Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αναγκαίος

κατά τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο!


                       Εναλλακτικά:

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που είναι αναγκαίος κατά τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, υπάρχει σαν μαρτυρία από τους αγίους γέροντες:

       1. Ιάκωβο Τσαλίκη και

       2. π. Ευμένιο Σαριδάκη.

       Αφηγείται ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

  (https://vimeo.com/214392327   ή    https://youtu.be/BRzjorPW320 )

+  +  +

Από το βιβλίο:

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ Π. ΙΑΚΩΒΟΣ

           Στις 15 Ιουλίου 1990, ημέρα Κυριακή, το πρωί, μόλις ο π. Ιάκωβος κατέβηκε από το κελλάκι του στο Ναό για την Θεία Λειτουργία περιέγραφε μέσα στο ιερό με πρόσωπο εκστατικό σε Πατέρες της Μονής του όσα ο Θείος Ιωάννης ο Ρώσος «πνευματικό τω τρόπω» του είχε πει την νύχτα, που πέρασε – «ο Θεός οίδε» - εμπρός στην Ιερή Λάρνακα με το αδιαλώβητο σκήνος Του στο Ναό Του στο Προκόπι.

         «Νομίζουν πως κοιμάμαι, πεθαμένος, είμαι νεκρός και δεν υπολογίζουν οι Χριστιανοί. Εγώ όμως είμαι ζωντανός. Τους πάντες βλέπω. Το σώμα μου είναι μέσα, αλλά εγώ εξέρχομαι πολλές φορές από την λάρνακα μου. Τρέχω ανάμεσα στους ανθρώπους για να τους βοηθήσω.  Πολύς ο πόνος. Αυτοί δε με βλέπουν.

           Εγώ τους βλέπω και τους ακούω τι λένε. Και πάλι μπαίνω στη λάρνακα μου. Αλλά άκουσε Πάτερ μου να σου πω. Πολλή η αμαρτία στο κόσμο, πολλή η ασέβεια και πολλή η απιστία».          

            «Γιατί τα λες αυτά Άγιε μου»; του απάντησα.

         «Δεν βλέπεις πόσος κόσμος έρχεται στη χάρη σου και σε προσκυνά»; «Πολλοί έρχονται, Πάτερ Ιάκωβε, αλλά λίγα είναι τα τέκνα μου», πρόσθεσε ο Όσιος και συνέχισε.

          «Για αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος. Γιατί πολλή η αμαρτία στο κόσμο».
         «Όχι, Άγιε μου» του είπα ταραγμένος. «Από μικρό παιδί όλο σε πολέμους και ταλαιπωρίες βρέθηκα. Στην Μικρά Ασία που γεννήθηκα αλλά και όταν ήλθαμε στην Ελλάδα. Ύστερα Άγιε μου αν γίνει έξαφνα ο πόλεμος θα χαθούν και ψυχές πριν προφτάσουν να μετανοήσουν».
        
«Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος», απάντησε λυπημένα με μια σταθερή φωνή ο Όσιος και συνέχισε ότι θα γίνουν ορισμένες πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές στην περιοχή της Εύβοιας κα κάπου άλλα δεινά.
         Όλα όσα είπε ο Όσιος στον Γέροντα εκείνο το βράδυ πράγματι συνέβησαν και συμβαίνουν. Την πρώτη Αυγούστου 1990 κηρύχτηκε πόλεμος στον περσικό κόλπο, ενώ λίγο αργότερα στην Εύβοια έγιναν πλημμύρες από καταρρακτώδεις βροχές, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και προξενήθηκαν μεγάλες υλικές καταστροφές, και φωτιές κατέκαψαν δάση και άλλες εκτάσεις.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΓΕΡΟΝΤΟΣ.

ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 1993. Σελ. 43.

+  +  +

Διαβάστε: Το Κυπριακό Σύνταγμα κι ο μητροπολίτης Μόρφου! (16-8-2019)

      Επίσης: ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: Για το θέμα του αγίου Μόρφου. Αλλά και την Παλαιά Διαθήκη! + Σχόλιο για τη σχέση Νώε - Χαμ. Και σύμφωνη γνώμη αγίου Παϊσίου με τα λεγόμενα του μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου.

 


ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ

 

Search in this site - Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr