ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

ΠΑΣΧΑ 2019 - ΠΡΩΤΑΤΟ - www.imdleo.gr

 

ΠΑΣΧΑ 2019 - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 ΠΡΩΤΑΤΟ Δευτέρα του Πάσχα 2019.

ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ+ΤΕΡΙ ΡΕΜ+ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ.

 

ΠΡΩΤΑΤΟ 29-4-2019. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (PRWTATO-ATHOS)

 

ΠΡΩΤΑΤΟ 29-4-2019 ΨΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ (PRWTATO-ATHOS)

 

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ - ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΔΕΥΤ. ΠΑΣΧΑ 29-4-2019 (KARYES-ATHOS)

 

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΡΙΤΗ ΠΑΣΧΑ 30-4-2019 (KARYES-ATHOS)

 

+ Δεν είναι από τα συνηθισμένα το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ...!

     Το άγιον Φως δεν καίει τα πρώτα λεπτά που ανάβει. Μπορεί επίσης στους πιστούς να ανάψει τα κεριά που κρατούν εξ αποστάσεως. Υπάρχει ακόμη μαρτυρία από πρώην Τούρκο, που είδε το θαύμα να βγαίνει το Φως από κολόνα έξω από το ιερό κουβούκλιο.  

      O άγιος Τούνομ ο εξ Αγαρηνών μαρτύρησε το 1579 όταν είδε το άγιο Φως να σκίζει την κολόνα, έξω από το ιερό κουβούκλιο, και να δίνεται στους Ορθοδόξους!

     Προηγουμένως οι Αρμένιοι είχαν δωροδοκήσει τον Τούρκο διοικητή, ο οποίος επέτρεψε μόνο στον δικό τους (Αρμένιο), όχι Ορθόδοξο, αλλά Μονοφυσίτη πατριάρχη την είσοδο στο ιερό Κουβούκλιο, για να λάβει το Φως. Αλλά αυτό έσκισε την κολόνα βγαίνοντας εκεί έξω όπου στεκόταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Σωφρόνιος ο Δ΄.  

        Ο Εμίρης Τούνομ μόλις είδε το θαύμα ανέβηκε ψηλά και φώναξε: «Αυτή είναι η αληθινή πίστη»! Οι Τούρκοι τον σκότωσαν αναδεικνύοντάς τον μάρτυρα.  

       Όταν ο Σουλτάνος πληροφορήθηκε το θαύμα, εξέδωσε φιρμάνι που αναγνώριζε το αποκλειστικό δικαίωμα για την λήψη του Αγίου Φωτός στον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη. Τα οστά του Αγίου μάρτυρος Τούνομ φυλάσσονται στο Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς.