ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

μέσα από Ορθόδοξες Χριστιανικές Προφητείες

 

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΦΘΟΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013.

Τα μασονικά σύμβολα το αποκαλύπτουν.

 

    Η Συνταγματική εκκλησιαστικό-πολιτική ανακατωσούρα προδιαγράφτηκε ενωρίτερα. Από το 2013 η Εκκλησία και η Αριστερά (του ΣΥΡΙΖΑ) κλήθηκαν να τα βρουν. Αυτοί που έστησαν το σκηνικό για να ανέβει πολιτικά ο Σύριζα και να χτυπήσει μετά την Εκκλησία άφησαν τα Μασονικά διακριτικά τους, σε όσους καταλαβαίνουν. Από την αρχή δηλώνεται καθαρά ότι θέλανε την Εκκλησία να υπηρετεί (δωρεάν) τα καραβάνια των μεταναστών!

(https://youtu.be/a7AWSuH9YAo)

Περισσότερη κριτική ανάλυση από τον π. Θεόδωρο Ζήση:

https://youtu.be/aG07iGAg3Ko

   Προφητικός ο π. Θεόδωρος Ζήσης στα συμπεράσματα για το συνέδριο Εκκλησία και Αριστερά (Ιαν. 2013), που επρόκειτο να είναι η αφετηρία καταστροφικών πολιτειακών & θρησκευτικών γεγονότων. Μιλάει από τότε, μεταξύ άλλων, για την αποδεδειγμένη πλέον "γιαλαντζί αριστερά"...! Και πως «όταν το κόμμα του Τσίπρα καταλάβει την εξουσία θα κάνει διάλυση των πάντων»!

 

Σχετικό άρθρο (pdf): Αριστερά ή Δεξιά;

Προσπάθειες αλλαγής του Συντάγματος.

Αλλά ποιος έχει εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες και τους Τροϊκανούς φαντομάδες;...

Καμμία συζήτηση για το Σύνταγμα με Τσίπρα!

    Ποιος είναι αυτός; Ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης ή ο Μακρυγιάννης που μεγάλωσαν την Ελλάδα; Αυτός μόνο την καταστρέφει, γιατί έχει μέσα του το πνεύμα της καταστροφής, όπως και ο ΓΑΠ που άρχισε τα μνημόνια...

    Ενημερωτικά οι διάφορες απόψεις:

1. Εκτυπώσιμο: Οι πλήρεις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η ψυχοπάθεια των Συριζαίων επεκτείνεται και στο θέμα της Συνταγματικής αναθεώρησης.

2. Εκτυπώσιμο (6 κείμενα): Ιστορικό βήμα προς τα εμπρός η συμφωνία Τσίπρα - αρχιεπ. Ιερωνύμου επ' ωφελεία Εκκλησίας και Πολιτείας;;

3. Εκτυπώσιμο (9 κείμενα): Τι λέει το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας-Πολιτείας, οι 10.000 θέσεις εργσίας για προσλήψεις στο Δημόσιο αν φύγουν οι ιερείς, τα Ευρωπαϊκά κράτη μισθοδοτούν τους ιερείς των κλπ.

4. Εκτυπώσιμο (7 κείμενα): Άνθιμος για Ιερώνυμο:Εκτέθηκε... Από τις 25 Οκτωβρίου είχε κλείσει το προσύμφωνο Πολιτείας - Εκκλησίας κλπ

5. Εκτυπώσιμο (2 κείμενα): ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ μητρ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ. «Ελπίζω η αναγγελθείσα συμφωνία να μη λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για να περάσει αθόρυβα η προταθείσα αναθεώρηση του Συντάγματος στο 3 άρθρο»...

Και όμως η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας συνεδριάζει με θέμα την περιουσία!!! Αυτό περιέχει το 2ο κείμενο...

6. Εκτυπώσιμο (3 κείμενα): Η αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης για την συμφωνία Ιερωνύμου - Τσίπρα. + Μαρωνείας: «Δεν πρόκειται για συμφωνία αλλά για την εκκίνηση ενός διαλόγου». λέπω και δια ζώσης με πόση μεθοδικότητα εργάζεται o Αρχιεπίσκοπος"!! Ναι σχολιάζομε εμείς: Μετέτρεψε το Συνταγματικό σε προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ...!...

+ Αυγενάκης (ΝΔ): Αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος θα υποβάθμιζε τον ρόλο της Εκκλησίας... Ο "μεθοδικός" αρχιεπίσκοπος δεν το πρόσεξε και το προσέχουν οι πολιτικοί;

7. Εκτυπώσιμο (1κείμενο): Λεβέντης: Δε γίνεται η Ορθοδοξία να εξισούται με τους Ιεχωβάδες!

8. Εκτυπώσιμο (5 κείμενα): 12-11-2018. «Δεν μπορεί κανένας αρχιερέας να ανταλλάξει τη θρησκευτική πίστη με υλικά αγαθά»!!!   Ο κ. Λεβέντης μίλησε σταράτα και ουσιαστικά. Πρώτα κοιτάμε να κατοχυρώσουμε τα πνευματικά. Τα υλικά ακολουθούν σαν ευλογεία μόνα τους: ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν. (Ματθ. 6:33).. Όχι να υποβιβάζουμε θρησκευτικά την Εκκλησία σε επίπεδο σέκτας, όπως λέει ο Λεβέντης, παραμερίζοντας τα πνευματικά ...για να πουλάμε οικόπεδα...! + Σιατίστης + Ναυπάκτου Ιερόθεος κλπ. Εκτυπώσιμο (pdf). Επομένως: Καμμιά συζήτηση!

9. Εκτυπώσιμο (2 κείμενα): 13-11-2018. Οι Κληρικοί πληρώνονται από το Δημόσιο αλλά δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι + Κυδωνίας για τη σταθερή θέση της Κρήτης να μην αλλάξει το άρθρο 3 αλλά και το άρθρο 21 του Συντάγματος: «Το άρθρο 3 του Συντάγματος πρέπει να μείνει απαρασάλευτο, σε καμία περίπτωση να μην αλλάξει, γιατί υπονομεύονται ακόμα και οι μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και το άρθρο 21 περί οικογένειας την οποία θέλουν να εξαθλιώσουν τελείως. Είναι απαράδεκτο να μην προστατεύεται ούτε καν η ελληνική οικογένεια από ένα Σύνταγμα με τόση παράδοση». Εκτυπώσιμο.

10. Εκτυπώσιμο. 16-11-2018. Δεν περνάει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου - Στο Δημόσιο μένουν οι κληρικοί. «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», λέει ο αρχιεπίσκοπος τώρα... αν και όλοι ξέρουν ότι ήταν κοινό προσύμφωνο... ούτε καν πρόταση... Εκτυπώσιμο.

Το θέμα, όμως, που έχει βαρύτητα πνευματική είναι η ανταλλαγή των δογματικών θέσεων των Ορθοδόξων Ελλήνων στο Σύνταγμα με (ψευτο)περιουσιακά ή άλλα ανταλάγματα. Αυτό το θέμα δεν το συζήτησε η Ιεραρχία!!!

11. Εκτυπώσιμο (10 άρθρα). 17-11-2018. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλα εννέα (9) άρθρα για το ίδιο θέμα... Εκτυπώσιμα όλα σε ένα αρχείο.

12. Εκτυπώσιμο. 17-11-2018. αρχιεπ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥ...! Δηλ. πιστεύει στα παραμύθια του Τσίπρα και δεν βλέπει τα γεγονότα ο αρχιεπίσκοπος; Εκτυπώσιμο αρχείο.

13. Εκτυπώσιμο. 19-11-2018. καθηγ. Κυριαζόπουλος: Γιατί η Συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου προηγήθηκε της Συμφωνίας για Συνταγματική Αναθεώρηση; Πολύ καλή ανάλυση και προτάσεις προς επιλογήν + Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου: Η παρέμβαση, που έκανα προφορικά στην Ιεραρχία. + Χατζηδάκης: «Καρικατούρα» ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους...  Εκτυπώσιμο αρχείο.

14. Εκτυπώσιμο. (3 άρθρα) 22-11-2018. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Η Πολιτεία θέλει να διχάσει, να κάνει δύο κομμάτια τον ελληνικό λαό».   (Οι ψυχοπαθείς πολιτικοί πλήθυναν...). Ειδήσεις, σε επιβεβαίωση των λόγων του αρχιεπ. Κρήτης: Θεσσαλονίκης Άνθιμος - Αν η Κυβέρνηση πράξει μονομερώς θα διεκδικήσουμε την Εκκλησιαστική περιουσία - Μόλις πέντε οι Ιεράρχες που συμφωνούσαν. Ακόμη: Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Είναι 73 οι διαφωνούντες Ιεράρχες - Δυσμενείς εξελίξεις αν η Κυβέρνηση δράσει μονομερώς. Εκτυπώσιμο αρχείο.

15. Εκτυπώσιμο. άρθρο.  23-11-2018. Το πρόβλημα είναι στην ουσία του αυτό που θίγει ο π. Χρήστος Αιγίδης στη Romfea.gr:  Μήπως εμπιστευόμαστε τον Θεό λιγότερο από τον Πρωθυπουργό; Διαβάστε το από το εκτυπώσιμο αρχείο.

Νέο: ΠΡΩΤΑ Η ΠΙΣΤΗ! - Βασίλης Λεβέντης.

https://youtu.be/8m74dSJvMQQ

     Τώρα που η πίστη μας δοκιμάζεται από τους ξένους και τα εγχώρια πιόνια τους, μπράβο στον κ. Λεβέντη για τις πνευματικές ευαισθησίες του! ΠΡΩΤΑ Η ΠΙΣΤΗ! ΠΡΩΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! «Ζητείτε δε ΠΡΩΤΟΝ την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα (τα βιωτικά) προστεθήσεται υμίν». (Ματθ. 6:33).

16. Εκτυπώσιμο, (3 άρθρα). Μητροπ. Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ + Κεραμέως: «Αν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κληρικών η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία» + Καμμένος: «Οι ΑΝΕΛ θα συμφωνήσουν μόνο αν συμφωνήσει η ιεραρχία στο σύνολό της». Εκτυπώσιμο.

17. Εκτυπώσιμο, (3 άρθρα). Η «ιστορική συμφωνία» Πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου - Σύνοδος Ιεραρχίας: Υποχωρητικοί στα σοβαρότερα, ανυποχώρητοι στη μισθοδοσία! «Έτσι πέρασαν από την Ελληνική Βουλή νόμοι - τερατουργήματα, που ανατρέπουν το ίδιο το Ευαγγέλιο και την ηθική του και δεν ακούστηκαν ισχυρές φωνές διαμαρτυρίας εκ μέρους της Εκκλησίας. Υπογράφηκε σύμβαση για τη Μακεδονία, που είναι άκρως ενδοτική, και στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν από τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις δεν υπήρχε η αναμενόμενη συμμετοχή του ιερού κλήρου. Ο ίδιος μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος και πλειάδα άλλων ιεραρχών εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Τώρα όμως που θίγει η Κυβέρνηση το θέμα της αλλαγής στον τρόπο της μισθοδοσίας του ιερού κλήρου η αντίδραση της Ιεραρχίας υπήρξε δυσανάλογα έντονη σε σύγκριση με τις αντιδράσεις σε άλλα σοβαρότερα ζητήματα». + 2. Γεννηματά: Διακομματική επιτροπή για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. «Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής διαμόρφωσαν την αντίληψη πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία Μεγάρου Μαξίμου - Αρχιεπισκοπής για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας». + Εκκλησία Κρήτης για τις συναντήσεις στην Αθήνα. Εκτυπώσιμο (όλα).  

+    +    +

18. Εκτυπώσιμο. Το συνυποσχετικό Πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου και η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928. To συνυποσχετικό παραβιάζει τον Γ όρο της Πράξης του 1928 λέει ο κ. Αναστάσιος Βαβούσκος, Διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και Δικηγόρος. Εκτυπώσιμο 1 άρθρο.

+    +    + 

19. (11-12-2018). Αυτά είναι τα μέλη της επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έγιναν γνωστά τα οκτώ μέλη της επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση. Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σελλή (Πρόεδρος ΙΣΚΕ), Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά, Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλιακμάνη, τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Βασίλειο Κονδύλη, το νομικό σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρο Παπαγεωργίου. vimaorthodoxias.gr

+    +    + 

20. 19-12-2018. Τι αποφάσισε η επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας για τις επαφές με την Πολιτεία. Εκτυπώσιμο 1 άρθρο.

+    +    +

21.  20-12-2018. Διαφωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τη συνταγματική αναθεώρηση. Ευτυχώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατάλαβε την ανακατωσούρα που προκαλεί η προτεινόμενη από τους ψυχοπαθείς πολιτικούς "αναθεώρηση του Συντάγματος" και αντιδρά:

       Με τη «θρησκευτικά ουδέτερη» ελληνική πολιτεία που ετοιμάζεται να αποτυπωθεί στο άρθρο 3 του Συντάγματος διαφωνεί κάθετα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι ενστάσεις εκφράζονται γιατί, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα αποδυναμωθεί η «θεσμική θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Νομικού Προσώπου Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου». Την ίδια στιγμή το Οικουμενικό Πατριαρχείο πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα επέλθει «η αποβολή της Εκκλησίας» από τη δημόσια ζωή και ως εκ τούτου θα καταργηθούν οι θρησκευτικές εορτές, το περιεχόμενο και η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, ενώ θα αφαιρεθούν τα ιερά σύμβολα από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών.

Εκτυπώσιμο 1 άρθρο.

 

 

Το ουκρανικό αυτοκέφαλο + + +


Διαβάστε τι γράφαμε για την Ου-κρανική εποχή!...


Η Ουκρανική εποχή


Αναζήτηση μέσα στο www.imdleo.gr - Search inside this site!