ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ 

 

23 Ιαν 2024. Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται»...!

 

https://youtu.be/wIZ6f__0TAs

Το παρόν εκτυπώσιμο

    «Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται».

        23-Ιαν-2024. Ομόφωνα όχι στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών λέει η Ιερά Σύνοδος. Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά από μια πεντάωρη σχεδόν συνεδρίαση, ενώ αποφασίστηκε παράλληλα να σταλούν και επιστολές τους Βουλευτές όπως και να διαβαστεί στους ναούς σχετική εγκύκλιος με τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας. Όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

    Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, με μοναδικό θέμα την εξαγγελθείσα νομοθέτηση γάμου και «τεκνοθεσίας» υπέρ ζευγαριών του ιδίου φύλου. Μετά την καθιερωμένη προσευχή, η Ι.Σ.Ι. άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, επί της οποίας ακολούθησε διάλογος, και εκφράζει ομόφωνα τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος, ως εξής:

   1. Η θεολογία της Εκκλησίας για τον γάμο απορρέει από την Αγία Γραφή, τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τη διάταξη του Μυστηρίου του Γάμου και φαίνεται καθαρά στην Ακολουθία του Μυστηρίου αυτού. Ο σκοπός του χριστιανικού γάμου είναι η δημιουργία καλής συζυγίας και οικογένειας, η ανάπτυξη παιδιών ως καρπών της εν Χριστώ αγάπης των δύο συζύγων και η σύνδεσή τους με την εκκλησιαστική ζωή.

   Η Εκκλησία αποδέχεται για τη σχέση άνδρα - γυναίκας και παιδιών ότι:

   α) η δυαδικότητα των φύλων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά προέρχονται από τον Θεό («… και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός, λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…», Γένεσις 1, 27-28),

   β) η ιερότητα της ένωσης άνδρα και γυναίκας παραπέμπει στη σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας («… ο αγαπών την εαυτού γυναίκα εαυτόν αγαπά… το μυστήριον τούτο μέγα εστίν, εγώ δε λέγω εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν», Απ. Παύλου, Προς Εφεσίους 5, 28),

   γ) ο χριστιανικός γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά Ιερό Μυστήριο, μέσω του οποίου παρέχεται η χάρη του Θεού στη σχέση κοινωνίας άνδρα και γυναίκας με στόχο την κοινή τους πορεία προς τη θέωση – και αυτή η ευλογημένη πορεία αφορά όλα τα ζεύγη με ή χωρίς παιδιά,

   δ) ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής («Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου», Έξοδος 20, 12).

   2. Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.

   3. Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».

   4. Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».

αυτοπροσδιορισμός, δικαιώματα κλπ

   5. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.

   6. Δημοσιοποιήθηκε ότι: α) θα επιτρέπεται στα «ομόφυλα ζευγάρια» η από κοινού υιοθεσία και η υιοθεσία από τον «ομόφυλο σύζυγο» του γονέα (θα ισχύσει και για τα σημερινά παιδιά από παρένθετη κύηση), β) δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αλλά αυτή θα αναγνωρίζεται, αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν κίνητρα για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών.

   Εάν τα προαναφερθέντα ισχύσουν, πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό) και είναι πιθανή η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση.

   7. Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας -και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική. Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο είναι τελικά: Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της απόφασης που αλλάζει συνολικά και άρδην τον θεσμό του γάμου και την ιδιότητα του γονέα και γιατί προωθείται με τόση επιμονή;

   8. Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει μόνο το Ιερό Μυστήριο του χριστιανικού γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου. Εν προκειμένω τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου «ομόφυλων ζευγαριών» για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτός οδηγεί αναπόδραστα σε «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης. Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα. Για όλους τους προηγούμενους λόγους και με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης και αγάπης, η Αγία Εκκλησία μας είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο.

     9. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αποφάσισε:

   α) τη σύνταξη σχετικής επιστολής με τις θέσεις της προς τα αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων,

   β) την ανακοίνωση των θέσεών της στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και τη διάθεση σχετικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» μέσω των Ιερών Ναών και της ιστοσελίδας της,

   γ) την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας”.

https://news12.gr/195770-2/ και:

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/61295-anakoinosi-ieras-synodou-gia-omofylo-gamo-omofyli-goneikotita

Το παρόν (εκτυπώσιμο): https://www.imdleo.gr/diaf/2024/ier_E_El-oxi-omo.pdf

 

Σχετικά άρθρα:

+ Άγιον Όρος για το νομοσχέδιο γάμου ομοφύλων: «Είναι μεγάλο έγκλημα».

+ Οικουμενικό Πατριαρχείο: Μόνο γάμος μεταξύ ανδρός και γυναικός μέσα στην Εκκλησία γίνεται δεκτός.

+ Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικολάου εισήγηση: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΓΑΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ

+  Αλβανίας Αναστάσιος: «Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις»

+  π. Θεόδωρος Ζήσης - Καμμία Ορθόδοξη χώρα δεν νομοθέτησε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων!

+  Περίεργη ανακοίνωση της Ι. Επιστασίας του Αγίου Όρους σχετικά με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

+ Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «Η Εκκλησία διαφωνεί με όσα σχεδιάζει η Πολιτεία» με τη νομοθέτηση γάμου ομόφυλων ζευγαριών. (pdf)

+  ΝΙΚΗ: Υπερασπιζόμαστε την ιερότητα της παραδοσιακής οικογένειας

+ Πολωνίας Σάββας: «Χώρες αλλάζουν παραδόσεις και έθιμα ετοιμάζοντας το έδαφος στον Αντίχριστο». (pdf)

+ Παλιότερη αναφορά για τα στατιστικά και την θέση του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για την ομοφυλοφιλία (pdf)

 

Οι πολιτικοί να θυμούνται ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή, που είναι απείρως σπουδαιότερη από το σώμα, όπως λέει ο ισαπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:

    «Τούτο το σώμα οπού βλέπετε, αδελφοί μου, είνε το φόρεμα της ψυχής. Η ψυχή είνε άνθρωπος· η ψυχή είνε οπού βλέπει, ακούει, ομιλεί, περιπατεί, μανθάνει επιστήμας, δίδει ζωήν εις το σώμα και δεν το αφήνει να βρωμίση. Και άμα έβγη η ψυχή, τότε βρωμά, σκουληκιάζει το σώμα. Το κορμί έχει τα όμματα, μα δεν βλέπει· έχει τα ώτα, μα δεν ακούει· ομοίως και αι λοιπαί αισθήσεις του σώματος. Όλα ενεργούνται δια της ψυχής». (Α διδαχή).

Newsbomb-15-Φεβ-2024

Ντροπή: Βρέθηκαν 175 (τελικά) που υπέγραψαν την αισχρότητα

      Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα πέρασε με 175 ψήφους υπέρ, 77 κατά, 46 αποχές και δύο παρόντες. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές. Στη Νέα Δημοκρατία καταγράφηκαν 106 «ναι», 31 αποχές και 21 «όχι». Από τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι ναι, πλην Πολάκη που απείχε ενώ η Νίνα Κασιμάτη ήταν «παρών». Στο ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν 11 αποχές και οι υπόλοιποι «ναι». Όλοι «ναι» από Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά (πλην των δύο μουσουλμάνων βουλευτών που απείχαν), ενώ καταψήφισαν η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη. Από την κυβέρνηση απείχε ο Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Σταύρος Κελέτσης, Ιωάννης Μπούγας και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

     Ποιος Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε θέση να προασπίσουν τα εθνικά δίκαια, το Έθνος και τον Ελληνισμό, όταν έχουν εκχωρήσει πολλοί από αυτούς όχι μόνον τον εαυτό τους αλλά τα ήθη και τις αξίες αυτού του τόπου προσκυνώντας τη νέα θρησκεία της «WOKE ατζέντας». Link

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ:

  Εγκεφαλικά νεκρές γυναίκες γίνονται παρένθετες μητέρες!!!

Αποκαλυπτικό για την τυχόν χρησιμοποίηση παρένθετων μητέρων από ομόφυλα ζευγάρια... 

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ... ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ
     Ψυχή και τεχνολογία - metaverse

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -1o

  ΜΟΡΦΟΥ: 2 ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΛΑΚΤΙΑΣ

  ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ (Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (2023) ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ)

Τουλάχιστον, μη βιαστείτε να πάρετε τις νέες ταυτότητες! Μείνετε ειρηνικοί διά του Αγίου Παϊσίου.

   Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
(ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΨΥΧΗ)

 

Δείτε επίσης: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...

+ + +

Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο! (Σταυρός και εμβόλιο)

+ + +

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ (για 3ο Π. Π. και μετάνοια)

+ + +