ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΕΠΟΙ!

Έτσι μας λέει ο σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος. Και δεν είναι μόνο στη χώρα μας. Ξαφνικά πχ. όλες οι χώρες βρέθηκαν καταχρεωμένες, και οι λαοί τους έχουν να αντιμετωπίσουν μια προσπάθεια ανατροπής της υπόστασής των, χάριν της διεθνοποίησης, που υποστηρίζεται  από τη διαφθορά των πολιτικών και άλλων αρμοδίων. Για καλύτερο έλεγχο του κόσμου υπάρχουν αποβλακωτικές εκπομπές στα Μέσα Ενημέρωσης, και για ακόμη μεγαλύτερη παραπλάνηση, ναρκωτικά και διαφήμιση της ανηθικότητας. Αυτοί οι Νεοταξίτες "εξουσιαστές" (πολιτικοί, οικονομολόγοι, Νατοϊκοί στρατοκράτες βαλτοί αντι-εξουσιαστές κλπ) βγήκαν μπροστά για να πολεμήσουν τους λαούς. Γιατί; "Αν δεν είσασταν αμαρτωλοί δεν θα είχα καμιά εξουσία πάνω σας" έλεγε όταν πετσόκοβε τους ΄Αραβες ο Τσέγκις Χαν.

       Λοιπόν αφού η Δύση αποστάτησε από την αρχαία Αποστολική πίστη, που πλέον τηρεί μόνο η Ορθοδοξία, έπεσε σε μια αλυσίδα αιρέσεων που στο τέλος την οδήγησαν στην εωσφορική Νέα Τάξη. Πίσω από όλη την πολιτικό-οικονομική διαφθορά είναι μια σάπια θρησκευτική κατάσταση. Οι πόλεμοι για το δολάριο, δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε η συγκατάθεση του πάπα και άλλων οικουμενιστών, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να παταχθεί η τρομοκρατία (που φτιάχτηκε βέβαια για το λόγο αυτό). Όσοι διαβάζουν διεξοδικά το site αυτό ξέρουν ότι υπάρχει και επίσημη μύηση, στην πτέρυγα του Yale που ονομάζεται τάφος, στον "έξω από δω" και στον πάπα. Δηλ. το δίδυμο της Αποκάλυψης, αντίχριστος - ψευδοπροφήτης έχει ήδη αρχίσει να λατρεύεται, αλλά οι αγαπολόγοι περιμένουν υποστήριξη από το ένα από τα δύο "θηρία"! Αυτός για τα συμφέροντά του, όπως ο άγιος Κοσμάς προειδοποιεί, θα είναι η αιτία για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά χωρίς τον πάπα ούτε Νέα Τάξη θα υπήρχε. Διότι επανειλημμένα πρότεινε την ενεργοποίησή της, για να οδηγηθούμε στον ένα παγκόσμιο ηγέτη χάριν της "ειρήνης". Βλέπουμε όσο μπαίνουμε βαθύτερα στην παγκοσμιοποίηση πόσο χειροτερεύει η κατάσταση. Ακόμη και η Φύση φαίνεται να αντιδρά στους εωσφοριστές, όπως το προβλέπουν εξάλλου οι προφητείες. Στο κείμενό του, που παραθέτουμε σε pdf μορφή, ο σεβασμιώτατος υπεραμύνεται της τακτικής του πρώην αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου, αλλά οι επαφές με τον πάπα ζημίωσαν την Ελληνική Εκκλησία. Ήδη οι καιροί δυσκόλεψαν και δυσκολεύουν, ακόμη και στην κατανόησή τους, μέχρι να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι η αρχή του κακού είναι πνευματική, και ότι πνευματικά μόνο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Και μέρος του προβλήματος μπορεί να είναι και ο ...εαυτός μας!

Σε pdf  η εισήγηση του σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου στην Ιεραρχία (19-12-2009)

 

        Η Εκκλησία είναι σημαντικός παράγων σταθερότητας στον τόπο, βοηθώντας τους ανθρώπους ακόμη και υλικά, με την εκπλήρωση της εντολής της αγάπης. «Η Εκκλησία ανταποδίδει στη χώρα, όπως προανέφερα» λέει ο σεβ. Μεσογαίας Νικόλαος σε συνέντευξή του στο "Ρομφαία", «100 εκατ. ΕΥΡΩ σε χρήμα, και πολύ περισσότερα σε είδος. Και έχει δώσει το 95% της περιουσίας που είχε το 1833».  Εκκλησιαστική περιουσία:

        «Η περιουσία της παρά ταύτα αποτελεί ιερό απόκτημα ανεξάρτητα από το μέγεθός της η από την αξιοποίησή της. Δεν είναι ιερή επειδή ανήκει στην Εκκλησία, αλλά επειδή αποτελεί καρπό προσφοράς πίστεως στον Θεό και εμπιστοσύνης προς τη διδασκαλία και το έργο της. Γι αυτό και έχει την ευθύνη της διαχείρισής της. Της δωρήθηκε, δεν την απέκτησε ως εταιρεία. Η ευθύνη της είναι μεγάλη γιατί δεν είναι δική της. Η σχέση της Εκκλησίας με την περιουσία της δεν είναι σχέση κτητικότητας αλλά σχέση υπεύθυνης και ενώπιον του Θεού χρήσης. Αν κρατώντας την προσπαθεί να μη χάσει δύναμη, τότε δεν της χρειάζεται. Αν προσφέροντάς την δίνει έλεος και αγάπη, τότε καθώς μικραίνει η περιουσία της, αυξάνει ο θησαυρός της»... ολόκληρη η συνέντευξη σε pdf 

        Μέσα στην πνευματική θολούρα που έχει η κοινωνία τώρα, είναι απαραίτητη η ενημέρωση των πιστών, είτε επίσημα από τους Εκκλησιαστικούς Ποιμένες, είτε και μεταξύ τους, ώστε να φρενάρει κάπως το κατρακύλισμα προς το χάος. Και μετά έρχεται η ενημέρωση των μη Ορθοδόξων λαών από τους συνειδητούς Ορθοδόξους πιστούς.  

         «Είναι πολλοί τώρα εκείνοι πού επιδιώκουν να τα διαλύσουν όλα, οικογένεια, νεολαία, Εκκλησία. Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί η Πολιτεία τα βάζει με τον Θείο νόμο. Ψηφίζει νόμους ενάντιους στον νόμο του Θεού». έλεγε ο γέροντας Παΐσιος.

(Λόγοι B, Πνευματική αφύπνιση. «Επικατάρατος ο ποιών τα έργα Κυρίου αμελώς»)