόμη και οι πιστοί να σκεφθούν για μια στιγμή τι θαυμάσιος άνθρωπος είναι! Και τότε θα είναι πολύ αργά.

Όταν θα είναι στην TV θα αισθανθεί (μέσω της τεχνολογίας αλλά και των δαιμόνων) όποιον σκέφτηκε: «τι θαυμάσιος που είναι». Ο Αντίχριστος θα αισθανθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ήδη ανήκει σ' αυτόν γιατί του άρεσε (ο Αντίχριστος).

Ο π. Νικολάι είπε ότι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Και συχνά επαναλάμβανε «ο Θεός σας απαγορεύει να δείτε τον Αντίχριστο».

Το επαναλάμβανε τόσο συχνά που το θυμάμαι πολύ καλά. «Ο Θεός σας απαγορεύει να δείτε τον Αντίχριστο».

Αν σας άρεσε για μια στιγμή, για ένα δευτερόλεπτο, δεν θα μπορέσετε να απαλλαγείτε απ' αυτόν ποτέ πλέον.

Ο π. Νικολάι είπε ότι θα γίνει η (ψεύδο)-«8η Οικουμενική Σύνοδος», η «ακάθαρτη»!

Υπήρξαν 7 άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι, αλλά η 8η θα είναι ακάθαρτη!

Όταν θα μαζευτούν όλοι και θα πρόκειται να πουν το «Πιστεύω...», ο Αντίχριστος θα πει: ΟΧΙ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ! Και θα κάνει ένα πουλί, που θα πετά κοντά, να έρθει και να σταθεί στα πόδια του.

Το πουλί θα έρθει περνώντας μέσα από τον τοίχο (έτσι θα φανεί), χωρίς να τον σπάσει, και θα πέσει νεκρό στα πόδια του.

Σ' αυτή τη Σύνοδο θα υπάρχουν πλήθος Ορθοδόξων ιερωμένων, μεγάλο πλήθος.

Όταν θα δουν το "θαύμα" θα υποκλιθούν στον Αντίχριστο.

Είπε (ο π. Νικολάι) ότι ένα ουράνιο τόξο θα περιβάλλει τον Αντίχριστο, στη Σύνοδο.

Ακριβώς όπως στο Όρος Θαβώρ, ο Κύριός μας ήταν μέσα στο (άκτιστο) φως, παρόμοια ο Αντίχριστος θα είναι μέσα σε φως όμοιο με ουράνιο τόξο, με όλα του τα χρώματα!

Θα δείξει τη δύναμή του και ένα πλήθος ανθρώπων θα σκύψει να τον προσκυνήσει. Όποιος ιερέας δεν τον προσκυνήσει, θα φονευθεί άμεσα!

      Σημείωση (ΛΜΔ):  

    Κατά τον άγιο Νείλο τον Μυροβλύτη θα γίνει μια ακόμη γνήσια Οικουμενική Ορθόδοξη Σύνοδος η οποία ονομάζεται από αυτόν 8η Οικουμενική Σύνοδος: «Ύστερον θα γίνει η 8η Σύνοδος, και αυτή θέλει διαλέξει τους καλούς από τους κακούς, ήγουν την Ορθοδοξίαν. Καθώς διαλέγει ο γεωργός τον σίτον από το άχυρον, και τότε θα ειρηνεύσουν ολίγον καιρόν οι άνθρωποι, και πάλιν θέλουν να μεταστρέψουν την γνώμην τους εις το πονηρόν, εις την απώλειαν απωλούμενοι. Και να μη γνωρίζουν τι εστίν αδελφός και τι εστίν αδελφή, και τις εστίν ο πατήρ και τις εστίν η μήτηρ, και να μη γνωρίζουν τι εστί το στέφανον του γάμου, μόνον θα έχουν μίαν απώλειαν και συγκατάβασιν εις την ασωτίαν, χειρότεροι από τα Σόδομα και Γόμορρα...». Διαβάστε: www.imdleo.gr/diaf/2007/062_st_N ilus-AX-notes-genetics.pdf

      Η Σύνοδος αυτή για την οποία μιλάει ο άγιος Νείλος θα καταδικάσει τους αιρετικούς, ξεχωρίζοντας «τους καλούς από τους κακούς, ήγουν την Ορθοδοξίαν». Αυτό θα γίνει την περίοδο της αναλαμπής της Ορθοδοξίας κατά την οποίαν «θα ειρηνεύσουν ολίγον καιρόν οι άνθρωποι», δηλ. για λίγες δεκαετίες, μέσα τους, μεταξύ τους, αλλά και προς τον Θεό θα επικρατεί ειρήνη γιατί δεν θα θέλουν να απομακρυνθούν από τις εντολές Του. Μετά όμως, η έξαψη των σαρκικών παθών και η «συγκατάβασις εις την ασωτίαν» τους οδηγεί μακριά από αυτή την ειρηνοποιό χάρη του Θεού και αρχίζουν πάλι χειρότεροι πόλεμοι, σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από τους ανθρώπους, τοπικά αλλά και παγκόσμια. Τότε και οι "από Ανατολής ηλίου βασιλείς" προσπαθούν να καταλάβουν όλο τον κόσμο. Θέμα που πραγματεύεται το «14. Τα 3 τραίνα & ο πυρηνικός πόλεμος», στο οποίο οι μαρτυρίες από τον π. Νικολάι αναφέρονται στον Ρωσο-Κινεζικό πόλεμο.

   Συνεπώς η 8η Οικουμενική Σύνοδος του Αγίου Νείλου που γίνεται κατά την αναλαμπή της Ορθοδοξίας είναι αγία, ενώ η ψευδο-8η Σύνοδος γίνεται αργότερα, προς το τέλος του κόσμου, στα χρόνια του Αντιχρίστου και είναι η συνάθροιση όλων των αιρετικών και χλιαρών στην πίστη Ορθοδόξων οικουμενιστών, που αντί να ευλογηθεί από τον Θεό υποδέχεται τον Αντίχριστο.

     Η αρίθμηση της Συνόδου σαν Όγδοης, είτε πρόκειται για την αγία Σύνοδο που μιλάει ο άγιος Νείλος, είτε πρόκειται για την αιρετική της εποχής του Αντιχρίστου για την οποία μίλησε ο π. Νικολάι, ο άγιος Κούξα της Ρωσίας και άλλοι, είναι κυρίως συμβολική. Το οκτώ (8) συμβολίζει την αιωνιότητα, την ονομαζόμενη και Όγδοη Ημέρα. Έτσι οι Ορθόδοξοι εισέρχονται στην Παραδείσια αιωνιότητα στερεωμένοι διά της γνήσιας 8ης Οικουμενικής Συνόδου, ενώ οι αιρετικοί, απομακρυσμένοι από τον Θεό για την αυθαιρεσία τους, ηθική και δογματική διά της οποίας υβρίζουν την Παναγία και τους αγίους, ακολουθούν τον Αντίχριστο στα αιώνια βάσανα διά της ψεύδο-8ης Οικουμενικής Συνόδου...

Περισσότερα για την αναλαμπή της Ορθοδοξίας: www.imdleo.gr/diaf/2009/marmarBas/marmar_bas.pdf  

  

π. Νικολάι Ραγκόζιν (+1981) - όλα τα βίντεο από το youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=8Q8dRtWNjd4&list=PLySYrYhbksGkGILGk3-x79CNBMrqEe3hv

Δείτε:

- Αγιοκατάταξη γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017)

- Βασιλική Πλεξίδα (το θαύμα, το "πάτριον", η προφητεία) και ο Ρώσος πατριάρχης για έσχατες μέρες + Πούτιν για πολεμική προετοιμασία

Νεότερα Πολυμέσα

- Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ' αυτούς! Είδηση και προφητεία

- Η πνευματική σημασία της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

- Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής


Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr